Tak to bych se hodně divil. Úřad nemůže udělat o své vlastní vůli nějaký úkon, který třeba nechci. Alespoň tady v Brně zůstává číslo motoru při přepisu vždy zachováno. Že by na Moravě platilo něco jiného než v Čechách? Každopádně mám pocit, že se tímhle dostáváme ke zcela nepodstatným detailům, které nemají na vyřešení současné situace prakticky žádný vliv.Jelen píše:číslo motoru vyškrtávají automaticky.
Pěkná 2101 zachráněná před likvidací!
Moderátor: Moderátoři
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Tak já třeba nesouhlasim s víc věcma, co dělají, ale prostě to tak dělají A hlavně teda, vy to holt musíte chtít za pade a my to nechceme zadarmo. Čili zrovna u našich krabic, kde s motorama každou chvíli někdo šéfuje to asi nevadí, mě to je úplně šumák, dokud to nebudu měnit a pak budu leda rád
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za info kluci. Doklad o nabytí nemám... Pokud půjde na značky, tak dojde k překopání předku - určitě nový blatníky - vnější i vnitřní a motorová stěna (tak by asi nebyl problém vyrazit nový VIN na původní místo - pravou stranu).
1, Přepis Sežene mi někdo papíry a 2 štítky (jeden byl pod VIN a druhý u závěsu kapoty)? Je to r.1978, 2101 -1200.
2, AtestaceHV - viz.1b Kvůli dokladu o nabytí vozidla pro atestaci HV - Pomůže mi nějak koupě kompletní 01 i s doklady (štítky) a kupní smlouvou? Poplatku 10t. bych se tak zřejmě nevyhnul...
1, Přepis Sežene mi někdo papíry a 2 štítky (jeden byl pod VIN a druhý u závěsu kapoty)? Je to r.1978, 2101 -1200.
2, AtestaceHV - viz.1b Kvůli dokladu o nabytí vozidla pro atestaci HV - Pomůže mi nějak koupě kompletní 01 i s doklady (štítky) a kupní smlouvou? Poplatku 10t. bych se tak zřejmě nevyhnul...
Petu76, Odpovím Ti jen na bod 2 Tvého dotazu.
- Pro získání atestu HV není doklad o nabytí bezpodmínečně nutný. Jde to vyřešit čestným prohlášením, nebo si sepíšeš fiktivní smlouvu třeba s nějakým známým.
- Koupě nějakého vraku s doklady a štítky Ti samozřejmě dost pomůže. Auto tak postavíš na koupené doklady a vyrazíš VINko stejné jako bude na vraku, kterž potom zlikviduješ.
- Jestliže auto získá atest HV, nebudeš muset platit ekovýpalné 10 tKč.
Je to docela dost otázek a odpovědí. Proto bych Ti doporučil zajít na naši schůzi, která bude shodou okolností tento čtvrtek navečer. Tam to můžeme dopodrobna probrat třeba u korbele pěnivého moku. Info zde: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php?t=11659
- Pro získání atestu HV není doklad o nabytí bezpodmínečně nutný. Jde to vyřešit čestným prohlášením, nebo si sepíšeš fiktivní smlouvu třeba s nějakým známým.
- Koupě nějakého vraku s doklady a štítky Ti samozřejmě dost pomůže. Auto tak postavíš na koupené doklady a vyrazíš VINko stejné jako bude na vraku, kterž potom zlikviduješ.
- Jestliže auto získá atest HV, nebudeš muset platit ekovýpalné 10 tKč.
Je to docela dost otázek a odpovědí. Proto bych Ti doporučil zajít na naši schůzi, která bude shodou okolností tento čtvrtek navečer. Tam to můžeme dopodrobna probrat třeba u korbele pěnivého moku. Info zde: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php?t=11659
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Takže smysl to nedává, neb velkej techničák mi zůstal normálně původní. Prostě ale na těch stránkach v ňom, jak se třeba píše, že vozidlo je upraveno k tahání přívěsných vozidel a tak, tak hned po razítku ukončení dočasnýho vyřazení z registru (kde Ladná stála, než jsem jí koupil) se tam při následným přepisu v KT objevilo razítko Číslo podvozku: ---- a Číslo motoru: neevidováno.Hurikán píše:Ještě mě napadlo - nevymazali vám to současně při výměně velkého TP? To by dávalo smysl.
