Dopravní prostředky a ekologie

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
Křečík Barbuška
Příspěvky: 11037
Registrován: ned srp 29, 2004 09:01
Bydliště: Brno

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Jak to, že ne? Čti pořádně :P .

Jů, a další významný bod diskuze, jádro. Tož, já jsem všemi za ... to ... jádro :albino: .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Uživatelský avatar
radek mb
Příspěvky: 5187
Registrován: sob zář 18, 2004 01:38
Bydliště: okr.MB
Kontaktovat uživatele:

Re: v

Příspěvek od radek mb »

musketyr píše:Tak dobře,řeknu ti proč nechci nic sdělovat.Nemám čas ani náladu se dohadovat s demagogama jako jsi ty.Tobě vyloženě dělá dobře se s někým hádat.To není debata na úrovni.Obvinit Hurikána za to že může za eko-daň a podporuje hajzly je toho nejlepším důkazem.Vo čtení bulváru a sledování komerčních televizí ani nemluvě.I kdyby to byla pravda je to každýho věc co čte a co sleduje.Já bych si toto vůči nikomu nedovolil a to ani k člověku kterého neznám natož k Hurikánovi.Myslím že by si se mu měl omluvit.
debata o klimatu je jedna věc a takovýdle napadání je úplně něco jiného než debata.
Ujely ti nervy,které nejsi neudržel na uzdě.
Pokud se omluvíš,tak sem něco možná taky napíšu ale jen do diskuze na úrovni.
Jestli jsi schopen napadat druhé takovými blbostmi tak jsi schopen vytahovat i můj původ a politický názor jen proto že mám odlišný názor než ty.Teď budeš tvrdit že to by jsi nikdy neudělal.Jádro byla pastička,protože jsem věděl dopředu že jsi jeho velký obhájce.
Přečti si co jsi o Hurikánovi napsal:
A právě kvůli takovým jako ty, prochází všem těm hajzlům takové ty ekosviňárny, jako je ekovýpalný, ze kterýho jistě máš strašnou radost

Ať si každý udělá obrázek sám.Já do změny úrovně debaty sem nic nenapíšu a doufám že to vydržim.
M.S.
P:S.Trochu mi to připomíná téma Marek versus Plavec.Škoda dobrého fóra že ho pár jedinců takto devalvuje.
Tak tohle je ostrý.Vyčteš Jelenovi,cože si to dovolil k Hurikánovi a přitom tvůj příspěvek je daleko agresivnější.
Je tu hodně lidí,každý má své názory a jejich výměna mezi Hurikánem a Jelenem mi přišla oboustranně tvrdá,nicméně korektní.Ale ve vší úctě,ty jsi to tu Mušketýre těžce zazdil...
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
Uživatelský avatar
mušketýr
Příspěvky: 1248
Registrován: stř srp 23, 2006 11:19
Bydliště: U Strakonic
Kontaktovat uživatele:

dsf

Příspěvek od mušketýr »

Já si teda korektní debatu představuju úplně jinak.Ano jsem konzervativní a žiji možná v jiné době.Dnes je naprosto normální vyčítat oponentovi něco co absolutně nesouvisí s tématem a to napříč všemi diskuzemi.Můj příspěvek byl reakcí na Jelena-na hrubý pytel hrubá záplata.Jelene tvou omluvu beru a vím žes pochopl o co mi jde.Radku ty jsi to nepochopil.Škoda.Rád bych tu podebatil,ale to by ta debata musela mít úroveň.Jak jsem již napsal.Čekat kdy mě zase někdo vyčte že se chovám nekorektně když se někoho zastanu tak tohodle se účastnit nechci a nebudu.Todle je fakt muj poslední příspěvek sem.M.S:
Uživatelský avatar
dmatej
Příspěvky: 2845
Registrován: pon bře 14, 2005 20:44
Bydliště: Přehýšov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dmatej »

JmJ píše: A dle meho soudu je jedina spravna cesta k ekologictejsimu uzivani dopravy spravna volba dopravniho prostredku.
Sím, sím, já chci pochvalu! V pondělí, úterý a dneska jsem šel z práce pěšky, suma za ty tři dny je cca 14km :)
Pravda, včera jsem jel autem ... a dneska jsme byli s HTP v práci v praze (3 lidi).

