nesvietia stretávacie/tlmené svetlá
Moderátor: Moderátoři
přečetl jsem výše napsané, ale radši se ještě zeptám, jelikož elektrika není muj kamarád... při jízdě s potkávacími světy, mne tyto občas na pár sekund zhasnou, dálkové jdou normálně... děje se tak za jízdy, tudíž neslyším zda cvaká relé atd. poklepání pojistek, což je jediné co mohu za jízdy udělat nemá žádný smysl. Mohla by být souvislost s tím, že jsem nivu "uvařil" a hodila mi trochu vody z expanzky pod kapotu? a ještě mi nejde když zapnu výstrahy pravá přední ani zadní blinkra, ale jen na výstrahy, když dám směrovku, ta funguje. Jen jestli to nemá souvislost, ale to mne až tak netrápí.
- Luděk Ondrůch
- Kontaktovat uživatele:
Re: nesvietia stretávacie/tlmené svetlá
Ahojte, mám prosbu, menil som predné halogény, za predpísané. Tlmené svetlá svietia, ale pravé diaľkové nie. Pozrel som poistku č.4, bola prepálená, vymenil som ju, stále nič. Nahlodaná bola aj 2, tak aj tú som vymenil. Vďaka za rady, všetko naj do Nového roka 2014
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
A před výměnou světel to fungovalo? Jestli jo, tak se zaměř na věci, kterých se dotýkalo.
A eště by mě zajímalo, co si představit pod výměnou halogenů za předepsaný?
A eště by mě zajímalo, co si představit pod výměnou halogenů za předepsaný?
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
A je žárovka OK?
Jestli si tam nedal vadnou ... (i když třeba novou)
Jestli si tam nedal vadnou ... (i když třeba novou)
®; Člen LKCS
aha, pred výmenou poistky som tam dal druhú, nesvietila, ale po výmene poistky nie, vyskúšam a napíšem..
nie, nefunguje to, ani s dalšími žiarovkami
Dráty do konektoru žárovky si neodpojoval mohl by si prohodit +a- který je společné.
nebo
Jestli nebude zlomený drát.
nebo
Jestli nebude zlomený drát.
®; Člen LKCS
káble som neodpájal, len vytiahol celý konektor, celistvosť drotu som kontroloval, problém nie je, teda skusim vemeniť póly na konektore, tak ako mi radíš, ďakujem
Takže príčinou poruchy bol voľne zasunutý jeden z káblov, proste pri zasunutí konektora do žiarovky sa povysunul Treba kontrolovať všetko..taká hlúposť, ale ako to že prepálilo poistku, to neviem. Ale ďakujem, káble by som nekontroloval keby si mi neporadil, že treba konektor prepólovať
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Hele mdok1 - Radůz Ti neradil, že máš přepolovat konektor. Radůz se ptal, zda-li jsi náhodou neodpojoval dráty z konektoru (konektorové patice).mdok1 píše:Takže príčinou poruchy bol voľne zasunutý jeden z káblov, proste pri zasunutí konektora do žiarovky sa povysunul Treba kontrolovať všetko..taká hlúposť, ale ako to že prepálilo poistku, to neviem. Ale ďakujem, káble by som nekontroloval keby si mi neporadil, že treba konektor prepólovať
------------------------------------------------------
Při řešení problému taky občas neuškodí použít hlavu k myšlení.
Příklad: nesvítí žárovka, vyměním žárovku, stále nesvítí, opět vyměním žárovku, stále nesvítí. Tak vezmu zkoušečku (nebo multimetr) a jdu po drátech, až narazím na místo, kde proud začíná (nebo končí - podle toho, ze které strany jdu).
Tímto způsobem a postupem si sám odstraníš řadu banálních závad ... a není to jen o elektrice . L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Děkuji že ses mně zastal náčelníku
Ono je základ si odpověď na otázku pořádně přečíst,
ale hlavně že to dobře dopadlo.
Ono je základ si odpověď na otázku pořádně přečíst,
ale hlavně že to dobře dopadlo.
®; Člen LKCS
Tak když jsem já dával nová světla Naste, tam mi po připojení také nesvitila. Chvilka zamyšlení jak píše Luděk, multimetr a za minutu jsem věděl, že obě nová světla mají prohozene dráty v konektoru... Takže rada nebyla špatná. I soudruzi v CCCP mohou udělat chybu
Omluvte moje psaní datluju to na mobilu.
Omluvte moje psaní datluju to na mobilu.
Lada Niva 21217, Lada Niva 2121
dobrý den. problém se světly, niva 1.7 2003.svítí obrys a pravé dálkové. žárovky ok, svorky u motoru ok, relé obě ok, pojistky 3,4,5,6 ok. do 3,4 napětí jde do dalších ne. Ale proč svítí jen pravá dálková. do relátek pod růžovým kablem proud jde také. Měřit budu muset, ale kde prosím začít, co bývá nejčastější problém a tak, moc díky