Východ vs. Západ

Volné rozjímaní na téma "proč jsem si raději nekoupil Ladu" a podobná zpovědní témata.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět

???

Anketa končí za ned říj 31, 2010 10:20

Východ
13
81%
Západ
3
19%
 
Celkem hlasů: 16

Uživatelský avatar
Marťas
Příspěvky: 3466
Registrován: ned čer 21, 2009 22:56
Bydliště: Praha 10

Příspěvek od Marťas »

Jelen, Československá vlajka není symbolem totality pouze proto, že se její podoba přenesla do vlajky ČR.
Já osobně východoněmeckou vlajku beru jako symbol doby, před pádem Berlínské zdi.
A pokud tím nepochopením míříš i na mně, tak já se pouze snažím vést diskusi :wink:
2101, r.v.1977, 1700k - Vladimir / 2106, r.v.1978 - Nikolaj / 21061, r.v.1986 - Sergej / 21044, r.v. 1999 :hrob: / 21044, r.v. 1997 Ivan / 1119, r.v. 2009 Kalina / Jawa 20, rv. 1969 / Š1203 rv. 1975 - Blaženka / Jawa 250/353 rv. 1957 / Avia A21 Furgon / Zetor 25A
Obrázek
Жигули навсегда!
Michal Karásek
Příspěvky: 184
Registrován: čtv pro 04, 2008 13:07
Bydliště: Malátova 7, Jihlava

Příspěvek od Michal Karásek »

Marťas: Jest pravdou, vlaka NDR se na srazech trabochů vyskytuje hojně....

MarťasBrno a ostatní ohledně ruské a sovětské vlajky: Stejně jako byl traboch vyráběn v NDR, tak byl žigulík vyráběn v Sovětském Svazu, pokud budou komunistické symboly zakázány, i tak bude legální možnost kterak atributy související se zemí vzniku použít (majitelé Kýblvágenů (nechce se mi hledat přehlásky) a jiných nacistických strojů druhé světové mívají pro transport háknkrajcy, popř německé černobílé kříže přelepeny, použít (odlepit) je smějí pouze na dobu srazu a pouze proti povolení), jenže zatím nejsou, a ano, symbol srpu a kladiva vystavený jen tak samostatně je pouze symbolem komunismu, ale vlajka v barvě a proporcích odpovídajících stanovené předloze je zase jen vlajka státu(byť zaniklého), to by sme mohli obecně zakázat použití čínské vlajky, bo tam jsou komunisti, a v příkladech by bylo možné pokračovat (japonsko za druhou světovou atd.)...

Pokud by se vyskytl případ (mimo rejpání) kdy by nám někdo přímo zakázal použít zatím legální symboly, hraničilo by to s porušením listiny práv a svobod, (článek 17, odstavec 2)

Toliko zákon, společenský úzus je pravda úplně jiný...

P.S.: Rozhodně nehájím použití jakýchkoli sporných symbolů, jde pouze o obhajobu svobody projevu před jejím utlačováním...
[VAZ 2104 Květuška (dříve Nataša)]
[Trabant 601 Žlutej ďábel]
"Rozdíl mezi svěřencem blázince a hlídačem je ve vlastnictví klíčů."
Uživatelský avatar
Jelen
Příspěvky: 6713
Registrován: stř kvě 17, 2006 13:33
Bydliště: Střední Čechy

Příspěvek od Jelen »

Nee, to nebylo na nikoho, to bylo tak nějak konstatování a shrnutí. Pro každého může symbol působit jinak, ale sovětská vlajka je tak chápána snad masově, narozdíl od ruské.

Tady nejde ani o žádné zakazování, ale spíš o vysvětlení toho, jak už učinil MartasBrno, že když budem na sraze mávat sovětskou vlajkou, tak většina nezúčastněných lidí, kteří to uvidí nás budou mít za socialistický socky.
Veverka

Příspěvek od Veverka »

no panove pozor,svedove okupovali a vypalili moje mesto!
Jinak vlajka je jen symbol proboha,ano,bolsevismus v podani stalina,gottwalda a podobnych omezencu napachal mnoho velkeho zla,ale to neznanema ze vsecko sovetske musime automaticky odsoudit,panove kdo z vas kupoval nove patice zadnich svetel na 04?za vase penize dostanete neskutecnej hlinikovej odpad k nicemu!!!!otec mi dneska pomohl tak,ze na ty nove narouboval stare 23 let sovetske dily!,protoze jinak ty patice jsou absolutne k nicemu!nedrzi kontakt a nesviti to!
Z minulosti musime pouzivat to dobre,a z toho zleho se poucit.takze tak :wink:
Michal Karásek
Příspěvky: 184
Registrován: čtv pro 04, 2008 13:07
Bydliště: Malátova 7, Jihlava

Příspěvek od Michal Karásek »

Jelen: to jsem uvedl jen jako hypotetickou možnost, pokud vím, tak se tomu tak zatím neděje...
[VAZ 2104 Květuška (dříve Nataša)]
[Trabant 601 Žlutej ďábel]
"Rozdíl mezi svěřencem blázince a hlídačem je ve vlastnictví klíčů."
Uživatelský avatar
Jelen
Příspěvky: 6713
Registrován: stř kvě 17, 2006 13:33
Bydliště: Střední Čechy