A je po egologyjy 8)

Koko-Loko trefil hřebíček ;)

Globální oteplování - Jelene, pěknej graf, slyšels někdy o derivacích? Nebo jinak - rychlost změny hodnoty? Koukni se na něj znova ;)
Každopádně je taky otázka, jakou teplotu vlastně sledovat. Je trošku rozdíl mezi teplotou v 60km a při zemi. V podstatě globální oteplování by mělo být asi o nějaké míře nějaké té en*pie v biosféře ... ale jaksi chybí definice, chybí metodika měření a nakonec chybí data tak za poslední milion let :-) ... HA! http://cs.wikipedia.org/wiki/Maxwellovy_relace ... už jsem si říkal, že jsem něco zmotal, když jsem si ze školy pamatoval Maxwellův čtverec :) ... ale dobře si to pamatuju :)

Vliv člověka se číselně asi specifikovat nedá, je v tom trochu moc faktorů. Rozhodně i podle Jelenova grafíku za posledních 300 let jsme se dostali z minima na maximum, což aspoň podle toho grafu historicky nikdy nebylo. Takže graf samotný vyvrací Jelenova tvrzení ;-)

Ten graf je tuším založený na sondách v ledovcích, už jsem ho někde viděl. Žádná velká přesnost, navíc je to taky ovlivněné lecčíms, ale zhruba by to mohlo odpovídat.

Hurikán: Venca Klausů je pokrytech a lhář, což ovšem nijak neznamená, že by někdy nemohl říkat pravdu ;) . Ale to sem moc nepatří ... jen jsem si taky ulevil, když tak koukám, jak tu s Jelenem sršíte :)

Ještě s tou ekologií - místo žvanění by tu třeba někdo mohl zjistit, jakým způsobem se zpracovávají plasty, sklo, papír. Zajímalo by mě, jak se odděluje třeba PE a ABS, atd. Co se děje se sklem. Co se dělá z papíru a jak se dá zpracovávat. Jak se asi odděluje ta folie v papírových krabicích od džusu nebo UHT mléka.
Co se týče emisí - vliv člověka je evidentní, už protože je znám mechanismus. S mírou už to tak jisté není. Co se týče povolenek, je to takové divadýlko pro masy - aspoň máte o čem tlachat a nezlobíte vládu a soudruha Klause ;) .
Když máte takovou straost o ovzduší, přečtěte si třeba aspoň tohle:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bios_3
http://en.wikipedia.org/wiki/Eden_Project
http://en.wikipedia.org/wiki/Biosphere_2 .

Po chvilce hledání, tm, tdm, ... http://www.sdi.gov/curtis/tab11x2.html ... a přilehlé odkazy ... http://www.sdi.gov/curtis/Global_Trends.html ... nezatížené současnou módou a "anti"módou ...

http://portal.chmi.cz/portal/dt?action= ... bContainer

Trošku kontroverzní citace, podle mého soudu ...
chmi.cz píše:08.01.2011
Ozonová vrstva po 25 letech v roce 2010 opět v normálním stavu
Uplynulý rok přinesl meteorologům příjemné překvapení. Posuzováno celoročním průměrem celkového množství ozonu v atmosféře (tlouštkou ozonové vrstvy), byla vrstva v r. 2010 po 25 letech opět v normálním stavu, ve kterém se nacházela před vznikem tzv. "ozonové díry", tedy zhruba před r. 1985. Pro území ČR tuto skutečnost dokumentuje přiložený graf dlouhodobých měření prováděných na Solární a ozonové observatoři ČHMÚ v Hradci Králové. Hlavní příčinou tohoto pozitivního vývoje byly vysoké koncentrace stratosférického ozonu, které se vyskytovaly nad našim územím s výjimkou letních měsíců téměř celoročně ? viz ?Ozonové zpravodajství? na Portálu ČHMÚ, http://portal.chmi.cz. Družicová měření ukazují, že k zvýšení množství ozonu ve stratosféře v loňském roce došlo téměř ve všech oblastech středních a vyšších zeměpisných šířek severní polokoule (www.iup.uni-bremen.de/gome/wfdoas/merged/). Hlavní příčinu je třeba hledat v příznivých cirkulačních poměrech ovlivňujících globální transport stratosférického ozonu. Nicméně skutečnost, že se ozonová vrstva působením přirozených atmosférických procesů opět dokázala vrátit do normálního stavu, potvrzuje dosavadní závěry odborníků o efektivním působení ochranných opatření zavedených Montrealským protokolem a jeho dodatky. I když se jednalo patrně jen o přechodný jev, pro odborníky je to velmi příznivá zpráva podporující předpoklad dalšího pokračování přirozené obnovy poškozené ozonové vrstvy
Jelene, ten druhý graf ti nějak postrádá data oproti tomu prvnímu ;)
Pdf mě na mým pomalým netu ani nehne stahovat ...

Drobnost - ta fotosyntéza právě nemusí stačit. Navíc třeba jehličnany jsou v ní dost mizerný ... Teepee, kyslík spotřebovávají taky bakterie ... a ne málo. Chemicky reaguje (viz Biosféra 2, kde jim ho prý "sežral" beton).
V tom je právě ten háček, "zemeguľa" je hromada systémů, které mají svou dynamiku a vzájemně se ovlivňují. Jako všude jinde, někdy to jde "plíživě", někdy ale nastávají skoky. Všechno souvisí se vším ...

Příroda si nepochybně poradí - i s náma, vychcípeme si na raka a tuberu, nebo třeba chřipku; uvědomujete si, jak málo stačí? Jeden "šikovnej" vir, bakterka, a už to jede. Jedna nepovedená očkovací látka, u který se až třeba ob generaci zjistí, že způsobuje změny v genetický výbavě, např. že se nebudeme moct množit ... variant je mraky, proč to pokoušet?

Jelen: doba nejhorších emisí - ale čeho? Sazí možná. Ale jinak je to sporné, už jen při tom počtu aut, potřebě Číny, Indie a Jižní Ameriky dohnat a předehnat (což se jim jen těžko dá upřít), za nimi pokulhávající potřebě Afriky ... já myslím, že je pořád co dělat, hledat. Protože jinak se v tom bordelu utopíme, oteplování neoteplování ...

Můj původ je pokud vím čistě český a i kdyby ne, vlazte mi s tím na záda. Jen tak okrajem, Emil Škoda byl strýc mojí babi, což je ale dneska úplně putna, každej je něčí příbuznej ... vlastně mi přijde srandovní, že je to taková důležitá historická postava, ale krom toho, že tohle vím, to nemá žádný důsledky :lol:

P.S.: Jsem pro jádro, ale myslím, že my teď další reaktor vůbec nepotřebujeme, to jen ČEZ na šmelinu a třeba Francouzi, protože ty jejich jsou starý až hanba... Kolik let mají ještě jet Dukovany?

Masakr: http://portal.chmi.cz/portal/dt?menu=JS ... last=false - jdu provést mou první návštěvu Kazachstánu (aspoň po webu) :)
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
Uživatelský avatar
jacek
Příspěvky: 799
Registrován: ned říj 03, 2010 13:21
Bydliště: Brno

Příspěvek od jacek »

:shock: :shock: :shock:
Neverím svojím ušiam, neverím svojím očiam, čo všetko sa dá napísať....

