piestné krúžky
Moderátor: Moderátoři
Včera som bol tankovať a bolo vypísané na stojane že od konca decembra tohoto roku sa prestane vyrábať UNI 95(modré) a bude len natural. Bude sa však predávať prísada do benzínu. Čo na to hovoríte? Treba tam liať tú prísadu? Neviem z hľadiska ventilov čo to stým urobí? Jaké máte skúsenosti? Jaký benzín tankujete? Poradte mi. Vy máte väčšie skúsenosti, aby som neodpálil motor zbytočne. Ďakujem, a pekný deň.
Všechny (i ty nejstarší) motory VAZ mají tvrzená sedla ventilů, takže nepotřebují v palivu olovo ani jiná aditiva pro ochranu ventilových sedel. Z toho vyplývá, že lít do benzínu nějaká takováto aditiva je zcela zbytečné a nesmyslné.
Dál viz: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php?p=194544#194544
Dál viz: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php?p=194544#194544
- MartasBrno
- Křečík Barbuška
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
A taky dřív nepil a jak to dopadlo
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
pri spätnej montáži domčeka vačky som nastavil na remenici risku oproti najdlhšej čiare, zhora na poslednú a na ozubenom kolese reťaze čo je značka (navŕtané) som otočil presne oproti toho náliatku na domčeku vačky. som to vyčítal z knižky. Dobre som to spravil? ak nie tak poradte jak nato. Ďakujem.
- MartasBrno
Ahojte!
No motor dopadol takto:
Pozeral na to ten pán ktorý robí motory meral, vložil nové krúžky, povedal že trošku je to mimo tolerancií ale nie je to také zlé aby to už nemohlo fungovať, a že vraj nemám vymýšľať s tlakmi. A že na moje jazdenie to úplne postačujúce
No tak som tam vymenil všetky tesnenia, krúžky, vačkovku, vahadlá, simeringi na ventiloch A dal som si zabrúsiť ventily. Poskladal som motor a vložil som do auta. Tesnenie pod hlavu som veľmi jemne natrel s grafitovou vazelínou. na 2 pokus to bez problémov nabehlo a išlo to. Tak som to nechal trošku ísť, motor ináč hrize jak jedna radosť. Samozrejme som to skúšal len jemno. Potom som si odmeral tlaky a ukázalo to na všetkých válcoch 6 atm. Tak neviem, hlavne že to ide a neriešim tlaky. Ale ešte ventily musím dať nastaviť lebo moc hrkocú podla mňa (keď to porovnám stým druhým autom) . Nastavoval som ich len stou tenkou mierkou- iné nemám. No tak že tak. uvidím jak sa bude správať na ceste, ale najprv tie ventily dám nastaviť. Tak že takto
No motor dopadol takto:
Pozeral na to ten pán ktorý robí motory meral, vložil nové krúžky, povedal že trošku je to mimo tolerancií ale nie je to také zlé aby to už nemohlo fungovať, a že vraj nemám vymýšľať s tlakmi. A že na moje jazdenie to úplne postačujúce
No tak som tam vymenil všetky tesnenia, krúžky, vačkovku, vahadlá, simeringi na ventiloch A dal som si zabrúsiť ventily. Poskladal som motor a vložil som do auta. Tesnenie pod hlavu som veľmi jemne natrel s grafitovou vazelínou. na 2 pokus to bez problémov nabehlo a išlo to. Tak som to nechal trošku ísť, motor ináč hrize jak jedna radosť. Samozrejme som to skúšal len jemno. Potom som si odmeral tlaky a ukázalo to na všetkých válcoch 6 atm. Tak neviem, hlavne že to ide a neriešim tlaky. Ale ešte ventily musím dať nastaviť lebo moc hrkocú podla mňa (keď to porovnám stým druhým autom) . Nastavoval som ich len stou tenkou mierkou- iné nemám. No tak že tak. uvidím jak sa bude správať na ceste, ale najprv tie ventily dám nastaviť. Tak že takto
-
- Kontaktovat uživatele: