Zdravím Nivaře.
Stane se málokdy,že bych přispíval do sekce Niva.Přesto bych rád slyšel Váš názor.Mám možnost koupit a dovézt si Nivu z Belgie.Cena 400 euro(10 000 kč).Doprava vyjde zhruba 5000 kč,vzhledem k tomu,že si můžu půjčit podval i vhodné auto na tažení a dovezl bych si to sám.K té Nivě je jen belgický TP,značky už asi nemá.
Nevím,jestli je pojízdná,ale po obhlédnutí vypadá kompletní,jen trochu ošuntělá.Karoserie je dobrá,kromě koroze předního čela (viz foto).Je v ní 5 kvalt.
Otázka je,zda se to vyplatí dotáhnout sem a eventuelně přepsat na papíry z nějaké vrakoidní Nivy.
fota zde: http://radekmb.rajce.idnes.cz/Niva_z_Belgie/
Niva z Belgie
Moderátor: Moderátoři
- radek mb
- Kontaktovat uživatele:
Niva z Belgie
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
No je to z těch fotek, docela načatý. Ale jestli se ti chce si stím dát práci a máš na to možnosti, tak si myslím, že by se z toho auto udělat dalo. Je to starej typ 1600, já ho mám taky a myslím že to je na Nivu ta nejlepší klasika. Všechno mechanický, žádný elektronický problémy. A dostat to na papíry, asi nebude taky moc problém.
Končím s ladami....
no záleží co od toho čekáš,nerad bych tě zklamal,ale.... je to již dost načatý až vrakoidní, dáš za to 15tis.czk a kolik do toho vrazíš a strávíš na tom času?(a čas jsou taky peníze) ,plechy+lak +nějaké ty další ND tak dvacku do toho klidně nasypeš. Dostaneš se na 35 tis.czk.No a kdyby jsi přihodil dalších 15 tis.czk tak máš Nivu 1.7i(1996) a bez práce s eurem 1 a komfortnější, při troše štěstí i bez starostí.Poněvadž jak je známo motory 1.7i jsou dříči s malými nároky na údržbu apd.
Ale je to jen můj názor,stejně tak může někdo mít 100důvodů proč to vzít.![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Ale je to jen můj názor,stejně tak může někdo mít 100důvodů proč to vzít.
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Naprosto souhlasím, pokud by to bylo jenom za odvoz tak snad, ale jinak bych ji tam nechal stát. Nevyplatí se to. Ty blatníky sou hotový, čelo nebude lepší a prahy a nápravnice ..... Pokud máš dílnu a uděláš si všechno sám - plechy, lak ... - a tak snad, ale ještě potom za všechno platit?FOMA píše:no záleží co od toho čekáš,nerad bych tě zklamal,ale.... je to již dost načatý až vrakoidní, dáš za to 15tis.czk a kolik do toho vrazíš a strávíš na tom času?(a čas jsou taky peníze) ,plechy+lak +nějaké ty další ND tak dvacku do toho klidně nasypeš. Dostaneš se na 35 tis.czk.No a kdyby jsi přihodil dalších 15 tis.czk tak máš Nivu 1.7i(1996) a bez práce s eurem 1 a komfortnější, při troše štěstí i bez starostí.Poněvadž jak je známo motory 1.7i jsou dříči s malými nároky na údržbu apd.
Ale je to jen můj názor,stejně tak může někdo mít 100důvodů proč to vzít.
hush píše:Naprosto souhlasím, pokud by to bylo jenom za odvoz tak snad, ale jinak bych ji tam nechal stát. Nevyplatí se to. Ty blatníky sou hotový, čelo nebude lepší a prahy a nápravnice ..... Pokud máš dílnu a uděláš si všechno sám - plechy, lak ... - a tak snad, ale ještě potom za všechno platit?FOMA píše:no záleží co od toho čekáš,nerad bych tě zklamal,ale.... je to již dost načatý až vrakoidní, dáš za to 15tis.czk a kolik do toho vrazíš a strávíš na tom času?(a čas jsou taky peníze) ,plechy+lak +nějaké ty další ND tak dvacku do toho klidně nasypeš. Dostaneš se na 35 tis.czk.No a kdyby jsi přihodil dalších 15 tis.czk tak máš Nivu 1.7i(1996) a bez práce s eurem 1 a komfortnější, při troše štěstí i bez starostí.Poněvadž jak je známo motory 1.7i jsou dříči s malými nároky na údržbu apd.
Ale je to jen můj názor,stejně tak může někdo mít 100důvodů proč to vzít. 8)
před nějakým rokem bychdo toho šel ale dnes ? asi ne a koupil bych hotovou jak píšou nademnou. Já koupil rok 99,platnou STK po GO motoru ale nepojizdnou a počítam převodovku,poloosy,zadní dif, elektrika,topení a troška koroze + obutí . Dal jsem 15tis za auto a kolik času a peňez na opravu raději nepíšu. Měl jsem koupit dražší a hotovou vyšlo by to lépe jak toto