Vážení, kdyby tohle všechno někdo skutečně věděl (a mohl taky dokázat, což není vždy jedno a totéž), tak byste si tady neměli o čem psát. Leda snad o tom, že tomu stejně nevěříte. :) S předchozím příspěvkem dmateje dnes zcela souhlasím. Jak se potvrzuje, zdravá pochybovačnost není vždy až tak docela od věci.
Většinu věcí nevím ani já (a to je co říct!) :lol: Ale jednu otázku bych mohl objasnit levou zadní: obaly typu tetrapack (Al+pap) se recyklují tak, že se materiály neseparují. Věc se rozemele a následně asi s nějakým snad ekologickým :lol: plnidlem lisuje (pokud se tedy v místě odpad třídí, sbírá se to společně s PETkami). Vzniklý materiál - desky - je prý ideální izolací pro stavbu energeticky superúsporných domů. Ale nevím už, kde se takové domy staví, no snad nějaké jsou. :(
Zpracování plastů je různé - od pálení (dobrá výhřevnost, ale velká prasárna, i když jedy jsou za extrémně vysokých teplot ve spalovně zničeny, na rozdíl od petek ve sporáčku), ale převážná část třeba PET se rozsekaná vozí ekoparníčky do Číny, kde jsou za šílených produkcí jedů zpracovávány na tuším nějaká vlákna k dalším výrobním procesům, hlavně na "textil". Proto se PET třídí zvlášť, a ostatní plasty taky. U ABS, EPS, PU a ostatních plastů popravdě nevím, asi se hlavně pálí. Naproti tomu zpracování papíru je snad (alespoň nám, kdysi mladým pionýrům :oops: ) dost jasné. Buď na obalový papír, částečně i toaleťák (ten už ale pak znovu recyklovat nelze), samostatně se zpracovává třeba tabelační a kancelářský či knižní papír, časopisy a noviny. Tady lze prakticky z každého druhu (přidáváním jen části sběru k čerstvé surovině) vyrobit zase tu původní, jako třeba u železa. Kdysi proto znělo vlastí heslo "Šetřme naše lesy", ale dnes to vypadá, že se těch lesů a stromů vůbec raději budeme zbavovat, prý jich máme nějak moc. :roll: Tedy, říkají to odborníci :lol: No a v moderní době je papír vlastně takovou univerzální surovinou - vytisknou se letáky, volební lístky, noviny, knihy -> toaleťák nebo i přímo -> hnojivo nebo palivo, taky izolační hmoty. Prostě skoro dokonalá surovina. A obnovitelná. Sklo je také skoro ideální a široce použitelnou surovinou - lze neomezeně recyklovat obaly (na rozdíl od sviňských PETek) na nové, na izolační hmoty, fasádní obklady a stavební materiál, od oken až po brýle, dokonce hi-tech kabely pro přenos dat... Cokoliv chcete.

