Pěkná 2101 zachráněná před likvidací!

Moderátor: Moderátoři

Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Jelen píše:číslo motoru vyškrtávají automaticky.
:shock: Tak to bych se hodně divil. Úřad nemůže udělat o své vlastní vůli nějaký úkon, který třeba nechci. Alespoň tady v Brně zůstává číslo motoru při přepisu vždy zachováno. Že by na Moravě platilo něco jiného než v Čechách? :D Každopádně mám pocit, že se tímhle dostáváme ke zcela nepodstatným detailům, které nemají na vyřešení současné situace prakticky žádný vliv. 8)
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Tak já třeba nesouhlasim s víc věcma, co dělají, ale prostě to tak dělají ;) A hlavně teda, vy to holt musíte chtít za pade a my to nechceme zadarmo. :P Čili zrovna u našich krabic, kde s motorama každou chvíli někdo šéfuje to asi nevadí, mě to je úplně šumák, dokud to nebudu měnit a pak budu leda rád :lol:
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Laďuša píše:vy to holt musíte chtít za pade a my to nechceme zadarmo
:lol: :lol: :lol:

Ještě mě napadlo - nevymazali vám to současně při výměně velkého TP? To by dávalo smysl. Určitě ale ne při obyčejném přepisu, kdy původní TP zůstává zachován.
Моя фотогалерея здесь.

Obrázek
Petu76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petu76 »

Díky za info kluci. Doklad o nabytí nemám... Pokud půjde na značky, tak dojde k překopání předku - určitě nový blatníky - vnější i vnitřní a motorová stěna (tak by asi nebyl problém vyrazit nový VIN na původní místo - pravou stranu).
1, Přepis Sežene mi někdo papíry a 2 štítky (jeden byl pod VIN a druhý u závěsu kapoty)? Je to r.1978, 2101 -1200.
2, AtestaceHV - viz.1b Kvůli dokladu o nabytí vozidla pro atestaci HV - Pomůže mi nějak koupě kompletní 01 i s doklady (štítky) a kupní smlouvou? Poplatku 10t. bych se tak zřejmě nevyhnul...
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Petu76, Odpovím Ti jen na bod 2 Tvého dotazu.

- Pro získání atestu HV není doklad o nabytí bezpodmínečně nutný. Jde to vyřešit čestným prohlášením, nebo si sepíšeš fiktivní smlouvu třeba s nějakým známým.

- Koupě nějakého vraku s doklady a štítky Ti samozřejmě dost pomůže. Auto tak postavíš na koupené doklady a vyrazíš VINko stejné jako bude na vraku, kterž potom zlikviduješ.

- Jestliže auto získá atest HV, nebudeš muset platit ekovýpalné 10 tKč.

Je to docela dost otázek a odpovědí. :) Proto bych Ti doporučil zajít na naši schůzi, která bude shodou okolností tento čtvrtek navečer. Tam to můžeme dopodrobna probrat třeba u korbele pěnivého moku. :P 8) Info zde: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php?t=11659
Моя фотогалерея здесь.

Obrázek
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Hurikán píše:Ještě mě napadlo - nevymazali vám to současně při výměně velkého TP? To by dávalo smysl.
Takže smysl to nedává, neb velkej techničák mi zůstal normálně původní. Prostě ale na těch stránkach v ňom, jak se třeba píše, že vozidlo je upraveno k tahání přívěsných vozidel a tak, tak hned po razítku ukončení dočasnýho vyřazení z registru (kde Ladná stála, než jsem jí koupil) se tam při následným přepisu v KT objevilo razítko Číslo podvozku: ---- a Číslo motoru: neevidováno.
Proč je podvozek proškrtnutej nevim, vepředu mam vyplněný číslo normálně, co je vyražený před spolujezdcem pod kapotou, naopak číslo karosérie tam vyplněný nemam vůbec :lol: Předpokládam, že u samonosu to snad je jedno, ne? :P
Každopádně když chtějí číslo dvigatělu vymazat, zeptat by se klidně mohli, na druhou stranu ale lepší než za pade :P
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Petu76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petu76 »

to Hurikán - na pivko bych velice rád zašel, jsem teď bohužel v Mladé Boleslavi. Je vidět, že toho víš o Ladách víc než dost. Asi budeš muset zajet ke mně na slivku. Poslední dotaz (dneska). Pokud mi nikdo nenabídne doklady, tak to vypadá na koupi vraku s doklady a štítky. Jak postupovat po koupi vozu? Budu mít kupní smlouvu...co dál? Předchozí majitel zruší svoje povinné ručení. Jak se postupuje dále na evidenci MV? Budu tam muset vůbec jít?
Pro vyřazení z evidence (abych neplatil výpalný) potřebuju doklad o likvidaci a potom ale přece nemůžu dát auto k atestaci na VIN auta, které už bylo vyřazeno z evidence, ne? Nahlášením změny majitele vozu na evidenci MV budu automaticky platit výpalný? Tak to je snad vše... :)
Jelen

Příspěvek od Jelen »

A já odpovím na bod 1, jen dočkej času, až se mi dostane odpovědi :-)
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Tak snad někdy příště. ;) Ehm, já a slivka :scratch: :lol: To nejde moc dohromady, ale každopádně díky za nabídku. ;) :D

V případě, že koupíš nějaký vrak s papírama, tak ho nekupuješ proto, abys ho odhlásil, to bys ho ani nemusel kupovat :) , je nejlepší postupovat následovně:

- domluvit se s majitelem a pokud auto fyzicky existuje, tak jej na stávajících SPZ převézt někam k sobě, nebo na místo, kde vrak zlikviduješ.
- až budeš mít vrak u sebe, tak původní majitel dá SPZ do depozitu
- potom teprve bude následovat "papírový" prodej Tobě
- v depozitu nemusí být na přihlášení platná STK, atp. Nikdo po Tobě taky nebude chtít PR. Tento stav může klidně trvat dost dlouho.
- přemontuješ štítky, VINko, atp.
- teprve potom půjdeš na evidenčku/STK a uděláš testaci HV
- nakonec se všema papírama půjdeš na DI, kde necháš na sebe auto napsat (bez ekovýpalného ;) ), změníš odstín barvy a změníš nebo necháš vymazat č. motoru

Uf. Snad už se v tom orientuješ. :)
Моя фотогалерея здесь.

Obrázek
Petu76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petu76 »

Hurá, už jsem v obraze. Díky moc. :)
rosta

Příspěvek od rosta »

a já bych věděl o 01 s papírama v depozitu a je na prodej-mrkni na bazar-prodám 2101 :mrgreen:
když jsem byl malý vozili mě ladou a od té doby....
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“