autobazareliska píše:ty neustále cizí názory označuješ jakýmsi podsouváním

případně když už někdo projeví vlastní názor tak je z něj hned individum vymýšlející pohádky, polopravdy, či vůbec věci deformující realitu. Hele (kozo na ledě), na základě čeho věříš v tu svojí pravdu? Sice jsi určitě lepší řečník než já a daří se ti věci esteticky překroutit k obrazu svému - ovšem pořád si mě nepřesvědčil, jen se trapně odvoláváš na komunisty. To umím taky jestli ti je to po chuti. Historie je mým koníčkem a přirovnávat vše co řekneš k nějakému vhodně nalezenému činu nějakého komunisty či fašisty nebude problém

Ne,
podsouváním nazývám, když "cituješ" něco, co jsem nikdy neřekl, nezamýšlel, dokonce jsem se v takovém směru ani nevyjádřil. Proto taky ten "fabulátor".
Tys mě taky o ničem nepřesvědčil, zkus nějaký názor napsat (krom toho, že "žigulíkáři jsou úchyláci", nebo tak nějak?) - mých už je tu celkem dost
Jinak dobrým řečníkem rozhodně nejsem, aneb jak to kdysi hodnotila jedna moje češtinářka "jeho písemný projev je lepší než projev ústní"
Co se týče historie, mým koníčkem není. Na druhou stranu mám rád přehled, takže přečtu leccos, historii nevyjímaje

. Přesná data po mě ale nechtěj, to mi nikdy nešlo - když potřebuju, najdu si to.
Ještě k tomu přejíždění - nikde není řečeno, že nesmíš, jsa předjížděn, zrychlovat. Nesmíš bránit v předjetí - čili když mě předjíždí Ferrari a v protisměru má volno a vidí, můžu klidně stát na plynu. To je opět věc, kterou není radno do detailu řešit v zákonech a předpisech. Prostě jakmile někdo vyhodí blinkr a vyjede do levýho pruhu, musí mu být umožněno bezpečné předjetí (pokud to lze, což je kámen úrazu, protože ohodnocení situace se může lišit).
A opět "kontra" - už se mi stalo, že mě chtěl předjíždět někdo, kdo neměl šanci to stihnout - nepustil jsem ho a kdo ví, jestli jsem mu tím nezachránil život. Kdybych totiž naopak dupnul na brzdu, nestihne se zařadit přede mě a za mě už teprv ne. Otázka vteřinky ...
Naopak jednou jsem dojížděl celkem rychle osobák, v protisměru jelo auto, vycházelo to akorát, že minu protijedoucího a plynule můžu vzápětí předjet - a ten blb přede mnou najednou bezdůvodně dupnul na brzdu. Stáhnul jsem se jen na prostředek a sice jsem to těsně ubrzdil, ale kdyby ne, vešli bychom se holt na silnici tři. Později jsem se od někoho dozvěděl, že ten řidič je jakási místní kuriozita a dělá to běžně ... (tak si říkám, jestli je ještě naživu ...).
ABS by mohlo pomoct, pokud bych zablokoval kola. To se ale nestalo (tehdy Felicie, odhad jsem měl). Jinak je to ale jen o odhadech a tolerancích, žádný asistent na světě tohle nevyřeší (nikdy - leda tak, že všichni budou jezdit přesně 90 a nebude se předjíždět

).
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).