Pobavil mě názor, že lesů je na Zemi vlastně pořád dost. Co to je - dost? Že se to někomu zdá? Rozhodně jich není ani zdaleka tolik, jako před 100, 200, 300 lety. A tehdy kupodivu s klimatem problém nebyl - i když podle grafíku tomu zase předcházela "malá doba ledová" a byla tady zima. Taky prý do vlivů člověka na Zemi neradno započítávat ekologické katastrofy - ropné havárie tankerů, ropných vrtů (asi, že se to moc do těch teorií o nevlivu člověka na GZK nehodí).
Obecně vzato, vyslovím jen několik svých postojů k věci a hypotéz. Člověk svou činností (a neúnosným počtem jedinců) pochopitelně přírodu, tedy i přírodní jevy a trendy GZK přirozeně docela významně ovlivňuje. Už jen tím, že nás tady je >6 mld.kousků a jíme, dýcháme, čudíme a pšoukáme. Natož těmi čuňárnami, co tady člověk páchá, zvláště ve jménu nedotknutelného pana St.Business. Co se neví, je, zda dlouhodobé cyklické změny (údajné, dle jistých vědeckých teorií na základě nějakých metod s neurčitou přesností) zima/teplo jsou silnější než člověčí dílo, nebo naopak. Navíc - otázkou již vědci částečně zodpovězenou (jistota=?) je, že tyto dramatické výkyvy zemského klimatu byly vždy vyvolány nějakým vnějším a obřím impulsem (třeba střetem s planetkou Koko-Loko, megasopkami a zemětřeseními s posuny zemské osy a pod.) Konec konců prý se zemské póly tak jako tak soustavně nějak posouvají, podobně jako kontinenty. Proti tomu člověk zjevně nic nezmůže - i "sestřelení" nebo rozstřelení takové planetky je zatím možné jen teoreticky. Kdyby k takové situaci došlo, jistě by se rozpoutala vědecká diskuse asi jako tady okolo GZK. Tudíž výsledek se dá s poměrnou jistotou určit. :( Samotné měření teploty předteploměrové doby http://sf.zcu.cz/rocnik03/cislo03/w_kucera.html - tuším, že se provádí m.j. rozborem ledu a jeho přírůstků a obsahu C, či hornin a zkoumáním podílu organických látek v nich - nakonec ani nemusí být správné, i když zatím jiný způsob lidstvo nemá, a poměrně přesné měření máme s bídou dvě století. Prostě jsme přejali nějaké teorie nějaké skupiny vědců - asi jako představy o pravěku z ilustrací E.Buriana. Jó veleještěři a obří kapradiny aj. - to už se dá aspoň nějak hmatatelně dokázat. Takže nějaké grafy někdo namaloval, cosi spočítal, ale jakou mají reálnou hodnotu? Je to asi jako se statistikou - přesný souhrn nepřesných čísel a jiných nepřesných údajů.
Souhlasit se dá s jedním - že příroda (Země, případně vesmír) si s tím vším nějak poradí. Určitě. Nejspíš tak, že vyhladí největšího škůdce planety - člověka, a bude zase na čas po problému.
Snižování emisí je hezké, ale jak bylo napsáno - při započtení podílu Evropy na světové dopravě a výrobě - k pláči. Nicméně pro nás tady to význam má, jinak už bychom se tu asi udusili, a příroda by jistě pookřála. Kde je bezohledně čudící a smrdící většina světa? My tady si ale řešíme naši ekologii přemístěním neekologických činností někam daleko na východ, a mneme si ruce pod jedovatou úspornou "žárovkou" (smí se to ještě vůbec říkat?), jací jsme eko-pašáci. Zneužití myšlenky "zelené energie" zvěrským byznysem je pak jen malou ukázkou toho, že zúžení hodnot společnosti na zisk a peníze vede rovnou do pekel.

Teplota Země - tedy povrchu - fatálně souvisí s množstvím vegetace. Jediný strom (tedy vzrostlý, s klasickou korunou) pohltí spoustu tepelné energie +CO2, takže se povrch země nezahřívá slunečním zářením, je to taková malá fabrika resp.klimatizace. V noci pak z té nachytané energie vyrábějí O2. My raději stromy vědeckotechnicky vykácíme (podél silnic, v městských ulicích a sadech) a vybetonujeme tam parkoviště a dálnice pro smradlavá auta. Pralesy taky vykácíme (je jich přeci ještě dost) na dříví a po pár letech tam zbyde neplodná půda. Jak vypadají nemocné české lesy, škoda mluvit (Šumava, Krušné a Orlické hory...) Je zajímavé, že právě o ničím nenahraditelné zeleni, která by měla být vysazována kde to jen jde, se tak nějak raději nehovoří. A když, tak jako že většinou překáží a ohrožuje lidi -> tlak na další likvidaci. Já osobně považuji množství exhalací a ubývající zeleň - tedy výrazné a stoupající ohřívání zemského povrchu - za dva základní faktory, ovlivňující klima. Třetím může být znečištění moří, které také ovlivňuje míru pohlcování slunečního záření místo jeho odrážení hladinou oceánů a moří, tedy teplotu vody. Tam je pak návaznost i na ten životodárný Golfský proud.
Myslím, že Jelen v zápalu boje místy hodně přestřelil, ale omluva se samozřejmě přijímá. Argument, že cca miliarda automobilů (?kolik přesně? a kolik z toho "ekologických") + ty ekoparníčky na mořích + tepelné elektrárny, spalovny, teplárny, hutě, chemické provozy vč.rafinerií se na ovzduší Země nijak neprojevuje (asi se ztrácí do vesmíru či co), byl ovšem hodně zaujatý.
Jsem taky logicky pro jádro, i když ty Dukovany mám za zadkem. :? A myslím, že čím dřív budou další bloky, tím líp. Elektřina zřejmě díky megagrázlům nezlevní, ale dojde uhlí nebo je EU zakáže, a Rusko nebo naši kamarádi z UA zatáhnou kohoutky plynu (což už tady bylo) - a jací jsme byli, pánové a dámy! Zkrátka - co je doma, to se počítá (pokud nám to tedy ještě patří). A podobně bychom se měli stavět i k jiným strategickým sektorům českého hospodářství, jmenovitě především k zemědělství.
A jak zde také bylo již řečeno, rád pro přírodu udělám mnohé, dokážu i chodit pěšky nebo jedu do centra MHD, třídím odpad, nepálím sajrajt, odevzdávám vyjetý olej a brzdovku, baterky do sběru, používám minimum chemie... Snažím se jak to jde neškodit okolí a přírodě, i když vím, že svět nezachráním. Když nás ale budou milióny... :D Naděje umírá prý poslední. Tak nevím... Dobrou noc. :sleepy2:
Uživatelský avatar
dmatej
Příspěvky: 2845
Registrován: pon bře 14, 2005 20:44
Bydliště: Přehýšov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dmatej »

