Snímač hladiny ostřikovače
Moderátor: Moderátoři
Snímač hladiny ostřikovače
Nevíte na jakém pricipu funguje snímač hladiny ostřikovače ? Poslední dobou mi pípá a bliká kontrolka. Když je plovák na snímači nahoře, tak proud prochází a když dole, tak ne. Logicky vzato nemá to být obráceně ?
Víme. Kdysi jsem to tu celkem detailně popisoval. Klikni na "Hledat", hledaný slovo "plovák", autor já, fórum "nová řada" a výsledek zobrazit jako příspěvky, vyhodí to pět příspěvků (včetně tohodle), kde najdeš všechno potřebný. Bohužel nejde dát přímej odkaz na výsledky hledání, tedy musíš takhle krkolomně.Hlavi píše:Nevíte na jakém pricipu funguje snímač hladiny ostřikovače ?
21113 >>> 21113 >>> 21113
Komu není rady, tomu není pomoci.
Komu není rady, tomu není pomoci.
Re: Snímač hladiny ostřikovače
Princip čidla je jazýčkový kontakt (zatavená skleněná trubička s feromagnetickýmiHlavi píše:Nevíte na jakém pricipu funguje snímač hladiny ostřikovače ? Poslední dobou mi pípá a bliká kontrolka. Když je plovák na snímači nahoře, tak proud prochází a když dole, tak ne. Logicky vzato nemá to být obráceně ?
kontakty, plněná inertním plynem) ovládaný magnetem na plováku. Pokud funguje "obráceně", pak se Tobě (nebo někomu jinému) nejspíše podařilo jazýčkový kontakt (při prohlížení "vnitřností" snimače ze zvědavosti) posunout o cca 25 mm nahoru.
Mohlo by se to stát i pádem snimače na šroubovací hlavici.
Nejdříve bych "vykuchal" z jazýčkového relé (dostaneš zadarmo nebo za pivo na tlf ústředně) kontakt (pokud je vadný) a vyměnil ho. Možná bude stačit dostrčit původní JK do dna trubice čidla a zakápnout parafinem. Ušetříš tak dost peněz. JK jsou i v čidlech cyklotachometrů.Hlavi píše: ...PS: A pak si to čidlo vykuchám
Jenže ono je to asi zalepený, mě ten vnitřek nešel vytáhnout.Petr HC píše:Nejdříve bych "vykuchal" z jazýčkového relé (dostaneš zadarmo nebo za pivo na tlf ústředně) kontakt (pokud je vadný) a vyměnil ho. Možná bude stačit dostrčit původní JK do dna trubice čidla a zakápnout parafinem. Ušetříš tak dost peněz. JK jsou i v čidlech cyklotachometrů.Hlavi píše: ...PS: A pak si to čidlo vykuchám
Taky záleží na ceně nového čidla, ceny některých dílů na Ladu mi přijdou v porovnání s ostatními výrobci směšné
To je pravda, mě to taky někdy svítí někdy nesvítí, ale jsou důležitější věci který teď musím řešit.(ventily, lpg,...)mirozv píše:Odpoj to čidlo a máš pokoj. Aj tak je tá indikácia k ničomu. Mne sa to rozsvecuje kedy sa mu zachce aj keď je nádržka plná.
Jinak výstižný podpis !
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch
znamení : KozoHroch
Magnet (ten kroužek na tyčce) a jazýčkový kontakt (ta věc zasmrštěná do bužírky) .
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
Re: Snímač hladiny ostřikovače
Tak mi minulý týden také "odešel" tento snimač. Po nahřátí fénem a za současného tahu za rozšroubovanou hlavici, se podařilo vytahnout tomu "střeva" podle Mira ZV. Vyměnil jsem jazýčkový kontakt a už to "chodí". Ale POZOR! . Jak psal Hlavi, že mu to funguje obráceně - tak to může být také tím, že má obráceně ten plovák s magnetem. Magnet je v plováku umístěn asymetricky a není jedno, jak se na tyčku snimače nasadí.Hlavi píše:Nevíte na jakém pricipu funguje snímač hladiny ostřikovače ? Poslední dobou mi pípá a bliká kontrolka. Když je plovák na snímači nahoře, tak proud prochází a když dole, tak ne. Logicky vzato nemá to být obráceně ?
No inak, s týmto snímačom mám tiež svoje skúsenosti Jedného dňa mi začal stále signalizovať, že nemám dostatok vody v ostrekovači a keď som sa na to pozrel, zistil som, že ten plavák proste prestal plávať takže som ho proste odpojil a mám pokoj ... akurát sa mu to možno nejak nepáči, pretože ten otvor, cez ktorý sa tam plavák vkladá (nech ho zatiahnem akokoľvek silno) preteká, a tak nemôžem doliať plnú nádobku ale s tým sa dá existovať, to je tá najmenšia závada, s akom som sa zatiaľ pri mojej lade stretol
VAZ 2112, r.v. 2004, 1499 cm3, 66,7 KW, 16 V