Motor trabant 600i
Moderátor: Moderátoři
-
Motor trabant 600i
Konecne se mi podarilo se se sem prihlasit a chtel bych se o neco podelit procoval sem na motoru trabant s jednobodovym vstrikovanim paliva cely projekt je uz vice mene hotov nepocitam kosmeticke veci ktere jsou casove zbytecne narocne a doladi se az uplne nakonec kdysi sem tu nekde na foru cetl o podobne veci a to trabantu se vstrikovanim do ultralehkeho letadla pokud o tom nekdo neco vite prosim o blizzi info dekuji
jinak muj projekt tady od zacatku do konce
http://www.youtube.com/watch?v=umOWP0zBNtg
a tady jak to jezdi obe verze motoru
http://www.youtube.com/watch?v=bX-azAt0WMQ
predem diky za jakekoliv odpovedi a reakce taky sem nevedel kam to presne zaradit..kdyz tak prosim moderatory o presunuti..diky jirka
jinak muj projekt tady od zacatku do konce
http://www.youtube.com/watch?v=umOWP0zBNtg
a tady jak to jezdi obe verze motoru
http://www.youtube.com/watch?v=bX-azAt0WMQ
predem diky za jakekoliv odpovedi a reakce taky sem nevedel kam to presne zaradit..kdyz tak prosim moderatory o presunuti..diky jirka
-
bohuzel nebyl cas motor namontovat do auta..tady to bylo pro prvni vyzkouseni daleko jednodussi..tak proto jinak je motor ale nachystan a v aute se bude zkouset v zimeJelen píše:Celej ten peklostroj z druhýho videa vypadá fakt hustě. Jak ze šílenýho Maxe. Super práce O motoru v letadle by měl vědět něco Saša.
jinak sem to sem dal take proto ze jsem tu cetl par napadu namontovat vstrikovani do vozu lada na starsi motory nevim kolik napadu se uskutecnilo...ja sam sem nekolik modelu mel 2101 pak 2102kombi 2103 1500ccm 2104kombi s necim sem jezdil neco bylo jen na blbnuti
Zdravím a vítám. Tenhle Tvůj projekt sleduji již déle od doby kdy jsem "dostal" typ od Trabantologa a držím palce .
Konstruktéři a známý z letiště (J.Mevald a O.Smola) zabývajícími se úpravami motorů pro letecké účely mimo jiné skoušeli vstřikování pro "letecký" motor Trabant . Bez těhle skvělých motorů by mnoho lidí nelétalo . (Jak se říká "byl to jediný letecký motor který se montoval do aut") Nevím přesně jaký typ vstřikovače byl použit (pouze vím že jeden) a ten nedokázal ani při plném otevření (trvale + bez pulsů) a 3 bar paliva "nakrmit" motor v plném výkonu , byl prostě chudý . Poté odešel "jejich" odborník přes elektroniku do zahraničí a projekt tím zapadl do propadliště dějin .
Máš SKYPE ? Systémům vstřikování a jak co funguje rozumím tak by jsme mohli dát řeč .
Ještě k použití Lambdy : V tonhle případě (2T) nelze použít , z důvodu fungce dvoutaktního motoru kdy je ve výfuku část bohaté nespálené směsi , která se poté protitlakem vrací zpět do válce výfukovým kanálem a podílí se na dalším "plnění" . Proto by sonda "hlásila" stále BOHATOU směs a ŘJ by jí dále ochuzovala i když by motor běžel vlastně na sněs chudou . U 2T se musí bohatost měřit jinou metodou .
Jinak je vstřikování možné , ale chtělo by to někoho kdo umí naprogramovat procesor . Vím jak udělat ŘJ ale neumím napsat program . Dokonce bych se mohl zeptat a zařídit "odbrždění" takového motoru .
Konstruktéři a známý z letiště (J.Mevald a O.Smola) zabývajícími se úpravami motorů pro letecké účely mimo jiné skoušeli vstřikování pro "letecký" motor Trabant . Bez těhle skvělých motorů by mnoho lidí nelétalo . (Jak se říká "byl to jediný letecký motor který se montoval do aut") Nevím přesně jaký typ vstřikovače byl použit (pouze vím že jeden) a ten nedokázal ani při plném otevření (trvale + bez pulsů) a 3 bar paliva "nakrmit" motor v plném výkonu , byl prostě chudý . Poté odešel "jejich" odborník přes elektroniku do zahraničí a projekt tím zapadl do propadliště dějin .
Máš SKYPE ? Systémům vstřikování a jak co funguje rozumím tak by jsme mohli dát řeč .
