Vegetarián vs. masožrout

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět

Jste vegetarián, či masožravec?

masožravec
76
96%
vegetarián
3
4%

Celkem hlasů: 79

plavec

Příspěvek od plavec »

Jak je ctěná libost. :wink: Jen mne trochu udivuje že už ani Pinďa králíka nežere a Ty ho máš jako směr.Předpokládám že v tej flašce je alpička :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=Gq4UF9uqXFo
tak tady je to s těma titulkama.
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch :-D
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Prase nikomu neškodí (když neni přemnoženo v lese), ale proč ho nesníst, když dá tolik dobrých věcí? Stejně tak i ten pes, kdo si myslí, že nejedl nikdy psa se na 70% mýlí, u nás tim byla známá jedna hospoda, určitě to tak dělají všude možně, vždy čtu nějaký takový titulek v novinách. A lidem je to jedno, když to zrovna jedí. Začnou tropit scény, až když to zjistí, přitom to nebylo nic špatného. V Indii zas nejedí krávy, protože věří, že se do nich převtělují duše, židi nejedí vepřové, taky z nějakého takového důvodu. My nejíme psy a kočky, protože věříme, že jsou to přátelé člověka. Taky mám rád zvířata, máme kočku a měli jsme psa (ne k večeři), mívali jsme vždy prase a slepice a vždycky se to jedlo. Je to pouze to etické hledisko, které má nastavený každý jinde. Ale ze zdravotního hlediska mi určitě nepřijde zdravé nejíst maso. Už kvůli tý vaginitidě. Ad ta veverka: tebe by to nenapadlo, protože jsi vegetarián, ale jsou lidé, kteří se seberou a beze všeho jdou na týden do lesa a prostě jdou někam do neznáma a celý týden se živí jen tím, co si uloví. Takový krtek prý není špatný, veverky, prostě to, co chytnou. Ale i ty kořínky ( z doslechu). Co ryby, ty jíš? V rybím mase je hodně jódu, který je potřeba například pro štítnou žlázu. Je to zdravé a prospěšné, můj názor je ten, že kdo nejí maso, nebude ve stáří úplně zdravý. Co třeba bůček, který je dobrý na klouby? Až začnou růst na stromech salámy a buřty, tak třeba přejdu na druhou stranu, ale takhle je to pro mě jasná volba :lol:

edit, k tomu videu z youtube má jen jeden komentář a to přesně ten, který tam je na prvním místě:
tenhle filmek ztratil mojí důvěru už ve chvíli, kdy byl mezi bíložravci zobrazen šimpanz. Tento živočišný druh je nejenom proslulý tím, že loví menší zvířata (opice apod.) ale také tím, že se nerozpakuje před kanibalismem.
Naposledy upravil(a) Jelen dne čtv led 01, 1970 01:00, celkem upraveno 1 x.
radek mb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek mb »

Až budu se cítit sám,tak koupím si psa...musí být smělý a někdy i zlý
vždyť jsem moc slabý,to každý ví
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
Jelen

Příspěvek od Jelen »

pes pes, pes chlupatej.... pes pes, pes na česneku v troubě aaaaaaahahahahahahaha
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Karbenátky, sekaná, bůček, hovězí gulášek, svíčková, uzené se zelím, knedlíčky se škvarečky se zelím, škvarečky jen tak, vepřové na jakýkoliv způsob, jakékoliv masíčko na panvičce, samozřejmě na sádlíčku, klobásky, párečky, šunčička, salámky ... mám pokračovat? :mrgreen:

Za syrova též rád, mrkvičku, zelí, papriku, rajčátka, okurky, květák, kedluben ... to ovšem méně často, ale občas ve větším množství, zejména po "fetu" :mrgreen: .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
plavec

Příspěvek od plavec »

