aky motor na upravy?
Moderátor: Moderátoři
aky motor na upravy?
nazdarek, idem stavat jeden stroj a pouzijem nanho podvozok aj motor, prevodovku atd z lady, koli tomu ze ma zadny nahon a vyhovujuce rozmery...xcel by som sa vas ale opytat, ktory motor je najvhodnejsi na dalsie upravovanie a zvysovanie vykonu? a dalej by som este potreboval vediet o niekom, idealne z BA alebo okolia kto sa naozaj vyzna v tych motoroch a ich upravach. Vopred vdaka
Sid, No jo, ale je rozdíl mezi buginou na pole a buginou na autocross, nebo to muže byt třeba http://www.youtube.com/watch?v=MqcCrURMSjs
Low and Slow
Teoretik
BA3 2101 *1978
BA3 21011 *1977
East side custom shop za zahradou
ide o stavbu auta, nie buginy, ani nic podobne..Ucel auta bude viac menej sportovy, taka zrazova lestenka. Karoseria je trabant, cize to cele bude o dost lahsie a tak...financne moznosti neake su, skusenosti by sa tiez trochu. Mne islo skor o to ze v kazdej znacke aut su niektore modely/motory podarene viac, niektore menej. Na niektorych motoroch je nieco viac predimenzovane, daju sa pouzit napr vacsie piesty atd. Lenze co sa tyka Lady a ich motorov, tak neviem ktory z nich by posluzil ako najvhodnejsi zaklad a ake upravy sa nich najviac oplati spravit co sa tyka pomeru efekt/cas a peniaze ktore ten efekt vyzaduje
Inak planovane upravy zatial su znizenie bloku motora, lestenie ventilov a sania, snad neaky karbec iny, rozdelovac, elektronicke zapalovanie a tak
Inak planovane upravy zatial su znizenie bloku motora, lestenie ventilov a sania, snad neaky karbec iny, rozdelovac, elektronicke zapalovanie a tak
No tak nejvydařenější lada motor je prý 1,6 (z vozu 2106/niva).
-Snížení bloku je výhodnější než snížení hlavy, ale musíš asi rozdělat i spodek.
-Je tu jeden borec z východu slovenska co vozí věci z Ukrajiny, ten by vedel sehnat bezkontaktní zapalování.
-karbece se dají použít třeba dva webry, ale budeš jezdit za 13l. Jinak se dá upravit origo karbec.
Chtěl bys upravovat i spodek?? Kliku ojnice písty??
-Snížení bloku je výhodnější než snížení hlavy, ale musíš asi rozdělat i spodek.
-Je tu jeden borec z východu slovenska co vozí věci z Ukrajiny, ten by vedel sehnat bezkontaktní zapalování.
-karbece se dají použít třeba dva webry, ale budeš jezdit za 13l. Jinak se dá upravit origo karbec.
Chtěl bys upravovat i spodek?? Kliku ojnice písty??
Low and Slow
Teoretik
BA3 2101 *1978
BA3 21011 *1977
Ťažko ti poradiť, aký motor si zvoliť. Preštuduj si ich parametre a rozhodni sa sám.
Vačšina ľudí tu na fóre sa rozhodla pre motor 1700cm3, lebo má už v sérii slušný objem.
Lečtěnka to není , ale účel to plní . Kámošův Trabant , Moje Lada a trocha práce .patres007 píše:ide o stavbu auta, nie buginy, ani nic podobne..Ucel auta bude viac menej sportovy, taka zrazova lestenka. Karoseria je trabant,
http://www.trabantolog.wz.cz/pickup.htm Obrázky dole .
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
Aj ja som rozmyslal nad 1700ccm ale to ma
vstreky, neviem ci tam niesu problemy
ked dam karbec ak nie tak jasne ze je
najlepsie ist po co najvacsom seriovom
vykone. Co sa tyka spodku, mam k disporicii
sustruznika aj frezy aj vsetko ostatne, len
neviem ake upravy tam spravit. Zapalovanie bude
to programovatelne( tusim ze sa vola Im soft)
spotreba ma netrapi, bude to jazdit len na zrazy
Trabantologa poznam, uz som to s nim riesil
ale on mi s lada motormi pomoct nevie, tak zhanam
neakeho schopneho mechanika co by mi vedel povedat
co vsetko na tom motore porobit
vstreky, neviem ci tam niesu problemy
ked dam karbec ak nie tak jasne ze je
najlepsie ist po co najvacsom seriovom
vykone. Co sa tyka spodku, mam k disporicii
sustruznika aj frezy aj vsetko ostatne, len
neviem ake upravy tam spravit. Zapalovanie bude
to programovatelne( tusim ze sa vola Im soft)
spotreba ma netrapi, bude to jazdit len na zrazy
Trabantologa poznam, uz som to s nim riesil
ale on mi s lada motormi pomoct nevie, tak zhanam
neakeho schopneho mechanika co by mi vedel povedat
co vsetko na tom motore porobit
1700i má jednobodové vstrekovanie a el. zapaľovanie. Blok je ten istý ako u všetkých lád. Diera na rozdeľovač je zaslepená zátkou. Normálne na to nahodíš karburátor, rozdeľovač a trebárs aj mechanické palivové čerpadlo, ako aj na iný lada motor. Takže montáž karburátora nieje žiadna veda.
Určite by si mal celý motor riadne skontrolovať, potrebné opraviť, motor riadne pretesniť a veľmi dôležité je nastavenie motora.
Ohľadom karburátora sa radšej poraď s niekým skúsenejším, ale zrejme Z 2106ky by bol tak akurát.
Určite by si mal celý motor riadne skontrolovať, potrebné opraviť, motor riadne pretesniť a veľmi dôležité je nastavenie motora.
Ohľadom karburátora sa radšej poraď s niekým skúsenejším, ale zrejme Z 2106ky by bol tak akurát.
no, sak to je jasne, ale tie opravy, pretesnenie atd, karbec: zo seriovych jasne ze najlepsie bude tahat z 1.6tkovym, ale ja by som siel po tych 2webroch, alebo niecom podobnom. Ale dik za info ze vsetky bloky su rovnake a ze sa daju menit sacie potrubia, cize neni problem prerobit 1.7micku na karbec, hej?