check engine - kod 22

Moderátor: Moderátoři

rezna

check engine - kod 22

Příspěvek od rezna »

cau, tak nakonec jsem nasel chvilku a skocil do auta vyblikat kod.

jedna se o 22 - poloha skrtici klapky - nedostatecne napeti signalu

uz je to podruhe co mi to auto udelalo - minule jsem to ve vysledku resil vymenou dilu ale davat znovu 2.5k (vcetne prace) se mi teda nechce

navic teda se to projevilo z niceho nic - do Karlova pod Pradedem nic - po asi 5 hodinach pri odjezdu z niceho nic kontrolka zacala svitit

projevy zatim nejsou az takove jako byvaly - ale uz citim ze na min plynu auto cuka/skyta a je potreba pridat - aby se skrtici klapka otevrela poradne a dala signal pro prisun paliva

jsou nejake figle, ktere clovek zvladne ikdyz je automechanicky nezkuseny?

P.S. z popisu chytre knihy (AKA dilenske prirucky pro strikacky) na strane 184-186 moc chytry nejsem
Majo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majo »

vymen snimac polohy a bude po probleme
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
rezna

Příspěvek od rezna »

Majo píše:vymen snimac polohy a bude po probleme
viz to ze nemam naladu vrazet do toho 2.5k - to je totiz cena snimace + instalace v servisu
Maysner

Příspěvek od Maysner »

na vrakovistich se vam 17ky nepovaluji?
pokud pojedes na sraz muzu ti tam jeden za 300 dovezt. nebo vezmu dva pokud by nahodou byl jeden vadnej (ale auto mi s nema jezdilo ok, rj hlasila jen chudou smes na benzin a bohatou nejspis na plyn)
E36 330i coupe skoro Alpina, Mauritiusblau Metallic - Crash Packet
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic :-P

Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
rezna

Příspěvek od rezna »

jak slozite je snimac zapojit? - z brna by to pro me bylo pohodlnejsi - prave na sraz s autem nechci - protoze za chvili dojde do stavu ze skyta/cuka/skube skoro porad a navic pak zere jak tank (clovek ma furt nohu na plynu aby to signalizovalo)
JmJ

Příspěvek od JmJ »

Ja myslim, ze vymena nemuze byt problem, klapka se snimacem se mi nekde vali a kdyz sem si to prohlizel, tak to nejak slozite nevypadalo.

Pokud ti to ale dela uz podruhe, mozna bych prosel kabelaz, jestli neni zrada v ni a ne v klapce (snimaci).
VAZ 2104 1.3 1989
rezna

Příspěvek od rezna »

JmJ píše:Pokud ti to ale dela uz podruhe, mozna bych prosel kabelaz, jestli neni zrada v ni a ne v klapce (snimaci).
myslim ze se to objevilo asi po roce po vymene (me tak napada ze bych mohl uplatnit zaruku na tu klapku

nakolik by mohla byt chyba v kabelazi aby to zaclo az po roce nevim - nicmene minule to vymena klapky vyresila
JmJ

Příspěvek od JmJ »

rezna píše:
JmJ píše:Pokud ti to ale dela uz podruhe, mozna bych prosel kabelaz, jestli neni zrada v ni a ne v klapce (snimaci).
myslim ze se to objevilo asi po roce po vymene (me tak napada ze bych mohl uplatnit zaruku na tu klapku

nakolik by mohla byt chyba v kabelazi aby to zaclo az po roce nevim - nicmene minule to vymena klapky vyresila
zaruku bych uplatnil urcite, pokud je to klapka. neni duvod tak neucinit :-)

pri vymene klapky se sahlo na vodice, ktere se uvedli do funkcniho stavu a ted se zase utrepali do stavu nefukcniho. navic ta chyba myslim neni vyhlasena okamzite pri prvnim naznaku problemu. takze kdyz to obcas nefunguje kratce, tak to nemusi nastavit priznak check engine. (to jen takove spekulace, za prekontrolovani kabelaze nic nedas). puc si od nekoho druhou klapku a zkus je prohodit.
VAZ 2104 1.3 1989
Maysner

Příspěvek od Maysner »

drzi to dva srouby na hvezdicku, vymena pet minut? sunda se filtrbox, odmontuji sroubky, vymeni, zamontuji a nasadi filtrbox.
tak vsechny co mam budou funkcni. auto s nima jezdilo absolutne normalne

Chatka 12 forever
Romania team 2009
rezna

Příspěvek od rezna »

sunda filtrbox :) - ehm tak ja se priznam ze klidne rozlozim pocitac na soucastky ale v tomhle se moc nehrabu - ale zkusim se mrknout

Maysner, jsi ted v Brne. premyslim ze bych tam nekoho vyslal ze by u tebe jednu klapku zapujcil a ze bych to zkusil - nebo pripadne pristi tyden
Maysner

Příspěvek od Maysner »

v brne jsem az do patku, kdy valim do trnavy :wink:

Chatka 12 forever
Romania team 2009
rezna

Příspěvek od rezna »

tak dneska jsem vyzvednul 'novy' snimac u Maysnera. zitra bude montaz a uvidime jestli se auto zacne chovat normalne :)

jenom dotaz - jak potom vynulovat chybovou pamet RJ?
Maysner

Příspěvek od Maysner »

odpojit na chvili baterku :wink:

Chatka 12 forever
Romania team 2009
rezna

Příspěvek od rezna »

skvele - auto jede jak ma - diky moc Maysnerovi
Trevor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trevor »

Ono este nie je na skodu pozret kable od snimaca ako vchadzaju do tej krycej hadice. Ja som to mal tak ze tam bolo to plechove usko co drzi kabelaz o kasnu a tam sa mi tie vodice predrali.

Inak Ak treba nejake cidlo tak nie je problem. Vieme zabezpecit nove. Cena okolo 20euro.
530i
Chatka 12 4ever :mrgreen:
Expedicia Eesti 2010
Odpovědět

Zpět na „Elektrická soustava“