Zlý prijem radiostaníc v aute
Moderátor: Moderátoři
Zlý prijem radiostaníc v aute
Zdravím, mam problem zo stanicami, našlo mi autoradio iba jednu stanicu aj to biedne, viem aj čim to je len neviem ako to vyriešiť, rušia mi to napájacie kable a asi cinche do subwoofera, a aj preto že je antenna uplne v zadu... Prosím vás neviete mi poradiť niekto? Daky odrušovač by nepomohol? vopred ďakujem za rady...
Nepomohla by "jen" koupě stíněných kabelů?
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch
1.)Na tom istom mieste vyskúšaj aj iné radio. Môžeš byť v terestriálnom tieni a signály sú tam veľmi slabé a kvalitné rádio ich nepovažuje "za vhodné na spracovanie".
2.)skús vymeniť prút antény, prípadne použi inú anténu ako máš na aute. Skontroluj aj vedenie kábla od antény k rádiu.
3.)to, že máš anténu úplne vzadu je OK, čím ďalej od motora tým lepšie. Sú tam menej cítiť rôzne výboje: sviečky, rozdeľovač a podobne.
4.)možno máš niekde zlomený konektor, seknutý kábel alebo niečo zle zapojené (ale v tom sa vôbec nevyznám)
2.)skús vymeniť prút antény, prípadne použi inú anténu ako máš na aute. Skontroluj aj vedenie kábla od antény k rádiu.
3.)to, že máš anténu úplne vzadu je OK, čím ďalej od motora tým lepšie. Sú tam menej cítiť rôzne výboje: sviečky, rozdeľovač a podobne.
4.)možno máš niekde zlomený konektor, seknutý kábel alebo niečo zle zapojené (ale v tom sa vôbec nevyznám)
Nikita II, 1974
Nasťa 2016
chatka 12 forever
člen LKCS
Nasťa 2016
chatka 12 forever
člen LKCS
no neviem ale keď dám napajacie káble a subwoofer preč tak radio chyta všetky stanice, tak potom antenne káble su v poriadku aj prút, dočital som sa že by pomohlo fantomové napojenie už som si to objednal čakam len kedy mi to pride potom napišem či to pomohlo ak nie tak budem nutený subwoofer aj s káblami odstrániť
- Marek89
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam trocha podobný problém. Chytám rádia dobre, ale niekedy to proste začína šumieť. Tak som si kúpil anténny zosilňovač k anténne, ale akosi ten rozdiel nepočuť. To sú tie zosilovače k anténnam šmejdy ?
Lada 2105
Vaz náš, ktorý si vyvarený
roztoč sa opäť kolesa tvoje,
buď jazda Tvoja na všetkých diaľniciach
a cestach, odpusť nám naše úpravy ako
i my odpúštame Tvoje neduhy a neuved nás
do pokušenia prejsť na inú značku a zbav
nás všetkých protivných techinkov STK.
NATURAL!
Vaz náš, ktorý si vyvarený
roztoč sa opäť kolesa tvoje,
buď jazda Tvoja na všetkých diaľniciach
a cestach, odpusť nám naše úpravy ako
i my odpúštame Tvoje neduhy a neuved nás
do pokušenia prejsť na inú značku a zbav
nás všetkých protivných techinkov STK.
NATURAL!
Některé ano . A dokonce jsem se setkal se zesilovači jen pro SV nikoli VKV . Drtivá většina autorádijí je v autě špatně zapojených .Marek89 píše:To sú tie zosilovače k anténnam šmejdy ?
Několik zásad k zapojení. 1 : + k rádiu vždy přímo od baterie silnějším drátem s pojistkou přímo u baterie . 2: Kvalitní ukostření jak rádia tak antény. 3: pokud možno anténu vždy co nejvýše a nejdál od motoru . 4: náhražkové antény ("pendreky") jsou na pendrek , nejlepší je prut vhodné délky .
Různé odrušovače mohou spůsobit víc problémů než najít a odstranit zdroj rušení . Za
to že rádio "nechce" chytat stanice někdy bývá obsluha která nevědomky ,nebo s neznalosti navolí nístní (lokální - "local" - "loc") příjem a tím není možno zachytit pomocí automatického vyhledávání slabší stanice . U některých rádijí tato funkce utlumí vstupní díl a rádio začne šumět . Atd ... .
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
- MartasBrno
Tvoje chybka s příjmem je jen z situace kdy je připojený subwoofer k napájení a rádiu? Popiš variantu, jak se to chová když je jen na napájení ale od rádia odpojený. Jak funguje fantom v tomto použití netuším, asi je ot zase nějaká kokotina na odrbání lidí o peníze, když ta základní verze výrobku stojí za prd. jakýma drátama je napájení a další věci připojené?Benbass píše:no neviem ale keď dám napajacie káble a subwoofer preč tak radio chyta všetky stanice, tak potom antenne káble su v poriadku aj prút, dočital som sa že by pomohlo fantomové napojenie už som si to objednal čakam len kedy mi to pride potom napišem či to pomohlo ak nie tak budem nutený subwoofer aj s káblami odstrániť
- MartasBrno
no keď odpojim všetky kable aj cinche tak radio začne chytať stanice, dam ich naspäť radio mi najde jednu stanicu aj to šumi, mám seat ibiza 99r autoradio pioneer DEH 1100mp a na inom fore pisali že to fantomove zapojenie sa pripaja na +12V a služi keď sa vimeni original radio sa neoriginalne, pisali že by to malo pomôcť...
Vypadá to na dvě možnosti . 1: Špatně ukostřená anténa (velice pravděpodobné) 2: V zesilovači je zvyšující něnič napětí (DC/CD konvertor) a ten může při poruše některého blokovacího kondenzátoru rušit rádio . Nech signálové dráty připojeny a odpoj mu jen napájení . Pokud bude problém trvat je něco s anténou .Benbass píše:no keď odpojim všetky kable aj cinche tak radio začne chytať stanice, dam ich naspäť radio mi najde jednu stanicu aj to šumi,
no neska mi prišili dve veci, fantom a antenny zosilovač fantom som nezapojil pretože sa mi nezmesti koniec kabla anteny-ktory sa dava do radia, ale zase ten antenny zosliovač som zapojil a ten rozdiel je viditelne lepši jedno radio mi ide ako tak, aj ostatne chytám ale ostatné šumia, saša no dobre skusim to tak ako si povedal a ako sa ukostruje antena? maš asi pravdu bude to asi zle ukostrenie ešte zistiť ako ale diki moc za rady
Řekl bych že odmontuješ patici antény ze střechy a očistíš styčnou plochu na holý kov. Ale zespod, tam co se "zakusuje" matice. Ale mě se mc věřit nedá.Saša jistě poradí líp .Benbass píše:a ako sa ukostruje antena?
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
For plavec . Je to tak jak jsi napsal . Poté zamatlat rezistínem . Špatně ukostřená anténa dělá všelijaké divy . Někdy stačí otevřít dveře a hned je vše jinak . Stanice která šuměla nešumí a naopak .
Při zapojení rádia a zesilovače také pozor na takzvané "zemní smyčky" (ukostření komponentů na různých místech) Ty dokáží také pěkně potrápit různými pazvuky linoucí se z repráků . Proto platí že kostry by měli být vedeny z jednoho místa .
Při zapojení rádia a zesilovače také pozor na takzvané "zemní smyčky" (ukostření komponentů na různých místech) Ty dokáží také pěkně potrápit různými pazvuky linoucí se z repráků . Proto platí že kostry by měli být vedeny z jednoho místa .