Závady, údržba, spoľahlivosť... Kúpiť Prioru?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
Puhi
Příspěvky: 2727
Registrován: čtv čer 07, 2007 20:48
Bydliště: Michaelsheep

Příspěvek od Puhi »

DJW píše:Čo sa týka spoľahlivosti, nebolo to dobré, ani vyslovene zlé auto
nie? :) môj učiteľ sa toho zbavil po 140 000km, musel meniť vačku za x tisíc, lebo bola mŕtva a už sa to začínalo sypať. Toto auto nieje na dnešný trh,.... pardón, ja som to nazval autom :lol: :mrgreen: :axe:
Uživatelský avatar
veliz
Příspěvky: 505
Registrován: čtv led 28, 2010 21:19
Bydliště: Praha-západ

Příspěvek od veliz »

Je zajímavé, že se v tématu o Prioře hovoří o HTP. Jako by se někdo utěšoval: Ta má Lada sice není dobrá, ale to HTP také není žádné štěstí. Když už se tady tak probírá, jak to HTP nejede (jednou jsem také někde četl, že redaktor měl velký problém předjet babičku na kole) a jak je ta Priora výhodná na okresních silnicích či kdekoliv jinde, tak si také přisadím. Já jsem strávil ve fabii HTP na českých, ale i zahraničních silnicích (včetně Slovenska) docela dost času. Nevzpomínám si ale, že by mě někdy předjela Lada. Jak je to možné? Nechápu. Leda že by jela tak rychle, že bych ani nezaregistroval značku...
DJW píše:Ja som mal možnosť ísť Banská Bystrica - Praha HTPčkom aj krátko na to aj mojou 2111-kou a hádajte ktoré auto malo/nemalo problém udržať si 130 km/h v tiahlych kopcoch? :)
Zkusím si tipnout. Že by obstarožní stojedenáctka měla problém?
Lada Niva 1,7MPi+LPG r.v. 2009 (01/2010 - 3/2014);
Lada 2105 r.v. 1985 (06/1994 - 11/1996);
Uživatelský avatar
Tommel
Příspěvky: 3265
Registrován: pon pro 20, 2004 10:44
Bydliště: Brno - HK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommel »

veliz píše:Nevzpomínám si ale, že by mě někdy předjela Lada. Jak je to možné?
LOL ! na to nic jine napsat snad ani nejde :lol:
Chatka 12 forever :mrgreen: . Buková drift challenge team. Aerodynamika je pro ty, co neumí ladit motor.

Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
Uživatelský avatar
DJW
Příspěvky: 587
Registrován: sob pro 20, 2008 19:54
Bydliště: takmer presny stred Europy

Příspěvek od DJW »

Veliz: zožente si HTPčko, napíšte kde sa stretneme a kludne sa postavíme vedľa seba. Stávka o 1000€, platí? No čo, stále taký istý názor? (Čakám na výhovorku...)

Dnes som urobil na mojej jedenástke 400km. Celý čas po dialnici som šiel 130-135km/h a predbehla ma jedna A6 a jedna Octavia II. Inak NIČ. Jeden čurák na akomsi WV okolo mňa šaškoval a lepil sa mi na nárazník, keď toho bolo priveľa, dupol som na plyn a stratil sa mi pri 180km/h (toto robím len veľmi výnimočne, presne aby zadubeným hlavám padla sánka).

PS: to že Vás Lada nepredbehla, znamená len jedno: že VAZ-ov je na Č/S čestách málo, zato tých zdochliakov HTPčiek ako nasraných.

PPS: Milý Veliz, pevne verím že Váš posledný prispevok bol len pokus o žart (nie veľmi podarený). Pretože tie pojazdné hnoje menom HTP som obháňal na uzavretej trati s Wartburgom 353 (a to porovnávame absolútne neporovnateľné) a na 400 metrov mi boli schopné nadeliť maximálne jednu dĺžku auta.