Ještě k použití Lambdy : V tonhle případě (2T) nelze použít , z důvodu fungce dvoutaktního motoru kdy je ve výfuku část bohaté nespálené směsi , která se poté protitlakem vrací zpět do válce výfukovým kanálem a podílí se na dalším "plnění" . Proto by sonda "hlásila" stále BOHATOU směs a ŘJ by jí dále ochuzovala i když by motor běžel vlastně na sněs chudou . U 2T se musí bohatost měřit jinou metodou .
Jinak je vstřikování možné , ale chtělo by to někoho kdo umí naprogramovat procesor . Vím jak udělat ŘJ ale neumím napsat program . Dokonce bych se mohl zeptat a zařídit "odbrždění" takového motoru .
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
-
- Kontaktovat uživatele:
nooo, my sme se dockali toho, ze vyrobce zacal montovat vstrikovani sam od sebe, tudiz nema smysl resit neco co se seriove vyrabi...Jinak cucim jak puk, trabanty sem vzdy jen rozdelaval, diky tomu jsem se do nej neodvazil sednout...Jirka 600i píše:jsem tu cetl par napadu namontovat vstrikovani do vozu lada na starsi motory nevim kolik napadu se uskutecnilo...
Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
-
[quote="Saša"]
zdravim te ja o te lambda sonde vim a mel sem prave strach co to bude delat ale na diagnostice to meri a pohybuje se to v mezich..a motor taky bezi bohuzel jsem to nemohl vyzkouset na silnici ja jinak ziju v anglii a na tomhle sem delal ted kdyz sem byl v cechach na dovolene s zivenim motoru jako takhle nevim vykon nemam kde zmerit ta brzda by byla supr..ja to jen projizdel jak je videt na videich a ten druhy motor s vetsim obsahem ma oproti klasice s karburatorem co tam byl slusnej zatah je to videt i na videich taky by me zajimaly emise...ja cely tento projekt stavim do auta..v letadle je uplne odlisny provoz toho motoru cetl jsem o tom tady nekde u vas na foru..a ted se me podarilo zaregistrovat tak sem to sem pridal..jinak skype mam.... jiri.krbec zakze kdykoliv vecer po praci muzeme popovidat diky za reakce Jirka
mimo tema...znamy ma letadlo a tam ma VW brouk 1.6 taky tam neco resili ale jen slovne vice mene zustalo to u karbecu
zdravim te ja o te lambda sonde vim a mel sem prave strach co to bude delat ale na diagnostice to meri a pohybuje se to v mezich..a motor taky bezi bohuzel jsem to nemohl vyzkouset na silnici ja jinak ziju v anglii a na tomhle sem delal ted kdyz sem byl v cechach na dovolene s zivenim motoru jako takhle nevim vykon nemam kde zmerit ta brzda by byla supr..ja to jen projizdel jak je videt na videich a ten druhy motor s vetsim obsahem ma oproti klasice s karburatorem co tam byl slusnej zatah je to videt i na videich taky by me zajimaly emise...ja cely tento projekt stavim do auta..v letadle je uplne odlisny provoz toho motoru cetl jsem o tom tady nekde u vas na foru..a ted se me podarilo zaregistrovat tak sem to sem pridal..jinak skype mam.... jiri.krbec zakze kdykoliv vecer po praci muzeme popovidat diky za reakce Jirka
mimo tema...znamy ma letadlo a tam ma VW brouk 1.6 taky tam neco resili ale jen slovne vice mene zustalo to u karbecu
lada vstrik se da namontovat na jakejkoli lada motor. ale nebude to behat uplne idealne. mapy jsou preci jen udelany na 1.7. ale behala tu na tom jedna 1.6, a kral s tim jezdi(l) na 1.8Drobek81 píše:nooo, my sme se dockali toho, ze vyrobce zacal montovat vstrikovani sam od sebe, tudiz nema smysl resit neco co se seriove vyrabi...Jinak cucim jak puk, trabanty sem vzdy jen rozdelaval, diky tomu jsem se do nej neodvazil sednout...Jirka 600i píše:jsem tu cetl par napadu namontovat vstrikovani do vozu lada na starsi motory nevim kolik napadu se uskutecnilo...
E36 330i coupe skoro Alpina, Mauritiusblau Metallic - Crash Packet
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic
Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic
Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
-
Dlouho jsem tu nebyl ale pokud na to nekdo koukate tak motor uz najezdil prvnich 200kilometru
http://www.youtube.com/user/Matthes125# ... eOwetJ4rUs
http://www.youtube.com/user/Matthes125# ... nm85og8d-I
http://www.youtube.com/user/Matthes125# ... eOwetJ4rUs
http://www.youtube.com/user/Matthes125# ... nm85og8d-I
-
-