Motor- demontaz a montaz
Moderátor: Moderátoři
Motor- demontaz a montaz
Budu měnit motor. Tak jsem koukl do příručky a zjistil, že se vyndavá spodem, že má úchyty (oka) do ketrých se maj dát háčky na řetězu a vyndat ho za pomocí "žirafy" .
Postup tak nějak vím- odpojí se výfuk, hadice od chladiče, topení, expanzky.Odpojí se kabeláž, přívod paliva, táhlo spojky a plynu a dál moc nevím.A tak se ptám:
Jak odpojím poloosy? Popř je možno vyjmout motor samotný bez převodovky?
Dalo by se ten motor "hodit " na paletu tak že bych vyndal silentbloky co drží motor a pak zvednul čumák auta?
Nebo jak byste na to šli vy?
Postup tak nějak vím- odpojí se výfuk, hadice od chladiče, topení, expanzky.Odpojí se kabeláž, přívod paliva, táhlo spojky a plynu a dál moc nevím.A tak se ptám:
Jak odpojím poloosy? Popř je možno vyjmout motor samotný bez převodovky?
Dalo by se ten motor "hodit " na paletu tak že bych vyndal silentbloky co drží motor a pak zvednul čumák auta?
Nebo jak byste na to šli vy?
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Hlavní je nebát se ... tedy ... mít zdravou dávku strachu .
A nejít na věc násilím
Předpokladem zdárného a úspěšného konce je také několik dobrých sad nářadí (očkoploché klíče, esíčka, goly, nástavce, kardany) .
Jo - a nesmím zapomenout na dobrou paměť (i když - blok a tužka to jistí)
L.
A nejít na věc násilím
Předpokladem zdárného a úspěšného konce je také několik dobrých sad nářadí (očkoploché klíče, esíčka, goly, nástavce, kardany) .
Jo - a nesmím zapomenout na dobrou paměť (i když - blok a tužka to jistí)
L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Že jo, taky bych řek, že by to ani nesved...
[ Komentář přidal: zelvotron: st červen 16, 2010 18:18 ]
Už ho nechte, myslím, že už prokázal, že má krumpáč a že to myslí vážně...
[ Komentář přidal: zelvotron: st červen 16, 2010 18:18 ]
Už ho nechte, myslím, že už prokázal, že má krumpáč a že to myslí vážně...
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
No tak klucí, radši mi poraďte jak mám dole odpojit převodovku od těch hřídelí ke kolům., jak vytáhnout táhlo z převodovky.
Pokročil jsem, už mám elektriku jakš takš venku.To byste nevěřili kolik kravin navíc tam je. A dokonce jsem objevil na sání jednu hadičku navíc, to u modré nemám, tam je to zaslepeno. Už je venku i chladič.Nechcete mě někdo pomoct? Mě to samotnýho nebaví.
Pokročil jsem, už mám elektriku jakš takš venku.To byste nevěřili kolik kravin navíc tam je. A dokonce jsem objevil na sání jednu hadičku navíc, to u modré nemám, tam je to zaslepeno. Už je venku i chladič.Nechcete mě někdo pomoct? Mě to samotnýho nebaví.
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
který? co si pamatuju tak všechno je tam šroubovaný a problém nebyl.plavec píše:jak vytáhnout táhlo z převodovky
když sem měnil spojku tak sem to řešil takhle (protože postup rozebíráni sem nějak nepochopil, ale vim že se musel vypustit olej z difu)plavec píše:převodovku od těch hřídelí ke kolům
2103 1.5. r.v.1977
2111 1.5 16V r.v.2001 (JMJ´s EX)
2112 1.5 16V r.v.2005 +9.12.2022
105SP - kukačka:)
R. Scenic 2005 1.6 16V
R. Scenic 2005 1.6 16V
Obě, jedno je páka na řazení kvaltů a ta druhá (nad ní) tu nechápu nač tam je.Povolil jsem tu na "kvaltování" a nejde mě vytáhnout.Chester píše:plavec napsal:
jak vytáhnout táhlo z převodovky
který? co si pamatuju tak všechno je tam šroubovaný a problém nebyl.
Takže musím sundat kola a brzdy?Chester píše:plavec napsal:
převodovku od těch hřídelí ke kolům
když sem měnil spojku tak sem to řešil takhle
Safra musím ještě proštudovat obrázky.
Zásadní otázka: Pujde ten motor odpojit od převodovky ještě ve voze, převodovku tam nechat a vyndat motor a pak ho zas spodem nandat?
Nojo ale já tu převodovku potřebuju zachovat. V modrej převodovka teče a je v ní něco v háji. Kvílí to jak stará karosa. To to mám rozdělit až na zemi?
musí je tam svorka s tisícihranem a ta bude zarezlá, ale když jí dostatečně povolíš, musí jít ven... prostě musíplavec píše:Povolil jsem tu na "kvaltování" a nejde mě vytáhnout.
v případě že by si to řešil mim způsobem tak anoplavec píše:Takže musím sundat kola a brzdy?
odpojit ano. Vyndat jen motor asi těžko, nebude tam dostatek místa, dál by si musel vyndat pravou poloosu(tu delší). Stejně si myslim že motor kolem převodovky neprotáhneš.plavec píše:Pujde ten motor odpojit od převodovky ještě ve voze, převodovku tam nechat a vyndat motor a pak ho zas spodem nandat?
asi bych to řešil tak že motor a převodovku necháš v kuse, odděláš náboje, vyndáš spodní ramena(pokud se ti je podaří povolit), podložíš motor, odmontuješ ho, celej předek auta zdvihneš (tady bych viděl problém jelikož se ti bude menit úhel mezi kastlí a motorem, záleží kolik tam bude mista, lepší by bylo mít celý auto na rampě (ideálně zvedáku) a motor spouštět dolu navijákem, ale to by si musel mít rampy dvě protože s autem bez kol sjet a najet na rampu je vcelku problém) nakonec na zemi odděláš motor od převodovky.
Každopádně v jednom člověku neproveditelnej úkon bude potřeba jeden až dva pomocníci.
2103 1.5. r.v.1977
R. Scenic 2005 1.6 16V
R. Scenic 2005 1.6 16V
Tiícihran je už ožužlanej, ale mám to venku.Chester píše:plavec napsal:
Povolil jsem tu na "kvaltování" a nejde mě vytáhnout.
musí je tam svorka s tisícihranem a ta bude zarezlá, ale když jí dostatečně povolíš, musí jít ven... prostě musí
No mám to rozdělaný v garáži.Zatím na špalkách.Mám v plánu podstrčit takovej vozejček, na něj motor s převodovkou , pak vyheverovat auto co nevíc nahoru (klidně až po strop) . kdyby to nevyšlo, tak mám možnost z garáže ven postavit fošńy na kozičky (mobilní rampa) a vytáhnout tam auto přes lano. Jen mám obavy, že "pád" motoru z auta bude neřízenej, páč zeshora to nemám čím jistit.
Nemůžu vůbec rozpojit hadice chlazení.Zdá se že budu řezat.