Moj názor je, že autá s 51kW by vôbec nemali púštať na dialnice. Konkrétne tiahlom stúpaní R1 pri Hronskom Beňadiku (smer Nitra) museli presne kvôli takým stavať tretí pruh. Dnes som tade šiel na Lade, 130 pod kopcom a 130 si udržala az na vrchol kopca. Pritom bezpečne viem, že HTP rýchlosť nielenže neudrží, ale dokonca nie je schopné vyjsť ten úsek na päťke !!!
Vesta SW Cross 1.6, r.v. 2019 (2022 - na večné časy a nikdy inak)
Priora Combi 1.6 16v, r.v.2009 (2018 - uvidíme, dokedy to so mnou vydrží, momentálne v odpočinku)
EX: 2111.3B 1.5 16V r.v.2003 (2009-2016, R.I.P.)
Оптимист учит английский, пессимист - китайский. Реалист купил автомат Калашникова.
Uživatelský avatar
JmJ
Příspěvky: 6564
Registrován: úte čer 01, 2004 11:30
Bydliště: Kromeriz

Příspěvek od JmJ »

veliz píše: Já jsem strávil ve fabii HTP na českých, ale i zahraničních silnicích (včetně Slovenska) docela dost času. Nevzpomínám si ale, že by mě někdy předjela Lada. Jak je to možné? Nechápu. Leda že by jela tak rychle, že bych ani nezaregistroval značku...
takovym argumentum zjevne nelze jinak, nez podlehnout. a ten borec v F II HTP, se kterym jsem prodelal primy souboj stroj proti stroji na rovne ceste, kdy borec delal velkem potize, choval se jak hovado a nechtel se za zadnou cenu nechat predjet a ktery byl nakonec na hlavu porazen mym 21 let starym werglem s kubaturou 1.3 LTP (low torque performance), se nam s kolegou zrejme jen zdal v nejakem pomatenem opileckem snu.

Ne, nedelam si iluze, ze motor VAZ 2105 v seriove podobe jede lepe nez HTP v F II, ale zrejme jesou na tom VELMI vyrovnane. Neveril jsem, ze tu fabku predjedu, ale stalo se. A jejiho ridice to HODNE nastvalo, coz sem videl a slysel na vlastni oci a usi.

Ja mam na nove vozy VAZ docela dost kriticky pohled,. Jak sem jiz hodnekrat psal, vim jak jezdi hodne silne stroje a mam s nimi osobni slusne obsahle zkusenosti, ale hazet zbytecnou spinu na VAZ je kravina nejvetsi. Jedno z mala veci, ktere ve VAZu umi udelat, jsou motory.

Zkus nejake rozumnejsi argumenty, nez tu zbytecne rozdmychavat bludne debaty bludnymi argumenty.

Trochu mi to pripomina jisteho Anonymouse. Ten pred par lety nepochopil, ze na foru o ladach, se tezko ujme myslenka o tom, ze lada je spatne auto. Co cekas ze budem delat? Rika ti, jak mas pravdu, jak je lada hrozna, neda se s ni jezdit, motory jsou na hovno, horsi jak HTP atd. ? To asi neudelame, nemyslis?
VAZ 2104 1.3 1989
Uživatelský avatar
Marťas
Příspěvky: 3466
Registrován: ned čer 21, 2009 22:56
Bydliště: Praha 10

Příspěvek od Marťas »

JmJ píše:Co cekas ze budem delat? Rika ti, jak mas pravdu, jak je lada hrozna, neda se s ni jezdit, motory jsou na hovno, horsi jak HTP atd. ? To asi neudelame, nemyslis?
Je víc, než jasný, že se tu tahle myšlenka neujme. Kór když tu pár lidí přiloží své zkušenosti, které se dokonce výsledkem shodují (ve prospěch Lady). :roll:
2101, r.v.1977, 1700k - Vladimir / 2106, r.v.1978 - Nikolaj / 21061, r.v.1986 - Sergej / 21044, r.v. 1999 :hrob: / 21044, r.v. 1997 Ivan / 1119, r.v. 2009 Kalina / Jawa 20, rv. 1969 / Š1203 rv. 1975 - Blaženka / Jawa 250/353 rv. 1957 / Avia A21 Furgon / Zetor 25A
Obrázek
Жигули навсегда!
Uživatelský avatar
zelvotron
Příspěvky: 6276
Registrován: čtv lis 23, 2006 10:32
Bydliště: Praha

