Erik píše:JmJ píše:Ja bych navrhoval to cidlo bez milosti odpojit. Pocitam, ze RJ si s tim poradi lepe kdyz nebude mit zadna data z cidla, nez kdyz bude mit data spatna, ale v ramci korektniho rozsahu hodnot.
Tim odpojenim nic nepokazite a nic to nestoji. Pri nejhorsim to nepomuze
Já bych raději volil tu záměnu čidla z jiného stroje. Přiznám se, že nevím, co by to udělalo bez čidla. Třeba nic, ale fakt to nevím.
ja to take nevim jiste, ale je takovy rozumny uzus u cidel s anlog-digitalnim prevodnikem, ze v pripade, ze se cidlo vyhodnoti jako vadne, a neni nutne pro funkci systemu, pak je jeho hodnota nejak nahrazena tak, aby system pracoval dal. to vyhodnoceni, ze je cidlo vadne, se zpravidla dela tak, ze pokud se hodnoty z cidla dostanou mimo vymezeny rozsah hodnot, nebo ze se hodnoty prilis lisi treba od hodnot jineho cidla, pak je cidlo oznaceno za vadne. coz samozrejme muze vest k tomu, ze cidlo vraci hodnoty, ktere odpovidaji vymezenym kriteriim, ale presto jsou to hodnoty spatne. napr. teplomer ma povoleno -50 az +60. ovsem pokud vraci 10 stupnu i tehdy, kdyz ma merene medium 30 stupnu, tak je to spatne, ale kontrolni mechanizmus to nepozna. pokud takove cidlo zcela vyradim, pak je velka sance ze system jednoznacne urci cidlo jako vadne a hodnoty z nej ignoruje a snazi se bezet dal bez nich.
proto odpojeni muze veci prospet. ale je to jen teorie, trochu overena praxi