vrzání, křupání, cvakání a jiné neurčité zvuky v Nivě
Moderátor: Moderátoři
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Diferáky s oblibou hučí. Může to bejt ale i převodovka.
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Help/Piskanie diferencial/prevodovka
Ahoj, potreboval by som poradit a upozornujem, ze som do opravy aut totalny debil. Moja nivka zacala pred casom vydavat pri vyssej rychlosti jemne bzucanie z oblasti pod packami diferencialu a redukcie. Ked som pri jazde packy rukou jemne pridrzal, bzucanie prestalo a o chvilku znovu. Vyriesil som to tak, ze som si kupil radio nech to nepocujem
No teraz novy pruser. Ak idem dlhsi cas jednou rychlostou - napr 50km/h nieco zacne piskat, najprv sa mi zdalo, ze to vychadza z budikov, no ide to z dola, niekde pod riadiacou pakou smerom do motora. Neprijemne piskanie, ktore prestane ak pustim plynovy pedal, alebo naopak pridam ply. Piska to len vtedy ak drzim plyn v jednej polohe dlhsie, ako som pisal napr tych 50km.
Dnes som bol u mechanika, previezol som ho, vypocul, povedal, ze zrejme to ide z diferencialu a ze u niv je to viac menej normalne, ze si je najlepsie zvyknut, lebo odstranenie by znamenalo to cele rozobrat a vymenit....
Kedze ja som naozaj debil do zlozitejsieho servisu, tak sa chcem spytat vas v com moze byt problem a ake je jeho mozne riesenie.
Pekne dakujem!
No teraz novy pruser. Ak idem dlhsi cas jednou rychlostou - napr 50km/h nieco zacne piskat, najprv sa mi zdalo, ze to vychadza z budikov, no ide to z dola, niekde pod riadiacou pakou smerom do motora. Neprijemne piskanie, ktore prestane ak pustim plynovy pedal, alebo naopak pridam ply. Piska to len vtedy ak drzim plyn v jednej polohe dlhsie, ako som pisal napr tych 50km.
Dnes som bol u mechanika, previezol som ho, vypocul, povedal, ze zrejme to ide z diferencialu a ze u niv je to viac menej normalne, ze si je najlepsie zvyknut, lebo odstranenie by znamenalo to cele rozobrat a vymenit....
Kedze ja som naozaj debil do zlozitejsieho servisu, tak sa chcem spytat vas v com moze byt problem a ake je jeho mozne riesenie.
Pekne dakujem!
Priznam sa, ze nie. Spoliehal som sa na to, ze mi mechanik v lete povedal, ze mi vymenil vsade olej. Ale akurat som nad tym premyslal vcera vecer, ked som sa tu postural na fore, ze to este tento tyzden skontrolujem. Len najprv musim zistit ako sa to robivik2 píše:kontroloval jsi olej v difech a prevodovkach?
ako som uz povedal, rad soferujem, ale servis....mestske dieta
skřípání a vrzání zadní nápravy
Zdar prosím o radu nedávno mi zacalo neco vrzat u zadni nápravy vypadá to na silentbloky torzních tyčí ,ale vrze to nekde u bubnů tak nevim co by to mohlo byt.Kdyz jedu po rovine tak je chvilku klid,zacne to vrzat az po ujeti nekolik kilometru, ale kdyz jedu v terénu tak to zacne vrzat hned. Dík za rady
-
- Kontaktovat uživatele:
To je divne...
Tam su dokopy 4 ramena,1 panhardka,2 tlmice,1 regulator a 2 struny. Ze by cosi vrzalo v bubnoch je tiez haluz,skus ich popripade rozobrat a skontrolovat pakne,ci su neni zaseknute atd. Premaz silentbloky vazelinou a pripadne vymontuj tlmice a skus to bez nich sa povozit(ale bacha,aby ti pri vykrizeni nevyleteli struny. Inac bez tlmicov je to dost dobra atrakcia sa vozit,skusal som to v sobotu a kolotoc moze ist dopr.....
Tam su dokopy 4 ramena,1 panhardka,2 tlmice,1 regulator a 2 struny. Ze by cosi vrzalo v bubnoch je tiez haluz,skus ich popripade rozobrat a skontrolovat pakne,ci su neni zaseknute atd. Premaz silentbloky vazelinou a pripadne vymontuj tlmice a skus to bez nich sa povozit(ale bacha,aby ti pri vykrizeni nevyleteli struny. Inac bez tlmicov je to dost dobra atrakcia sa vozit,skusal som to v sobotu a kolotoc moze ist dopr.....
Citroen Evasion 2.1TD
- Luděk Ondrůch
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Mal by pasovat,ale pozor na prevod! Ak bude iny ako zadny,tak to nemusi robit dobrotu a s uzavierkou riskujes dalsi pruser.
Inac mne cosi chrume stale,odkedy som robil zdvih o 4cm. Potom sa mi rozletela klietka praveho klbu pri zahule v terene,vymenou to neprestalo. Bol som v tom,ze to rachoti klb lavy,ale ked som urval lavu poloos a nasledne vymenil celu komplet poloos a preskumal skody na povodnom klbe,bolo som prekvapeny,ze to chrume stale. Neskor som objavil vytrieskany kardanovy klb,takze ked nebude taka kosa ho skusim vymenit. Uvidime co potom.
Inac mne cosi chrume stale,odkedy som robil zdvih o 4cm. Potom sa mi rozletela klietka praveho klbu pri zahule v terene,vymenou to neprestalo. Bol som v tom,ze to rachoti klb lavy,ale ked som urval lavu poloos a nasledne vymenil celu komplet poloos a preskumal skody na povodnom klbe,bolo som prekvapeny,ze to chrume stale. Neskor som objavil vytrieskany kardanovy klb,takze ked nebude taka kosa ho skusim vymenit. Uvidime co potom.
Citroen Evasion 2.1TD