Motor nejde nastartovat
Moderátor: Moderátoři
konec dobrý všecko dobré ...jen kdyby se i takové opravy děly v kratších termínech ,představa,že jsem na autě závislý a odstavím jej kvůli ,,krabičce,,(ŘJ) na 3 týdny je téměř děsivá, ale je mi jasný,že jde o Ladu a ŘJ je několik druhů a ani jeden ze servisů nemůže mít všechny ...ikdyž třeba na centrále v CS Auto by mít mohli a za nějaký poplatek ji třeba po dobu opravy zapůjčit ale s nimi je ta domluva pońekud těžší (a otázka je kolik ŘJ s e na 2110-12,vůbec pokazí)
..dám asi na modlení a budu doufat,že se mi něco podobného nepřihodí daleko od domova
..dám asi na modlení a budu doufat,že se mi něco podobného nepřihodí daleko od domova
já taky nevím kde tu službu poskytují ,stejně tak nevím jak to chodí i u jiných značek,Jinak ani náhodou jsem se nechtěl dotknout servisu Lada,spíš mám na mysli tu fa.která opravuje ty ŘJ
Co vím z vlastní zkušenosti tak sousedovi odešla ŘJ na Oplu Astra ,servis to vyřešil tak,že mu nabídl novou(45 tis.czk)a nebo starou(z vraku) za 15 tis.czk,samozdřejmě že volba padla na tu starší ,ale to byl případ Oplu kterých je tu hafo. v případě Lady 2110 vzít něco ,,z vraku,,je téměř nemožné ponevadž jich moc není
Co vím z vlastní zkušenosti tak sousedovi odešla ŘJ na Oplu Astra ,servis to vyřešil tak,že mu nabídl novou(45 tis.czk)a nebo starou(z vraku) za 15 tis.czk,samozdřejmě že volba padla na tu starší ,ale to byl případ Oplu kterých je tu hafo. v případě Lady 2110 vzít něco ,,z vraku,,je téměř nemožné ponevadž jich moc není
-
- Kontaktovat uživatele:
já mám podobný problém. Již potřetí mě potkala takováto závada. Motor nejde nastartovat a když naskočí, tak jen na 1-2 válce odhadem. Naposled se mi tato závada objevila před cca 3mi týdny, kdy jsem normálně nastartoval popojel a poté už nenastartoval - motor jakoby naskakoval, ale nenaskočil. Poprvé mě tato závada potkala loni, kdy jsem zajel normálně do garáže a druhý den z ní nevyjel a chovalo se to stejně. Letos, když se mi to stalo , pomohla výměna zapalovacích svíček za nové, ale nyní mám i s těmi novými svíčkami stejnou závadu. Zapalovací kabely ohmicky proměřeny zatím neměněny - původní, svíčky nové bosch, rozvodový řemen měněn letos - ok. Palivo se zdá, že do systému jde vzhledem k "mokrým" svíčkám, čidlo polohy klikového hřídele proměřeno - ok. Kde by mohl být problém?Dá se v domácích podmínkách ještě něco vyzkoušet?
děkuji za Vaši odpověď
děkuji za Vaši odpověď
Tomáš Svátek
Zapalovací blok? http://www.lada-dily.cz/produkty/detail ... 21699.html
- MartasBrno
-
- Kontaktovat uživatele:
Podařilo se mi to včera ještě natočit - každá svíčka ve válci byla jiná a i tak byl chod motoru jiný, jakoby pálila nějaká svíčka méně, nechal jsem motor ohřát na 90stupňů a bez problému šel i potom nastartovat, tak sem si řekl, že mám vyhráno a dnes ráno motor naskočil a běžel cca 30sekund a potom se závada opakovala a samozřejmě jsem neodjel. Ještě jsem odpoledne zkoušel jiskry ani jednou svíčka neodskočila od víka hlavy válců, podařilo se mi dokonce motor nastartovat, ale běžel zase jen na pár válců, nedokážu odhadnout kolik snad 2-3, ale jiskry byly na všech svíčkách i když různě velké, největší byla na 1. válci a u jiného válce přeskakovala jiskra ne na elektrodu ale na závit svíčky. Měl bych ještě možnost vyzkoušet otcův zapalovací blok, má ladu 2112, ale je tam úplně jiný, daleko menší bude to kompatibilní? pokud půjde připojit kabelem tuším od řj. bude fungovat?Nemohly by být špatné zapalovací kabely? jsou tam ty původní už od roku 1999 tuším jsem již 3. majitelem a vůz má najeto cca 160tis km...Když koupím ten modul za 2070Kč půjde mi tam? Já tam mám takovou velikou cihlu chycenou k bloku motoru a k místu, kde se spojuje motor s převodovkou. Přívody jsou očištěné kontaktolem a lihem stejně tak i zapalovací kabely. přívodní kabely k modulu jsem bohužel neproměřil, ale předpokládám, že dva jsou přívodní napětí a zbylé dva jsou impulzy od řj.?Jinak co se týče toho modulu, mám nejblíže značkový servis v Příbrami, tj. cca 12km odemě - technolu, kde bych mohl mít modul za 3500Kč a psal jsem též do Lady - Koněvova v Praze p. Vozábovi a ten mi sdělil cenu tuším 5850Kč
Tomáš Svátek