Benzinove cerpadlo
Moderátor: Moderátoři
Benzinove cerpadlo
Zdravim. Stalo se vam taky nekdy, ze vam prestalo dodavat z niceho nic benzin - po jemnem schladnuti motoru zase funguje bez problemu. Pry je to prehratim - mate s tim nekdo zkusenosti? Dik
VAZ 21061 - 1986 - http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... sc&start=0
- Stanley__001x
Kdysi tu něco podobného řešil Jirka 2103, měl tam navedenou trisku z ostřikovače ( na AC pumpu). Ale že s tím neměl problém nikdo jinej než ty a ten Jirka 2103, tak si myslím na chybu v tej AC pumpě. Možná nějak unavený membránky nebo špatně složená, respektive vymezený zdvih membránek...
1 x 2104 rv 86
1x 2107 rv 90
4x trabi ( 2x s tp)
1x DKW Sonderklasse 1001
1x Tatra 57 sport
1x Zetor 50 Super
a 4x různé moto
1x 2107 rv 90
4x trabi ( 2x s tp)
1x DKW Sonderklasse 1001
1x Tatra 57 sport
1x Zetor 50 Super
a 4x různé moto
Membranu jsem menil - je teda moznost ze jsem to tam chybne napasoval - zkusim teda sundat cely cerpadlo a mrknout na to. Prave to s tema 1203kama me rikal znamej - ale fakt je ze kdyz to lehce schladlo a mechanicky jsem napumpoval tak od te doby to bezi normalne. Ten den jsem dost jezdil - bylo dost vedro a hodne vlhko a na aute to bylo znat - jindy to z kopca se zarazenym kvaltem brzdi a ten den to jelo pomalu jak kdybych mel vyrazeny - jak to bylo teply.
Jo a taky jsem menil tu membranku na karburatoru - ted jsem ji kontroloval a po 1 nadrzi na te strane co je v kontaktu s benalem tak uz zacina prosvitat ta jakoby tkanina - jak kdyby z toho ta guma slezla - asi prestanu brat ten benzin u unicornu - rek bych ze ty predesly membrany me odesly beztak kvuli tomu benalu.
Jo a taky jsem menil tu membranku na karburatoru - ted jsem ji kontroloval a po 1 nadrzi na te strane co je v kontaktu s benalem tak uz zacina prosvitat ta jakoby tkanina - jak kdyby z toho ta guma slezla - asi prestanu brat ten benzin u unicornu - rek bych ze ty predesly membrany me odesly beztak kvuli tomu benalu.
Tak jsem to dneska rozdelal zkontroloval a vse chodi tak jak ma - fakt to nechapu proc to tenkrat prestalo davat benzin
Re: Benzinove cerpadlo
Zdravím, bohužel stalo, mně osobně několikrát. Když bylo nějakej den opravdu horko, tak stačilo zastavit v koloně aut na pár minut, motor chcípnul a nešel natočit. Za 10-15 minut šlo normálně nastartovat a odjet.Croft píše:Zdravim. Stalo se vam taky nekdy, ze vam prestalo dodavat z niceho nic benzin - po jemnem schladnuti motoru zase funguje bez problemu. Pry je to prehratim - mate s tim nekdo zkusenosti? Dik
Já měl vždy za to, že se to přechlastalo benzínem. Ale opak byl pravdou. Když jsem rozdělal karburátor tak tam nebyla ani kapka.
Příčina byla asi opravdu v pumpě, protože po menší opravě už se problém nikdy nedostavil.
Já jsem vpodstatě udělal 2 věci, jednak se mi nezdálo pořadí složení té hřídele s membránou - měl jsem to hřídel/podložka/membrána/matička. Správně má být hřídel/ membrána/podložka/matička. Mohlo to, ale nemuselo mít nějakej vliv.
A tu druhou věc, odebral jsem jednu vymezovací podložku pod pumpou, abych zvětšil zdvih pumpy. Od té doby byl klid...
- mušketýr
- Kontaktovat uživatele:
Na ukajině mi známí radily jak na různý závady.Pokud čerpadlo nedává,stačí jej prý polít vodou.Radu jsem vyslechl ale moc jsem si jí nevěřil.Jely jsme fakt v děsnym hicu,ve 4lidech+bagáž až do Oděsy.Byla to 2104ka a posralo se na ní snad ouplně všechno.V Oděse nám upad stabilizátor(již po třetí) a při hledání opraváře mi to v ňákym servisu najednou přestalo jet.Sundám vývod benzínu z pompy a sucho.Polil sem to a hurá dál.Fakt to funguje.Nebýt jejich rady tak měnim pumpu.JE ZAJÍMAVÝ ŽE ZA CELOU CESTU SE MI TO STALO JEN JEDNOU!
Mušketýr
Mušketýr
- dmatej
- Kontaktovat uživatele:
Přesně to mě napadlo - ona teplotní roztažnost taky udělá svoje, a tam jde o desetiny mm ... ale ubrat moc je docela hazard ... (heslo nespravuj co funguje )._Pool_ píše:A tu druhou věc, odebral jsem jednu vymezovací podložku pod pumpou, abych zvětšil zdvih pumpy. Od té doby byl klid...
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).