Udieranie pri preradovani
Moderátor: Moderátoři
Udieranie pri preradovani
Zdravym chlapi.Prosim vas skusenych o radu.Mam 1,7Mpi r.v.2005 a pri preradovani rychlosti mi udrie nieco najskor v zadnom kardane.Bol som v servise a mal som dost velku volu na zadnom kardane.Rozobrali sme zadny difrak,zhodili a dotiahli volu taniera na hrusku.Vola na kardane uz nie je taka,ale udieranie neprestalo.Udieranie si vsimam asi 4mesiace a ma stupajucu tendenciu.Neviete poradit co to moze byt a ako to odstranit? Dakujem pekne za rady
- Luděk Ondrůch
- Kontaktovat uživatele:
pri žazeni sebou auto skubne. jednou kdyz zmacnes spojku a podruhe kdyz ji pustis. pokud by trebas byly vymlacene silentbloky tycí zadni napravy taky by to delal rany. a nebo trebas povolene srouby kratkych tyci.
LR Def 110 300Tdi
Rumunskej trip 2016
Rumunskej trip 2015
Montenegro 2014
Romania Nivama 2009
Rumunskej trip 2016
Rumunskej trip 2015
Montenegro 2014
Romania Nivama 2009
pokud už byla vůle na difu, kterou jste odstranily, budou to ještě kříže. Na nivě je těch spojů mezi motorem a kolama celkem dost, tak se můžou vůle sčítat. Setkal jsem se jednou (u jiného vozu) se špatně se posunující spojkovou lamelou na mrkvi převodovky (lamela byla celá pokřivená), taky to vždy škublo s autem při zařazení a vyřazení rychlosti, ale to asi nebude toto.
Jinak mě takto škubala moje 2104, protože předchozímu majiteli vůbec nefungoval ten "moderní" elektrický systém volnoběhu a uzavírání trysky karburátoru a najel takhle asi 50 tkm. Časem se neustálým cukáním v převodech při přechodu z brždění motorem do tahu a zpět zvětšily úplně všude vůle natolik, že každé přeřazení cvaklo jako ve starém náklaďáku.
Jinak mě takto škubala moje 2104, protože předchozímu majiteli vůbec nefungoval ten "moderní" elektrický systém volnoběhu a uzavírání trysky karburátoru a najel takhle asi 50 tkm. Časem se neustálým cukáním v převodech při přechodu z brždění motorem do tahu a zpět zvětšily úplně všude vůle natolik, že každé přeřazení cvaklo jako ve starém náklaďáku.