Příspěvek od zelvotron »

veliz píše:Je zajímavé, že se v tématu o Prioře hovoří o HTP.
Ano, taky mě udivuje posedlost některých neustále srovnávat s HTP, na druhou stranu asi je to tím že z HTP se už stala "legenda diskuzí" a asi to k tomu patří a nezbyde než se s tím smířit.
veliz píše:Jako by se někdo utěšoval: Ta má Lada sice není dobrá, ale to HTP také není žádné štěstí.
No někdy mě tohle přesně sedí na majitele HTP, kteří tak nějak vnitřně nejsou úplně přesvědčení, že udělali s nákupem htp dobře a tak se o tom potřebují přesvědčeovat sebe i okolí, ano sice to vůbec nejede, není v tom místo, stálo to raketu, ale má to supr jízdní vlastnosti a má to levný díly a je to spolehlivá kvalitní škodovka. A má to vynikající dílenský zpracování a kvalitní plasty.
veliz píše:Já jsem strávil ve fabii HTP na českých, ale i zahraničních silnicích (včetně Slovenska) docela dost času. Nevzpomínám si ale, že by mě někdy předjela Lada. Jak je to možné? Nechápu. Leda že by jela tak rychle, že bych ani nezaregistroval značku...
Taky jsem něco najel s HTP, ale za celou dobu mě nikdy nepředjelo žádný Ferrari, jak je to možné? Nechápu, leda by htp bylo rychlejší jak ferrari...

DJW píše:Ja som mal možnosť ísť Banská Bystrica - Praha HTPčkom aj krátko na to aj mojou 2111-kou a hádajte ktoré auto malo/nemalo problém udržať si 130 km/h v tiahlych kopcoch? :)
A to jako má být nějaký překvapení, že trochu lehčí auto s o 25% větším počtem válců a výkonem jede líp? To je snad samozřejmost. :wink:
21113 >>> 21113 >>> 21113

Komu není rady, tomu není pomoci.
Wolfhunt
Příspěvky: 226
Registrován: pát čer 01, 2007 16:06
Bydliště: Trnava

Příspěvek od Wolfhunt »

veliz píše:Je zajímavé, že se v tématu o Prioře hovoří o HTP.

No mozno preto, ze za cenu do 10.000 EUR si clovek donedavna (najma este pred krizou a naslednym srotovnym) mohol kupit tak max. HTPku. Kriza stalcila ceny dole a dnes je lepsi vyber (ale majma na pamati, ze aj kvalita isla dole).

Vela ludi, ktori mali auto mozno este zo socializmu kupili prave Fobiu, a kedze nemali na vyssiu vybavu, tak zakladny model - HTP. Z HTP sa stalo take male kvazi "ludove" auto. Tak mozno preto to neustale spominanie neslavnej Fobie HTP...

No a argumentom nasho mileho VELIZa uz len jedno - su velmi vratke. Ako by stali len na troch valcoch...
Uživatelský avatar
veliz
Příspěvky: 505
Registrován: čtv led 28, 2010 21:19
Bydliště: Praha-západ

Příspěvek od veliz »

