http://www.youtube.com/watch?v=Gq4UF9uqXFo
tak tady je to s těma titulkama.
Moderátor: Moderátoři
tenhle filmek ztratil mojí důvěru už ve chvíli, kdy byl mezi bíložravci zobrazen šimpanz. Tento živočišný druh je nejenom proslulý tím, že loví menší zvířata (opice apod.) ale také tím, že se nerozpakuje před kanibalismem.
anebo kořínky.V létě lesní plody.Jelen píše:ale jsou lidé, kteří se seberou a beze všeho jdou na týden do lesa a prostě jdou někam do neznáma a celý týden se živí jen tím, co si ulov
Neřekl bych.Třeba ing.Richard Barták.Kolik mu je a co jí a jak vypadá?Někteří ho možná znají z biodožínek.Prý tam jezdívá.taky je po něm pojmenována soutěž "Bartákův hrnec"Jelen píše:můj názor je ten, že kdo nejí maso, nebude ve stáří úplně zdravý
Mě holt porce zvířete nechutná.Beru to takle. Promiň, ale na férovku Ti řeknu že se mi Tento Tvůj argument zdá být jaksi slabší, oproti tomu že Ti řeknu, že je to vražda.Jelen píše:Prase nikomu neškodí (když neni přemnoženo v lese), ale proč ho nesníst, když dá tolik dobrých věcí
Jojo teď jsi uhodil hřebíček na hlavičku, s tímto souhlasím.Jelen píše:Je to pouze to etické hledisko, které má nastavený každý jinde
vegetarián který ny jedl ryby není vegetarán ale konvenční strávník, nebo masožrout.Takže NE.Ryba je taky zvíře, takže je to i ipochopitelný.Jelen píše:Co ryby, ty jíš?
Meměl jsem tu čest s člověkem, z řad dlouholetých vegetariánů ba ani veganů, který by měl se štítnou žlázou problémy.Jelen píše:hodně jódu, který je potřeba například pro štítnou žlázu.
Jako v tý pohádce, jak rostly jitrnice na stromě.Jelen píše:Až začnou růst na stromech salámy a buřty, tak třeba přejdu na druhou stranu, ale takhle je to pro mě jasná volba
myslím že nemusíš, protože toto znají všichni dobře.Koko Loko píše:Karbenátky, sekaná, bůček, hovězí gulášek, svíčková, uzené se zelím, knedlíčky se škvarečky se zelím, škvarečky jen tak, vepřové na jakýkoliv způsob, jakékoliv masíčko na panvičce, samozřejmě na sádlíčku, klobásky, párečky, šunčička, salámky ... mám pokračovat?
Tak to já hodně často, dokonce za střízlivaKoko Loko píše:Za syrova též rád, mrkvičku, zelí, papriku, rajčátka, okurky, květák, kedluben ... to ovšem méně často, ale občas ve větším množství, zejména po "fetu"
Hele Radku v pohodě.Já taky nikoho ani Tebe neodsuzuju.radek mb píše:To PLavec:každopádně já tě neodsuzuju,je to tvoje věc,třebas s tebou nesouhlasim.Ale upřímně řečeno,podviživeně nevypadáš,takže mě to ani nemapadlo,že bys mohl být vegetarián.Ale znovu opakuji,nic proti tobě.
Dařbuján a Pandrhola. Pěkná pohádka. Klobásy na stromě a pivo v potoce, to by nemuselo bejt vůbec špatný. A konečně i Plavec by moh ochutnat maso, neb by to byl plodplavec píše:Jako v tý pohádce, jak rostly jitrnice na stromě. To byla taaa..noo..s tím smrťákem, jak ona se menuje safra?
Nikdo.To bylo moje svobodný rozhodnutí.Vašátor píše:Kdo tě k tomu přivedl?
Myslím si, že úmyslný zabití je zkrátka týrání.Vašátor píše:Také by mě zajímalo, proč považuješ přeměnu zvířete v maso na pekáč v týrání? Týrání je tuším dlouhodobé způsobování bolesti.
Mě to napadlo.Citová stránka jaksi nejde oddělit.Vašátor píše:Nikdy mě nenapadlo kvůli tomu smutnit či nad tím vůbec přemýšlet, u nás to byl přirozený koloběh. Stejně tak kuřátka, kačenky ...
Jak jsem svůj názor sdělil výše, tak právěže si myslím, že je proti přírodě zneužívání a využívání zvířat pro jídlo.Ono když se nad tím zamyslíš, tak logické je že jedno pole uživí X vegetariánů (a ještě víc veganů) ale méně masožroutů, protože pokud to sežerou zvířata a ta se pak rozporcují,a masožrout sní až ta zvířata.Vidím to vpodstatě jako plýtvání.Pak na druhý straně zeměkoule jsou vyhládlý děti,který se řaděj ve frontách na jídlo jestli dostanou alespoň trošku.Je to zkrátka globální problém.Vašátor píše:Od přírody jsou lidé všežravci a nepřijde mi správné stavět se proti přírodě
No vidíš, se vším s tebou souhlasím, ale když si dáš mrkev, tak je to pro mě stejná vraždaplavec píše:oproti tomu že Ti řeknu, že je to vražda.
Jo nemám námitek.Vražda to je.Jenže nervový cítění- práh bolesti je u rostlin na mnohem nižší úrovni než u zvířat.Jelen píše:No vidíš, se vším s tebou souhlasím, ale když si dáš mrkev, tak je to pro mě stejná vraždaplavec píše:oproti tomu že Ti řeknu, že je to vražda.rostliny mají stejné právo žít, jako zvířata, navíc mají tu nevýhodu, že se nemohou bránit, zvíře ti třeba uteče, ale ještě jsem neviděl třeba cibuli, co utíká před motykou.