Jelen píše:ale jsou lidé, kteří se seberou a beze všeho jdou na týden do lesa a prostě jdou někam do neznáma a celý týden se živí jen tím, co si ulov
anebo kořínky.V létě lesní plody.
Jelen píše:můj názor je ten, že kdo nejí maso, nebude ve stáří úplně zdravý
Neřekl bych.Třeba ing.Richard Barták.Kolik mu je a co jí a jak vypadá?Někteří ho možná znají z biodožínek.Prý tam jezdívá.taky je po něm pojmenována soutěž "Bartákův hrnec"
Jelen píše:Prase nikomu neškodí (když neni přemnoženo v lese), ale proč ho nesníst, když dá tolik dobrých věcí
Mě holt porce zvířete nechutná.Beru to takle. Promiň, ale na férovku Ti řeknu že se mi Tento Tvůj argument zdá být jaksi slabší, oproti tomu že Ti řeknu, že je to vražda. :wink:
Jelen píše:Je to pouze to etické hledisko, které má nastavený každý jinde
Jojo teď jsi uhodil hřebíček na hlavičku, s tímto souhlasím. :thumbleft:
Jelen píše:Co ryby, ty jíš?
vegetarián který ny jedl ryby není vegetarán ale konvenční strávník, nebo masožrout.Takže NE.Ryba je taky zvíře, takže je to i ipochopitelný.
Jelen píše:hodně jódu, který je potřeba například pro štítnou žlázu.
Meměl jsem tu čest s člověkem, z řad dlouholetých vegetariánů ba ani veganů, který by měl se štítnou žlázou problémy.
Jelen píše:Až začnou růst na stromech salámy a buřty, tak třeba přejdu na druhou stranu, ale takhle je to pro mě jasná volba :lol:
Jako v tý pohádce, jak rostly jitrnice na stromě. :lol: To byla taaa..noo..s tím smrťákem, jak ona se menuje safra?
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
plavec

Příspěvek od plavec »

Koko Loko píše:Karbenátky, sekaná, bůček, hovězí gulášek, svíčková, uzené se zelím, knedlíčky se škvarečky se zelím, škvarečky jen tak, vepřové na jakýkoliv způsob, jakékoliv masíčko na panvičce, samozřejmě na sádlíčku, klobásky, párečky, šunčička, salámky ... mám pokračovat?
myslím že nemusíš, protože toto znají všichni dobře. :wink:
Koko Loko píše:Za syrova též rád, mrkvičku, zelí, papriku, rajčátka, okurky, květák, kedluben ... to ovšem méně často, ale občas ve větším množství, zejména po "fetu" :mrgreen:
Tak to já hodně často, dokonce za střízliva :lol:
radek mb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek mb »

To PLavec:každopádně já tě neodsuzuju,je to tvoje věc,třebas s tebou nesouhlasim.Ale upřímně řečeno,podviživeně nevypadáš,takže mě to ani nemapadlo,že bys mohl být vegetarián.Ale znovu opakuji,nic proti tobě. :wink:
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
plavec

Příspěvek od plavec »

radek mb píše:To PLavec:každopádně já tě neodsuzuju,je to tvoje věc,třebas s tebou nesouhlasim.Ale upřímně řečeno,podviživeně nevypadáš,takže mě to ani nemapadlo,že bys mohl být vegetarián.Ale znovu opakuji,nic proti tobě. :wink:
Hele Radku v pohodě.Já taky nikoho ani Tebe neodsuzuju. :wink: Každý má svoje názory a nikoho přesvědčovat nechci a nebudu.Nemám důvod to dělat.Taky se spoustou věcí tady vyřčených nesympatizuji, ale co člověk to názor a jinej úhel pohledu. :)
Tak ta anketa je předem jasná, že masožrouti vyhrajou.Když si vezmu že takto "divných" lidí je ani ne deset procent populace.To ani nemělo cenu to dál třídit na vitarián, makrobiotik, vegan a kdovíco ještě :lol: Moje porážka je nad slunce jasná :(
Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vašátor »

Heh, zajímavá debata :D
Já třebas vegetariány vůbec nechápu. Prostě se nedokážu vžít do role, že bych už nikdy neměl maso.
To Plavec: Jak dlouho už vegetariánem jsi? Kdo tě k tomu přivedl? Mně stačí být jeden den bez masa a už jsem nevrlej :). Také by mě zajímalo, proč považuješ přeměnu zvířete v maso na pekáč v týrání? Týrání je tuším dlouhodobé způsobování bolesti.

Já osobně mám rád spoustu zvířat - živých i na pekáči. Jako děcka jsme si hrávali s králíkama, byli to naši miláčci, ovšem jak odrostli, skončili na pekáči a hotovo. Nikdy mě nenapadlo kvůli tomu smutnit či nad tím vůbec přemýšlet, u nás to byl přirozený koloběh. Stejně tak kuřátka, kačenky ...