Příspěvek od Jelen »

Veverka, to je sice pravda, aleeeeeee málo kdo to takhle vezme. Vidí sovětskou věc (ani ne tak auto, jako vlajku) a rovnou nás odsoudí.
Cory
Příspěvky: 11573
Registrován: stř čer 14, 2006 17:14
Bydliště: Snina/Košice

Příspěvek od Cory »

Jelen píše:a rovnou nás odsoudí
staci ze uvidia auto
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Veverka

Příspěvek od Veverka »

pokud nas maji za socky,je to jejich vec,my nemame patent na vserozum.nemuzem se chovat jako upejpani cechacci,vlastnit ladu znamena prokazat moralni odolonost,na to nema kazdej :)
Edit:cory to uvedl spravne,staci videt to auto.jinak co znam lidi,tak vetsinou je ta recese pobavi nebo si nostalgicky vzpomenou.
Uživatelský avatar
dmatej
Příspěvky: 2845
Registrován: pon bře 14, 2005 20:44
Bydliště: Přehýšov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dmatej »

autobazareliska píše:..no tak mě pouč jak to teda je ?? samý skrytý milionáři co po vzoru strýčka Skrblíka šetří i desetník ?? Hlavně nezapomeň že já z nikoho nic nedělám, jen konstatuju realitu - a přeci bys nechtěl abych jmenoval každýho konkrétního kdo mě k tomudle názoru přivádí...
Předně si nepleť svůj osobní názor s realitou. Nemám pocit, že zrovna ty sám jsi nějaký extra milionář.

Haha, teď jsi mi připomněl, že já se VAZům věnuju vlastně taky 10 let. Zrovna letos v létě bylo výročí. Jinak jedno velký plus starých žigulíků je, že na něm všechno zvládnu sám - vyvažuje to obrovský mínus dnešních servisů, které jsou drahé a fatálně špatné (poslední zkušenost - bývalé přítelky Renault Mégané a 8000 za výměnu manžety poloosy a nafakturované věci, které ten člověk rozhodně nedělal a dělat neměl; Rencek je u mě příklad neudržovatelnýho auta, spotřebovat a hodit ze skály ... nebo mít tři ruce a hlavně autogen).

Acibuk: Vzhledem k tomu, že celkem obstojně vidím a jsem schopen pozorovat kromě všech možných aut kolem i ženský, děti, psy, kočky a ptáky, osobně volím lepší výhled z vozu než masivně obložené sloupky.
Srovnávat se dá všechno, ale když se to udělá poctivě, nikdy se nedá říct, že je něco obecně lepší nebo obecně horší. Stačí jediná věc, která bude lepší u druhého, a v kritické chvíli je všechno naopak. Každý ať si vybere sám podle faktorů, které mu přijdou podstatné (jako třeba pro mě ten výhled z auta, spotřeba a ovladatelnost, živost, zpětná vazba, nebolení zad ze sedaček, udržovatelnost bez potřeby servisů, ...).

"Brečení" nad 50Kč - jedna věc je, že když poštovný stojí polovičku hodnoty předmětu samotného, je to trochu - blbé. Druhá věc je, že někdo to poštovný zaplatit musí a zvykem je, že je to ten, kdo předmět chce, pokud není poštovné zanedbatelné proti ceně předmětu (viz "poštovné zdarma" v internetových obchodech). Víc je škoda to řešit.

Poznatek dne: Jelen evidentně není býk! :twisted: (... mě to jako mávání hadru nepřipadá...)

Ano, rozhodně já mám v úmyslu starou Laďku výkonově stavět na roveň např. fábií. A očekávám, že konečně přijde nová doba s motory TSI - ve chvíli, kdy HTP skončí a TSI bude prokazovat takovou spolehlivost, spotřebu i výkonnost, že už OPRAVDU Laďka tyhle stroje nebude stíhat. Co se týče jízdních vlastností, pořád se mi ještě nepodařilo ani v jednom z "najetých" míst jet rychleji s Fábií než s 2101. A ani s Kalinou. (a ano, věřím tomu, že s BMW by se mi to určitě povedlo, ale to už není ono :) ).

Ha, Jelen předpovídá budoucnost! http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php?p=298872#298872

Jinak pánové, mám z vás radost - je pěkný vidět, že se spolu umíte i pohádat. Nebo spíš diskutovat, hádka vypadá trochu jinak (ty jsi blbec! Ne, ty jsi blbec! Ne, já jsem blbec! Ne! Jo! - třeba ...).
Nuťte se do toho, je to třeba! Učte se argumentovat, nekonzervujte se ve svém vlastním pidisvětě - jinak tahle společnost zle dopadne ...

P.S.: Nikdo tu není fanatik, nevím ani o jednom. Vzpomeňte si, co to slovo znamená, proboha ...