DJW píše:Veliz: zožente si HTPčko, napíšte kde sa stretneme a kludne sa postavíme vedľa seba. Stávka o 1000€, platí? No čo, stále taký istý názor? (Čakám na výhovorku...
Já nemám závodní auto a ani nemám potřebu závodit. Navíc jsem nikdy netvrdil, že HTP je silnější motor než priorácký. Plně respektuji hodnocení, že motor Priory je zdařilý. Já jsem pouze řekl, že Priora je výrazně přemotorovaná, tj. schopnosti podvozku neodpovídají schopnostem motoru.
DJW píše: PS: to že Vás Lada nepredbehla, znamená len jedno: že VAZ-ov je na Č/S čestách málo, zato tých zdochliakov HTPčiek ako nasraných.
Ano, to je pravda. Když vezmeme v úvahu tempo, s jakým Lady mizí z registru a s jakým do registru přibývají, bude za chvíli pravděpodobnost potkat Ladu na silnici mizivá.
DJW píše: Moj názor je, že autá s 51kW by vôbec nemali púštať na dialnice. Konkrétne tiahlom stúpaní R1 pri Hronskom Beňadiku (smer Nitra) museli presne kvôli takým stavať tretí pruh. Dnes som tade šiel na Lade, 130 pod kopcom a 130 si udržala az na vrchol kopca. Pritom bezpečne viem, že HTP rýchlosť nielenže neudrží, ale dokonca nie je schopné vyjsť ten úsek na päťke !!!


Tak to je opravdu malér, neudržet do kopce 130. Řešením je vyjet ten kopec třeba 90 na 4 a nebo upravit legislativu na úroveň vyspělých zemí, např. Velká Británie max. 112, USA 104 (motorway) až 110 (freeway) či Norsko 90. Zvlášť v USA to musí být pakec, když se auta s objemem motoru 4 až 6 litrů plouží po dálnici stovkou.
Naposledy upravil(a) veliz dne čtv úno 17, 2011 19:40, celkem upraveno 1 x.
Lada Niva 1,7MPi+LPG r.v. 2009 (01/2010 - 3/2014);
Lada 2105 r.v. 1985 (06/1994 - 11/1996);
Uživatelský avatar
Tommel
Příspěvky: 3265
Registrován: pon pro 20, 2004 10:44
Bydliště: Brno - HK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommel »

veliz píše:Priora je výrazně přemotorovaná, tj. schopnosti podvozku neodpovídají schopnostem motoru.
Ja s timhle souhlasit prostě nemužu ! Řekl bych, že narozdil od Tebe mam s Priorou zkušenosti a když by podvozek nestihal, tak už davno je Priora na odpis :lol:
Chatka 12 forever :mrgreen: . Buková drift challenge team. Aerodynamika je pro ty, co neumí ladit motor.

Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
Uživatelský avatar
veliz
Příspěvky: 505
Registrován: čtv led 28, 2010 21:19
Bydliště: Praha-západ

Příspěvek od veliz »

JmJ píše: Zkus nejake rozumnejsi argumenty, nez tu zbytecne rozdmychavat bludne debaty bludnymi argumenty.

Trochu mi to pripomina jisteho Anonymouse. Ten pred par lety nepochopil, ze na foru o ladach, se tezko ujme myslenka o tom, ze lada je spatne auto. Co cekas ze budem delat? Rika ti, jak mas pravdu, jak je lada hrozna, neda se s ni jezdit, motory jsou na hovno, horsi jak HTP atd. ? To asi neudelame, nemyslis?
Nečekám, že se v diskuzi o Prioře bude kritizovat Priora. Trochu soudnosti a smyslu pro realitu od majitelů Prior bych přecejen očekával. Třeba jak napsal Želvotron: Upřímně ty jízdní vlastnosti samozřejmě z dnešního měřítka nejsou žádnej zázrak, spíš budou asi i podprůměrný, ale že bych kvůli tomu to auto nekoupil? Mějte se.
Lada Niva 1,7MPi+LPG r.v. 2009 (01/2010 - 3/2014);
Lada 2105 r.v. 1985 (06/1994 - 11/1996);
Veverka

Příspěvek od Veverka »

prohlasit desitku jako obstarozni je taky perla :)
Uživatelský avatar
DJW
Příspěvky: 587
Registrován: sob pro 20, 2008 19:54
Bydliště: takmer presny stred Europy

Příspěvek od DJW »

JMJ: zlaté slová, 100% súhlas.

