Lamela spojky
Moderátor: Moderátoři
Taky jsem se nechytal, ale už mě asi došlo, co Blizard myslel. Určitě ten "zápich" po obvodu středu. Ten ale nemá v praxi vůbec žádnou funkci, takže s klidem kup normální novou lamelu a hotovo.
EDIT: Taky nechápu, proč nepasuje.
EDIT: Taky nechápu, proč nepasuje.
Naposledy upravil(a) Hurikán dne stř črc 07, 2010 20:25, celkem upraveno 1 x.
Osobně doporučuju do všech motorů použít "silnější" lamelu pro motory 1600 a 1700. Má větší plochu obložení, tudíž víc vydrží, navíc díky silnějšímu odpružení má přesnější přenos točivého momentu na převodovku.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
- Křečík Barbuška
Něco jsi musel udělat špatně, nebo je nová lamela co jsi dával křivá, nebo jsi při montáži převodovky něco na lamele či přítlačáku poškodil. Mázl jsi decentně drážky na hřídeli a lamele?
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Mně se kdysi stalo, že jsem za opravdu dobrý peníz koupil repasovano lamelu. Zdánlivě vypadala skvěle, tak proč ji ze dvěstěpade nekoupit, ne? Problém ovšem byl v tom, že ten dotyčný, co na lamele měnil obložení, po odvrtání otvorů do obložení neprovedl jejich odjehlení. Prostě to odvrtal a snýtoval a hotovo. Mezi obložení a vlastní tělo lamely se natlačily ty zbytky materiálu po odvrtání. Takže na první pohled lamela byla naprosto v cajku, ovšem do té doby, než jsem ji sevřel do spojky. Tam unášela jako prase - v místech, kde byl navalený ten neodjehlený materiál, byla lamela o víc než 2 mm silnější, což "naprázdno" vůbec nebylo vidět, a unášena tak, že zařadit jakoukoli rychlost byl porod bejka řitním otvorem. A v Praze!!!!!
Milá lamela letěla hodně velkým obloukem do kopřiv, to mi můžete věřit.
Jinak já jsem přesvědčen, že problém s nemožností řezení není určitě způsoben mechanickou částí lamely - mechanicky jsou všechny lamely naprosto stejné. Něco jiného by ovšem bylo, kdyby tu lamelu vyráběl specializovaný výrobní závod v Thu-Čchi-Jangu - tam by se s jistou neshodou počítati mohlo .
Milá lamela letěla hodně velkým obloukem do kopřiv, to mi můžete věřit.
Jinak já jsem přesvědčen, že problém s nemožností řezení není určitě způsoben mechanickou částí lamely - mechanicky jsou všechny lamely naprosto stejné. Něco jiného by ovšem bylo, kdyby tu lamelu vyráběl specializovaný výrobní závod v Thu-Čchi-Jangu - tam by se s jistou neshodou počítati mohlo .
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)