Proč je podvozek proškrtnutej nevim, vepředu mam vyplněný číslo normálně, co je vyražený před spolujezdcem pod kapotou, naopak číslo karosérie tam vyplněný nemam vůbec Předpokládam, že u samonosu to snad je jedno, ne?
Každopádně když chtějí číslo dvigatělu vymazat, zeptat by se klidně mohli, na druhou stranu ale lepší než za pade
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
-
- Kontaktovat uživatele:
to Hurikán - na pivko bych velice rád zašel, jsem teď bohužel v Mladé Boleslavi. Je vidět, že toho víš o Ladách víc než dost. Asi budeš muset zajet ke mně na slivku. Poslední dotaz (dneska). Pokud mi nikdo nenabídne doklady, tak to vypadá na koupi vraku s doklady a štítky. Jak postupovat po koupi vozu? Budu mít kupní smlouvu...co dál? Předchozí majitel zruší svoje povinné ručení. Jak se postupuje dále na evidenci MV? Budu tam muset vůbec jít?
Pro vyřazení z evidence (abych neplatil výpalný) potřebuju doklad o likvidaci a potom ale přece nemůžu dát auto k atestaci na VIN auta, které už bylo vyřazeno z evidence, ne? Nahlášením změny majitele vozu na evidenci MV budu automaticky platit výpalný? Tak to je snad vše...
Pro vyřazení z evidence (abych neplatil výpalný) potřebuju doklad o likvidaci a potom ale přece nemůžu dát auto k atestaci na VIN auta, které už bylo vyřazeno z evidence, ne? Nahlášením změny majitele vozu na evidenci MV budu automaticky platit výpalný? Tak to je snad vše...
Tak snad někdy příště. Ehm, já a slivka To nejde moc dohromady, ale každopádně díky za nabídku.
V případě, že koupíš nějaký vrak s papírama, tak ho nekupuješ proto, abys ho odhlásil, to bys ho ani nemusel kupovat , je nejlepší postupovat následovně:
- domluvit se s majitelem a pokud auto fyzicky existuje, tak jej na stávajících SPZ převézt někam k sobě, nebo na místo, kde vrak zlikviduješ.
- až budeš mít vrak u sebe, tak původní majitel dá SPZ do depozitu
- potom teprve bude následovat "papírový" prodej Tobě
- v depozitu nemusí být na přihlášení platná STK, atp. Nikdo po Tobě taky nebude chtít PR. Tento stav může klidně trvat dost dlouho.
- přemontuješ štítky, VINko, atp.
- teprve potom půjdeš na evidenčku/STK a uděláš testaci HV
- nakonec se všema papírama půjdeš na DI, kde necháš na sebe auto napsat (bez ekovýpalného ), změníš odstín barvy a změníš nebo necháš vymazat č. motoru
Uf. Snad už se v tom orientuješ.
V případě, že koupíš nějaký vrak s papírama, tak ho nekupuješ proto, abys ho odhlásil, to bys ho ani nemusel kupovat , je nejlepší postupovat následovně:
- domluvit se s majitelem a pokud auto fyzicky existuje, tak jej na stávajících SPZ převézt někam k sobě, nebo na místo, kde vrak zlikviduješ.
- až budeš mít vrak u sebe, tak původní majitel dá SPZ do depozitu
- potom teprve bude následovat "papírový" prodej Tobě
- v depozitu nemusí být na přihlášení platná STK, atp. Nikdo po Tobě taky nebude chtít PR. Tento stav může klidně trvat dost dlouho.
- přemontuješ štítky, VINko, atp.
- teprve potom půjdeš na evidenčku/STK a uděláš testaci HV
- nakonec se všema papírama půjdeš na DI, kde necháš na sebe auto napsat (bez ekovýpalného ), změníš odstín barvy a změníš nebo necháš vymazat č. motoru
Uf. Snad už se v tom orientuješ.