Vegetarián vs. masožrout

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět

Jste vegetarián, či masožravec?

masožravec
76
96%
vegetarián
3
4%

Celkem hlasů: 79

plavec

Příspěvek od plavec »

Saynerm píše:ale mam takovej dotaz. predpokladam, ze kdyz si psal, ze si se stal vegetarianem v roce 2002 (nebo tak nejak myslim), tak co te k tomu vedlo, to si se jednou rano probudil, a rekl sis, co bych zkusil, hmm, hmm, vegetarianem sem jeste nebyl, od ted sem vegetarian, nebo si tak nejak postupne omezoval porce masa ci jak? jesi je ti tato otazka neprijemna, tak se omlouvam, ale porad mi to vrta hlavou, co k tomu cloveka vede
Otázka není nepříjemná, je docela i na místě a mohl jsem ji očekávat.Tak jako taky dělám různá chvilková rozhodnutí, když se třeba z minuty na minutu rozhodnu, že se opiju a takový, ale tohle zrovna není ten případ.Ze dne na den ne.Došel jsem k tomuto závěru postupem času a zjiťováním informací a zajímáním se o to.Hlavní spouštěč ovšem byla, jak to tak bývá, školní jídelna kde neměli ani jedno lehčí jídlo, buď prasečí nebo kravský třeba v jeden den.Ale řekněmež škubánky s mákem, špagety, smažák, sojový maso,nebo i jen nějaký salát byl jaksi vzácností. Zjevně jde o to, aby masny měly trvalý odběratele- školy, nemocnice a některý knajpy.V okamžiku, kdy maj odbyt zajištěn, tak serou na kvalitu jak se dá, to je věc další.
Jeden si zacne vymyslet a druzi se musi prizpusobit
JMJ: to ale není vymýšlení.Víra je taky vymýšlení? Tady se jedná o to, že nepodporují neetický zacházení se zvířaty, věří tomu že je to správné a lidské.A že tomu masoužrouti nevěří, za to nikdo nemůže, ani vegetariáni, prostě každý máme jinak nastaveno chápání věcí ... :wink:
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch :-D
Petanek2101
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek2101 »

maso je vražda,kráva je muj bratr. :roll:

nejlepší guláš je z koně,z jelena a ze psa 8) mnam
Mno a už je po bastlu,ať jsou mu hutě lehké.
Vláďa B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vláďa B »

Koukám, že se tady rozběhla docela bouřlivá diskuse. Tak dovolte, abych i já přispěl se svou troškou. Napřed reakce na to co bylo už napsáno. Díky tomu, že člověk začal přijímat masitou potravu, stal se z něj homo sapiens. Látky obsažené v mase totiž zapříčinily zvětšení mozkové základny. Co se týká lovu šelem, nedá se v žádném případě mluvit o týrání. Žádná šelma, ani dravec svoji kořist nezabíjí tím, že by ji trhali za živa, jak tu někdo psal. Usmrcení probíhá stržením a následným zlomením vazu. Smrt je rychlá a bezbolestná. Jediná vyjímka je, když má šelma mladé. V tom případě svoji kořist zmrzačí, aby se mláďata naučili lovit. Ale ani v tomto případě nelze mluvit o týrání. Stejně tak pokud člověk usmrcuje zvířata tzv jatečním způsobem, nelze mluvit o týrání. Smrt je okamžitá a bezbolestná. Ani lov zvěře není týrání. I vykopávámí, či odřezávání zeleniny nemůže být týráním, to by každá kráva týrala trávníky. Pod pojmem týrání se představuje neustálé působení bolesti pro potěšení jedné nebo více osob.
Židé jedí všechno maso, pokud je košér. Znamená to, že zvíře bylo zabito za přítomnosti rabína, který při tom vykonával náboženský obřad. Prasečí maso nejedí muslimové. Podle koránu je totiž prase považováno za nečisté zvíře.
Já osobně jím všechno, ale pokud si mám vybrat mezi řízkem vepřovím a sojovím, volím ten vepřoví. Soju jsem vyskoušel, ale chutnalo to jak polistyren. Podle mně se nedá jíst. Zato prase můžu na všechny spůsoby. Když chce někdo být vegetariánem, ať je. Já zůstanu u svého všežroutství, se zaměřením na maso.
Petanek2101
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek2101 »

Vlada B:bodeeet,bez flakoty ani ránu :twisted:
Mno a už je po bastlu,ať jsou mu hutě lehké.
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Petanek2101 píše:z jelena
ruce pryč :mrgreen:
ale jo, zvěřina je vynikající, pro někoho možná tvrdší, ale pro ostatní výborná pochoutka. To prase jsem si spletl, myslel jsem, že jej nejedí Židé.

Ano, týrání je působení bolesti pro potěchu. Za špatnou interpretaci tohoto slova můžou ti šílení aktivisti a pravdoláskové, pak pomotají hlavu mladým lidem a z těch se pak stávají vegetariání, nebo vegani. Dá se pochopit to, že nesouhlasí s usmrcováním zvířat (jako plavec), ale rozhodně to není žádné týrání.
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Je zase pravdou, že když vidím on-line zabíjení prasátka tak mi do smíchu není. Je zajímavé, že to prasátko vytuší předem, že je to v hajzlu. Nicméně pěkně vypečený bůček s křupavou kůžičkou, k tomu čerstvý chléb 8) . Ono když se to ve kšeftě nakupuje tak je to jaksi bez té přímé konfrontace s tím, že to byl živý tvor co byl usmrcen, přechází to jakoby do stavu pouhé věci. Každopádně, ale něco se papat musí a maso je dobré. Stejně by se totiž dalo pohlížet na konzumaci rostlinek, ty také jistě trpí. Třeba já osobně když du spát, občas nějakým záhadným způsobem vycítím, že je v pokoji něco "špatně" a většinou to bývá nějaká usychající rostlina, po zalití je vše v pořádku. :) Buďmě rádi, že jsme v potravním řetězci dostatečně vysoko, že nás nic nežere :mrgreen:
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Malda