No ja Prioru nemám, ale ak vychádzam z toho, že desiatka je veľmi podobné auto, môžem prehlásiť spokojnosť s podvozkom. Mám ho sériový, bez úprav, jedine DOBRE UDRŽIAVANÝ a auto nemá problém trvale držať 180km/h (aj v zákrutách). Jazdím predpisovo, len na prázdnej dialnici som 2-3x cítil potrebu vyskúšať kvality/nekvality auta.

PS: pri desiatke sa bavíme o aute, ktoré stálo 1800€ (nejakých 42000 CZK)
PS2: pri Priore sa bavíme o aute, ktoré je v porovnaní s Fábiou adekvátnej motorizácie a výbavy cenovo ÚPLNE NIEKDE INDE. Takže....?
Vesta SW Cross 1.6, r.v. 2019 (2022 - na večné časy a nikdy inak)
Priora Combi 1.6 16v, r.v.2009 (2018 - uvidíme, dokedy to so mnou vydrží, momentálne v odpočinku)
EX: 2111.3B 1.5 16V r.v.2003 (2009-2016, R.I.P.)
Оптимист учит английский, пессимист - китайский. Реалист купил автомат Калашникова.
Uživatelský avatar
radek mb
Příspěvky: 5187
Registrován: sob zář 18, 2004 01:38
Bydliště: okr.MB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek mb »

Já desítku mám a spíš bych souhlasil s Želvíkem,že jízdní vlastnosti,lépe řečeno podvozek desítky,není žádný zázrak.To auto je hodně citlivé na boční vítr.Dál bych řekl,že je silně nedotáčivé.Aby se tyto vlastnosti trochu zredukovaly,dal jsem širší pneu,konkrétně Good Year Hydragrip 195/50/15.Takže to docela jde.
Co se týká komfortu jízdy,tak by mne zajímalo vnitřní odhlučnění Priory,protože u desítky je nevalné.Zvlášť průvan kolem těsnění dveří vytváří velký aerodynamický hluk.Takže cestování nad 120 km/h už je náročnější,hlavně na dlouhé trasy.
Jinak se desítka řídí vcelku příjemně,až na hledání dvojky při řazení(je schovaná až v sedačce řidiče).
Priora by měla být zlepšením desítky.Sám nemám možnost posoudit do jaké míry neb Prioru nevlastním.Ale na srazu hned někoho zneužiju,pokud někdo Priorou dorazí.
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
Uživatelský avatar
zelvotron
Příspěvky: 6276
Registrován: čtv lis 23, 2006 10:32
Bydliště: Praha

Příspěvek od zelvotron »

Jo, silná nedotáčivost a masivní boční náklony, nicméně pokud se řidič nestydí pořádně držet volant a zatočit trochu víc, tak zvolenou stopu drží. Spíš je potřeba dávat pozor při hodně rychlejch příčnejch změnách na rozkymácení zádě, pokud má auto vzadu kostky. Nicméně citlivost na boční vítr jsem nezaznamenal. To spíš když jsem po dlouhý době vyrazil s feldou na dálnici, tak jsem se divil, kdo mi s tím autem pořád tak třepe.
radek mb píše:Priora by měla být zlepšením desítky.Sám nemám možnost posoudit do jaké míry neb Prioru nevlastním.Ale na srazu hned někoho zneužiju,pokud někdo Priorou dorazí.
Dobrý nápad, zatímco ho budeš zneužívat, tak já se s tou priorou projedu, eventuelně se pak můžeme vyměnit (ale závisí kdo s tou priorou přijede - nemusím vyzkoušet všechno). :mrgreen:

Priora má větší rozchod kol než desítka?
21113 >>> 21113 >>> 21113

Komu není rady, tomu není pomoci.
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“