Děkuji ti, náčelníku, že ses mě zastal! :lol:

Pozooor, tetrapack se dává do kontejneru na papír, aspoň všude u nás na západě!
Tej izolaci bych ale i celkem věřil :)

Pálení plastů jsme probírali tuším na SPFT na FAV - při vysokých teplotách vzniká plasma a téměř žádný odpad ...

Jinak náš konec jako lidstva vidím v momentu, kdy začne sebemenší biologická válka. Prostě nějakej agresivní vir, bakterka ... to už vyrábět umíme, není na to třeba ani velké zdroje, takže by to určitě zvládla i ta nejchudší africká zemička ... Viry rádi mutují, takže očkování může být lehko neúčinné ... a během pár dní, týdnů, člověk nebude.
Život na Zemi je strašně křehký, víme?

Ten "klimatizační" efekt stromů je cítit na každé větší zahradě. Proti městu pocit ... prostě hezkej.

EU uhlí ještě dlouho nezakáže, protože např. německá spotřeba za posledních 20 let vzrostla! :wink:
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
Uživatelský avatar
jacek
Příspěvky: 799
Registrován: ned říj 03, 2010 13:21
Bydliště: Brno

Příspěvek od jacek »

Ehm, rádo se stalo. Jak vidno, rozdíly mezi východem a západem trvají, u nás se to opravdu dává do kontecu k PETkám. Asi tady máme nějaký jiný systém.
My oba o velekřehkosti života na Zemi víme, jen škoda, že většina lidí si to vůbec neuvědomuje. No, věřím, že snad nás je dokonce i víc, bohužel nastavená stupnice hodnot v tzv. rozvinuté či dokonce "vyspělé" :roll: společnosti dělá z masy lidí tupé konzumní blbce. Jelikož my podivíni, co dokážeme ocenit i starou dobrou ladu, zjevně k mase tolik nepatříme, snad jsem tu nikoho (moc) neurazil :o Ale jestli ano, tak dobře mu tak! :evil:
Uživatelský avatar
Laďuša
Příspěvky: 12126
Registrován: stř lis 09, 2005 22:06
Bydliště: Klatovy / Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

dmatej píše:Pozooor, tetrapack se dává do kontejneru na papír, aspoň všude u nás na západě!
Ani nápad, tuty obalu se dávají fakt do plastů ;)
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Uživatelský avatar
MacGyver
Příspěvky: 1541
Registrován: úte lis 11, 2008 16:59
Bydliště: Plzeň/Prášily
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacGyver »

Pravda pravdoucí.
Lada 2103 r.v.77 "Hranatá nádhera"
Lada 2107 r.v.86 štrejchnutá tankem
Já chci jenom jezdit. Já CHCI!!! :toothy10:
My Other Car Is A Millennium Falcon
člen Ladaklub ultras
Uživatelský avatar
dmatej
Příspěvky: 2845
Registrován: pon bře 14, 2005 20:44
Bydliště: Přehýšov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dmatej »

