Otázka není nepříjemná, je docela i na místě a mohl jsem ji očekávat.Tak jako taky dělám různá chvilková rozhodnutí, když se třeba z minuty na minutu rozhodnu, že se opiju a takový, ale tohle zrovna není ten případ.Ze dne na den ne.Došel jsem k tomuto závěru postupem času a zjiťováním informací a zajímáním se o to.Hlavní spouštěč ovšem byla, jak to tak bývá, školní jídelna kde neměli ani jedno lehčí jídlo, buď prasečí nebo kravský třeba v jeden den.Ale řekněmež škubánky s mákem, špagety, smažák, sojový maso,nebo i jen nějaký salát byl jaksi vzácností. Zjevně jde o to, aby masny měly trvalý odběratele- školy, nemocnice a některý knajpy.V okamžiku, kdy maj odbyt zajištěn, tak serou na kvalitu jak se dá, to je věc další.Saynerm píše:ale mam takovej dotaz. predpokladam, ze kdyz si psal, ze si se stal vegetarianem v roce 2002 (nebo tak nejak myslim), tak co te k tomu vedlo, to si se jednou rano probudil, a rekl sis, co bych zkusil, hmm, hmm, vegetarianem sem jeste nebyl, od ted sem vegetarian, nebo si tak nejak postupne omezoval porce masa ci jak? jesi je ti tato otazka neprijemna, tak se omlouvam, ale porad mi to vrta hlavou, co k tomu cloveka vede
JMJ: to ale není vymýšlení.Víra je taky vymýšlení? Tady se jedná o to, že nepodporují neetický zacházení se zvířaty, věří tomu že je to správné a lidské.A že tomu masoužrouti nevěří, za to nikdo nemůže, ani vegetariáni, prostě každý máme jinak nastaveno chápání věcí ...Jeden si zacne vymyslet a druzi se musi prizpusobit