Příspěvek od Malda »

Koko Loko píše: Buďmě rádi, že jsme v potravním řetězci dostatečně vysoko, že nás nic nežere :mrgreen:
Rakovina jo
mimochodem, tak pekny auto a je tak zbastleny tou cernou maskou a hroznejma poklicema a ty blinkry, no skoda mluvit. fuj
Calling name Bastl One
Jelen

Příspěvek od Jelen »

V potravinovym řetězci zas tak vysoko nejsme, jen jsme nejlépe chráněni před jinými druhy, třeba zbraněmi, nebo i polohou. Myslím si, že běhat po ulici místo psů a koček lvi a tygři, tak jsme beze zbraní kořistí, nikoliv lovcem. Člověk je slabý tvor, ale svojí inteligencí si dokáže zajistit dostatečnou ochranu.
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Koko Loko píše:Stejně by se totiž dalo pohlížet na konzumaci rostlinek, ty také jistě trpí. Třeba já osobně když du spát, občas nějakým záhadným způsobem vycítím, že je v pokoji něco "špatně" a většinou to bývá nějaká usychající rostlina, po zalití je vše v pořádku.
Já mam doma takovou kytku, jmenuje se Adéla, a ta chlastá a žere maso. No jako já :lol:
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
plavec

Příspěvek od plavec »

Vláďa B píše:Stejně tak pokud člověk usmrcuje zvířata tzv jatečním způsobem, nelze mluvit o týrání. Smrt je okamžitá a bezbolestná.
Mno nemůžu až tak úplně souhlasit, jak víme tak smrt není bezbolestná nikdy, snad jen ve spánku. :wink:
Vláďa B píše:I vykopávámí, či odřezávání zeleniny nemůže být týráním, to by každá kráva týrala trávníky
Očividně nevidíš rozdíl mezi rostlinou a zvířetem :|
Vláďa B píše:Soju jsem vyskoušel, ale chutnalo to jak polistyren
Ono dost záleží na způsobu přípravy a na koření.Stejně jako u všeho v kuchyni.
Jelen píše:Ano, týrání je působení bolesti pro potěchu. Za špatnou interpretaci tohoto slova můžou ti šílení aktivisti a pravdoláskové, pak pomotají hlavu mladým lidem a z těch se pak stávají vegetariání, nebo vegani.
Každý ten akt nazývejme jak chceme.Ale o pomotání hlav se tu asi moc mluvit nedá.Každej se přeci rozhoduje sám za sebe co bude dělat, jak bude konat a jakým směrem se bude jeho život ubírat. :wink:
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch :-D
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Ano, to je pravda, ale ten směr života je něčím ovlivněn. Tvůj byl ovlivněn školní jídelnou. Myslím si, že kdyby nenastal tento zlomový okamžik až násilného nucení masa, tak by jsi jedl maso do teď. Je to jako semnou a s rumem. Taky jsem ho nemohl ani cítit a teď už si ke mě zas buduje cestičku :mrgreen: ovšem fernet nesnesu vůbec. Jak chudinky kytičky trpí při výrobě fernetu :mrgreen: ono s brambory a rumem je to to samé, chudinky brambory musí někdo zabít a vykopat. Nejméně násilne mi přijdou mléčné výrobky, tam se nic nezabijí. Ovšem pokud nesoucítíš s mikroorganizmy.
gogo

Příspěvek od gogo »

moslimovia nezeru prasce, lebo ich jedia zidia :twisted: , ja s tym problem nemam. dokonca som brigadoval v konzervarni a aj pri pastekach, napriek tomu to zjem :lol:
- jediny dovod ako sa tyrat dietami a obmedzovanim v jedle je podla mna choroba. aj tak fajna debata na ladafore. ked si da niekto do googla vegetarianstvo a vyhodi mu tuto debatu.... :P :wink: :twisted: :D ...
21061 *1986
21043 *1994 LPG
2107 *1989 LPG
...... potom nejake sracicky...
od 2020 VESTA CROSS LPG
MacGyver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacGyver »

Udivuje mě Plavcovo vytrání a neústupnost v této diskuzi 8) , ale až za 50 let budeme mít všichni zanesené žíly, rakovinu střeva a budeme tlustí, že po třech schodech budeme 5 minut odpočívat, tak se nám bude Plavec smát :mrgreen: . Stejně asi nepřestanu jíst maso, jde o sílu zvyku a na něco stejně umřít musim.
Lada 2103 r.v.77 "Hranatá nádhera"
Lada 2107 r.v.86 štrejchnutá tankem
Já chci jenom jezdit. Já CHCI!!! :toothy10:
My Other Car Is A Millennium Falcon
člen Ladaklub ultras
radek mb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek mb »

MacGyver píše:Udivuje mě Plavcovo vytrání a neústupnost v této diskuzi
To mě taky.Trochu mi to připomíná román od Jiráska "Proti všem".Já kdybych se měl tady s Vámi o něčem takovém dohadovat,tak už bych všechny po třetím příspěvku poslal do :butthead:
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
Jelen

Příspěvek od Jelen »

radek mb, my se nedohadujem, jen diskutujem :) není za tím nic zlého...
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“