Laďuša píše:
dmatej píše:Pozooor, tetrapack se dává do kontejneru na papír, aspoň všude u nás na západě!
Ani nápad, tuty obalu se dávají fakt do plastů ;)
Podívej se na kontejnér. Anebo sem a nežvaň :-P http://www.trideniodpadu.cz/trideniodpa ... rtony.html

Tady píšou o oranžové samolepce - v Plzni jsem jí viděl vždycky jedině na kontejneru modrém, tj. na papír: http://www.jaktridit.cz/cz/trideni/jak- ... ve-kartony . Totéž v Praze.
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
Uživatelský avatar
Laďuša
Příspěvky: 12126
Registrován: stř lis 09, 2005 22:06
Bydliště: Klatovy / Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

dmatej píše:Podívej se na kontejnér.
No dyť právě jsem se na něj díval, tak vim, že se to hází do plastů 8)

Možná to je teda různý podle dalšího zpracování.
OHMK píše:Papír - ukládá se do modrých zvonů.
Do nádob patří - noviny, popsané papíry, sešity, kartony
Do nádob nepatří - voskované kelímky, mastné papíry, hygienické potřeby, vícesložkové nápojové krabice
Vyhazování nápojových kartónů do papírů jsem teda ale eště nikdy neviděl. Zejtra teda schvalně pudu a podívam se tady, když tvrdíš, že v Plzni dycky do modrýho. Ale vlastně, vejš si taky tvrdil, že všude na západě... :P
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Uživatelský avatar
dmatej
Příspěvky: 2845
Registrován: pon bře 14, 2005 20:44
Bydliště: Přehýšov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dmatej »

Konečně ty diskuze taky k něčemu jsou, aspoň se od sebe něco dozvíme :D
Já už tom plastu někde taky slyšel, proto mi taky tohle furt vězí v hlavě a dívám se teda na kontejner vždycky :D
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
Sid
Příspěvky: 1698
Registrován: stř kvě 09, 2007 14:26
Bydliště: Prievidza

Příspěvek od Sid »

Niekde to máš koniec koncov jedno, kde to hodíš. Niekde to všetko aj tak zosypú dokopy a ide to na triedičku. Niekde to všetko zosypú dokopy a ide to na smetisko. V tomto prípade sa stráca význam triedenia, ale požiadavkám EU bolo učinené za dosť.
U nás sa tetrapaky dávajú do šedého kontajnera spoločne s konzervami a plechovkami od piva.
Uživatelský avatar
MartasBrno
Příspěvky: 4442
Registrován: pon zář 08, 2008 13:10
Bydliště: Brno

Příspěvek od MartasBrno »

dmatej píše:Po chvilce hledání, tm, tdm, ... http://www.sdi.gov/curtis/tab11x2.html ... a přilehlé odkazy ... http://www.sdi.gov/curtis/Global_Trends.html ... nezatížené současnou módou a "anti"módou ...
Zajímavé data, máme se na co těšit, a zdaleka ne vlastní vinou! kdyby ty čísla byly v grafu, viděl by to i slepý.
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Uživatelský avatar
dmatej
Příspěvky: 2845
Registrován: pon bře 14, 2005 20:44
Bydliště: Přehýšov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dmatej »

Sid píše:Niekde to máš koniec koncov jedno, kde to hodíš. Niekde to všetko aj tak zosypú dokopy a ide to na triedičku. Niekde to všetko zosypú dokopy a ide to na smetisko. V tomto prípade sa stráca význam triedenia, ale požiadavkám EU bolo učinené za dosť.
U nás sa tetrapaky dávajú do šedého kontajnera spoločne s konzervami a plechovkami od piva.
U vás se vybíraj plechovky? Fíha, tak daleko u nás pokrok ještě nedošel :-) - ono taky těch plechovek u nás zas tolik není ... pomalu vedou redbullové ...
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“