A ještě Jelen (a sovětské prááápory) - po pravdě vždycky když to vidím, jsem nervózní. Ale doba pokročila, a dneska jsou lidi naopak pro každou recesi, skoro nikdo to nebere jako že "vzpomínáme s láskou na 'lásku' SSSR" ("nebo uvidíte!" - viz Vodňanský, Skoumal, Burian, Dědeček). Navíc fotky z mojí první nebo druhé Bechyně, tam je jasný, že vidět to nějakej "soudruh", asi ho raní mrtvice a účastníky zavře až zčernaj :)

P.S.2.: Ano, já jsem za rusofila, protože mám dvě ruský auta, umí číst azbuku a malililinko umím rusky. A taky mě zajímá, co se v Rusku děje - že mě úplně stejně (a možná i víc už kvůli oboru) zajímá, co se děje v USA, to už na tom nic nemění.
Vlajky - zdá se, že americkou vlajku klidně můžeš připojit k nacistické a sovětské. Máš s tím politický problém?

Veverka - Švédi poničili i "můj" Tachov! Mimochodem, dejte do google "švédi tachov", to stojí za to :-D
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
Veverka

Příspěvek od Veverka »

dmatej:svata slovakazdej tvrdi ze fabie 2 je hnusna a tak,podle skodovka udelala pokrok,do f2 i o2 se da sednou dozadu,kdyz nepocitam blbej A sloupek,tak tsi je podle mne vybornej motor,konecne dobrej benzin.
Uživatelský avatar
Křečík Barbuška
Příspěvky: 11033
Registrován: ned srp 29, 2004 09:01
Bydliště: Brno

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Tady to tedy žije :lol: . Zeptám se našeho Koniáše Jelena. Spousta součástek našich strojů nese stylizovaný symbol hvězdy a popisku CCCP. Máš už všechny znáčky vyškrabány? Já jen, jestli je tvá víra natolik pevná a neochvějná :wink: . Onehdá ten znáček na mne vybafl i na podkově v altíku, takže tam je to třeba také odstranit, abychom náhodou někoho neurazili :mrgreen: .

Veverka, s těma Švédama máš recht, jejich zločiny by neměly upadnout v zapomění, je třeba si je neustále připomínat. Užívání jejich symboliky tvrdě potlačovat a trestat :mrgreen: .
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hlavně prosím neustále nestrašit něčím co se neděje, děkuji.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Cory
Příspěvky: 11573
Registrován: stř čer 14, 2006 17:14
Bydliště: Snina/Košice

Příspěvek od Cory »

Poserte sa kvoli jednej vlajke...potom si z domu vyhodne vsetky kladiva a kosaky...kosaky mam minimalne 2 a v lete som ich viezol spolu s kladivom v jednej krabici v cervenom zigulovi....som ja ale extremista :ANAL:
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Uživatelský avatar
autobazareliska
Příspěvky: 90
Registrován: ned bře 02, 2008 15:07
Bydliště: Zderaz 9

Příspěvek od autobazareliska »

dmatej píše:
autobazareliska píše:..no tak mě pouč jak to teda je ?? samý skrytý milionáři co po vzoru strýčka Skrblíka šetří i desetník ?? Hlavně nezapomeň že já z nikoho nic nedělám, jen konstatuju realitu - a přeci bys nechtěl abych jmenoval každýho konkrétního kdo mě k tomudle názoru přivádí...
Předně si nepleť svůj osobní názor s realitou. Nemám pocit, že zrovna ty sám jsi nějaký extra milionář.
a zase někdo musí prudit :twisted:
buď té dobroty a najdi mi aspoň jeden jediný případ, kdy jsem řekl že narozdíl ode mě pracháče jsou všichni sběratelé ruskejch krámů socky :wink: čekám...
a ještě mě zajímá definice pojmu "nějakej extra milionář" neberu nic na leasing, hypotéku a podobný moderní pasti, mám jen to na co si vydělám.
A ty děláš na finančáku že rozebíráš výši mého majetku ?? nebo uvažuješ jen o zestátnění ?
Naposledy upravil(a) autobazareliska dne ned říj 24, 2010 08:33, celkem upraveno 1 x.
..."Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům."
Uživatelský avatar
plavec
Příspěvky: 4715
Registrován: ned črc 22, 2007 19:38
Bydliště: Pelhřimov

Příspěvek od plavec »

V dnešní době je problém ten ,že lidé nesnesou když se někdo něčím odlišuje.A pokud se to někomu zadaří být jinej ,tak ihned je středem posměchu,urážek a nadávek je to smutné kam ta naše společnost spěje .
To je pravda, to znám. :wink: Cokoliv se nedělá podle většinový společnosti a podle reklam, je podle nich špatně a k posměchu okolí.Jak nechutné.
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch :-D
Uživatelský avatar
zelvotron
Příspěvky: 6276
Registrován: čtv lis 23, 2006 10:32
Bydliště: Praha

Příspěvek od zelvotron »

Přidána anketa.

A jestli někdo příde s tim, že mu tam chybí sever, jih, Náchod a záchod, tak ať si mě nepřeje :-P
21113 >>> 21113 >>> 21113

Komu není rady, tomu není pomoci.
Odpovědět

Zpět na „Volné klábosení - všechny ostatní značky“