Od přírody jsou lidé všežravci a nepřijde mi správné stavět se proti přírodě. Ano, nikdy už asi s určitostí nedokážeme, jestli měli pračlověci mamuta jako domácího mazlíčka a proto se našlo tolik mamutích kostí ....
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Náhodou, já fandim Plavcovi, aby se k němu přidal a nebyl na nás tak sám :lol:
Hlavní je, že píje pivo, protože to se na žádnou vraždu svést nedá :mrgreen:
plavec píše:Jako v tý pohádce, jak rostly jitrnice na stromě. To byla taaa..noo..s tím smrťákem, jak ona se menuje safra?
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
plavec

Příspěvek od plavec »

Vašátor píše:Prostě se nedokážu vžít do role, že bych už nikdy neměl maso.
normálka bejby :lol:
Vašátor píše:Jak dlouho už vegetariánem jsi?
cca od roku 2002 a nelituju. :wink:
Vašátor píše:Kdo tě k tomu přivedl?
Nikdo.To bylo moje svobodný rozhodnutí.
Vašátor píše:Také by mě zajímalo, proč považuješ přeměnu zvířete v maso na pekáč v týrání? Týrání je tuším dlouhodobé způsobování bolesti.
Myslím si, že úmyslný zabití je zkrátka týrání.
Vašátor píše:Nikdy mě nenapadlo kvůli tomu smutnit či nad tím vůbec přemýšlet, u nás to byl přirozený koloběh. Stejně tak kuřátka, kačenky ...
Mě to napadlo.Citová stránka jaksi nejde oddělit.
Vašátor píše:Od přírody jsou lidé všežravci a nepřijde mi správné stavět se proti přírodě
Jak jsem svůj názor sdělil výše, tak právěže si myslím, že je proti přírodě zneužívání a využívání zvířat pro jídlo.Ono když se nad tím zamyslíš, tak logické je že jedno pole uživí X vegetariánů (a ještě víc veganů) ale méně masožroutů, protože pokud to sežerou zvířata a ta se pak rozporcují,a masožrout sní až ta zvířata.Vidím to vpodstatě jako plýtvání.Pak na druhý straně zeměkoule jsou vyhládlý děti,který se řaděj ve frontách na jídlo jestli dostanou alespoň trošku.Je to zkrátka globální problém.
Záleží jak to kdo cítí kde má ten pomyslný práh, jak psal Jelen. :wink:
Jelen

Příspěvek od Jelen »

plavec píše:oproti tomu že Ti řeknu, že je to vražda.
No vidíš, se vším s tebou souhlasím, ale když si dáš mrkev, tak je to pro mě stejná vražda :mrgreen: rostliny mají stejné právo žít, jako zvířata, navíc mají tu nevýhodu, že se nemohou bránit, zvíře ti třeba uteče, ale ještě jsem neviděl třeba cibuli, co utíká před motykou.
plavec

Příspěvek od plavec »

PŘÁTELÉ DRAZÍ MUSÍM VÁS ASI POUČIT, JAK TAK KOUKÁM NA TY DOTAZY: Takže vegetarián jí rostlinné záležitosti, ale nejí zvířata.Pije mléko a jí sýry a mléčné výrobky.Zvířata jsou: pes, kočka, kráva, rybičky,jeleni 8) a tak podobně.Takže pomazánka z rybiček zjevně není O.K.

Potom je vegan a ten je stejně tak divnej, akorát že navíc nekonzumuje mléčný výrobky, mléko, med, nenosí kožený boty a hadry a v zásadě nepodporuje kosmetiku testovanou na zvířatech.A razí názor, že život člověka se obejde bez zneužívání zvířat.
plavec

Příspěvek od plavec »

Jelen píše:
plavec píše:oproti tomu že Ti řeknu, že je to vražda.
No vidíš, se vším s tebou souhlasím, ale když si dáš mrkev, tak je to pro mě stejná vražda :mrgreen: rostliny mají stejné právo žít, jako zvířata, navíc mají tu nevýhodu, že se nemohou bránit, zvíře ti třeba uteče, ale ještě jsem neviděl třeba cibuli, co utíká před motykou.
Jo nemám námitek.Vražda to je.Jenže nervový cítění- práh bolesti je u rostlin na mnohem nižší úrovni než u zvířat.
Cibule neuteče, protože ví, že motyka je stejně tupá :P :lol:
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“