JmJ, no, je to slušnější, než se dotyčného zeptat, jestli není debil. Ikdyby to byla pravda.
radek mb píše:Jany,nenech se zviklat.Spousta vynálezů byla objevena náhodou a vynálezcům se také lidé vysmívali a pak je přešel smích.
Následnujííc Hurikánova reakce se těší mojí šoroké podpoře - on problém je ten, že ti vynálezci byli aspoň z oboru, nebo mu rozuměli.
Laďušo, to se nemůžeš divit. Tys to pochopil? Poraď mi, jak to RS_kolega myslel s těmi dráty a přerušovačem.
Ona konstrukce vícenásobného zapalování je asi jediná možnost jak uspět. nemusí to být hned konstrukce jak u warťase, s takovou technikou by to třeba u T613 vypadalo poněkud hrůzně, ale s dnešní technologií jefakt asi nejlepší způsob miniaturizované zápalko pro každou svíci nasazené na ní.
Pokud se chce dělat pokrok, tak jedině tímto směrem. Cokoliv mezi kasikou a tímhle může být dobré, ale nikdy nebude dokonalé. Ono nakonec všechny systémy které mají jiskřiště i jinde než na svíčce jsou polovičaté...
nakonec, pochopil jsem z pisatelovy snahy jednu myšlenku - tedy tu, udělat Dnešní vícenásobné zapalování - samostatné pro každou svíci diskrétním způsobem. Což je super nápad, až na možnosti realizace.
Ono to nemusí být tragický - 4 cívky se do lady vejdou. Z nich 4 VN kabely ke svíčkám taky. Ale je tam jeden přerušovač, kterej neví, kde má pálit.
Kasickej rozdělovač, kterej "přepíná" VN, by musel skutečně přepínat MN. Toť vše.
Co tohle jako pokus? Priorita byla zachovat v rozdělovači všechno, úprava je pouze na víčku. Zbytek je sprostě přidanej. Spínače jsou jen idea, ale Optotriaky maí izolační napětí v kV a ve spojení se silovými triaky by to snad snést mohly. Anebo tyristory.
Tak a teď sem si to po sobě prohlíd a zasmál se tomu - ale nechám to tu k pobavení všem. Totiž ta výhoda - delší čas k plnění cívky tu vlastně neexistuje
. Ta tam je jednoduchost.
Pokus o zlepšení situace vede k použítí 4 bezkontaktích zapalovacích sad
, což je tak trochu z cesty. Nemá smysl sdílet jedno kladívko 4mi systémy. Má smysl použít 4 systémy, kterým se dá impulz a informace že jim impulz patří. (Jedno hradlo.) Ty tam jsou nízké náklady