jak na kontrolku tak na budik? ze by odesli zarovenPatrac píše:Vadné čidlo?Maysner píše:to by muselo byt na dvou, kdyz mu to ukazuje i nizkej tlakPatrac píše: nejlepší by bylo najít někde závadu na kabelu. Tzn že to maže dobře

Moderátor: Moderátoři
jak na kontrolku tak na budik? ze by odesli zarovenPatrac píše:Vadné čidlo?Maysner píše:to by muselo byt na dvou, kdyz mu to ukazuje i nizkej tlakPatrac píše: nejlepší by bylo najít někde závadu na kabelu. Tzn že to maže dobře
ale no tak dělám si srandu...Maysner píše:jak na kontrolku tak na budik? ze by odesli zarovenPatrac píše:Vadné čidlo?Maysner píše: to by muselo byt na dvou, kdyz mu to ukazuje i nizkej tlak
"Bastelním" jsem myslel cokoliv co je v autě nad rámec. osobně tam mám akorát centrál s alarmem a vyhřívání sedaček nepočítám čalounění a nové sedačky či denní světla protože to není nic co zasahuje do stávajících funkcí nemám nikde na ničem nic přidané připojené. takže motor a elektřina je série. ( vyměněn startér a alternátor kus za kus)Little Red Riding Hood píše:radku docela koukám že ty pišeš něco o dodělávání a bastlení..mimojine moje bastly dělají to auto autem, bez nich by to byl kus stareho šrotu.. a koukat se v garaži na naleštěnou popelnici, to taky není nic pro mě..
je jasné že co si člověk sám udělá má větši potenciál se posrat, nejsem takovej odborník jako v automobilce, ale zase se snažim dělat vše s pečlovostí a taky se všechno nepovede napoprvé.. a taky nad tim chvilku přemýšlím než to udělám, nehledě o hodinách proseděných na icq a špekulování o těchdle nesmyslech..
jinak už sem psal že jsem komplet pročistil tu rozdvojku včetně čidel a problém to nevyřešilo..
takže bud je něco špatneho na čerpadlu (to zjistim až rozdělám vanu) a nebo mi někde uniká tlak (to bych už ovšem nerad dohledával)..
takže mě napadá, muže unikat tlak mezi hlavou a držákem vačky, kdyby se nějak povolila matka na šteftu??..hodně divne že??..
nebo co kdyby z vačky vypadl ten zadni špunt, je to reálné??. je to vačka od wolfa..
kde jinde by to mohlo jit a v jakem připadě??.. přez některe z ložisek??..
motor má od poslední rozborky naběhane asi tak do 2t...
nee nerozumíme si nikde tam žádná zátka na přetlak není. Jde o to že tam sou ale zátky jak si psal na vačce. a výrobně to je určeno pro pracovní tlak 4 bary pak se má otevřít přepoušťák. Jestli to je a jak moc to je neddimenzované netuším. ale prostě i ta možnost že by vypadla tu je. spíš ale asi to co se tu vede jako nejpravděpodobnější něco je pod pojistkou a nedává to tlak. na druhou stranu zase se mi ale nezdá že když máš tlak zvednutý že by to přestávalo mazat.. to už by tam musel být kus jak sviňa aby to rožínako.. těžko posoudit.. nejlépe asi rozebrat což teda vůbec v tomhle počasí nezávidím..Little Red Riding Hood píše:nějakým přemrštěným tlakem bych si starosti nedělal, protože ja mam danou podložku tenčí než by tam normálně vlezla, nemluvě o polosintetice, která je řidší než klasickej olej, taky když chceš motor vic honit a nebo potřebuješ lepe mazat ostřejší vačku, tak prostě není jiná možnost..
ale napřiklad to že je v motoru někde zátka, která po překročení tlaku vyletí sem nevěděl.. ale 4 bary je nějak malo ne??...
se starým olejem (taky 10W-40) se rafička budiku mazaní, pří studenem motoru nad 3t otáček zarazila na konec červeného pole a nic nikde nevyletělo.. teď s tim valvolinem to ukazovalo o něco méně, ale normálně...
Při velkém tlaku sice žádná zátka nevyletí , ale je velká pravděpodobnost že praskne olejový filtr ! Tlak X plochaLittle Red Riding Hood píše:se starým olejem (taky 10W-40) se rafička budiku mazaní, pří studenem motoru nad 3t otáček zarazila na konec červeného pole a nic nikde nevyletělo.. teď s tim valvolinem to ukazovalo o něco méně, ale normálně...