Hovadiny VI
Moderátor: Moderátoři
Ty 144 je i v muzeu v německém Sinsheimu. Dokonce je hned vedle Concordu, takže je tam jedinečná příležitost si oba stroje bezprostředně porovnat.
Jedna 144 dokonce ještě předloni a možná i loni létala. Byla použita pro experimentální účely Rusko-Amerického výzkumného projektu a tak si Tůčko zalétalo i nad USA.
Co je s ním nyní, netuším.
Vloni také došlo v Rusku k zahájení příprav na renovaci jedné 144 do zcela původního a letuschopného stavu. V této otázce se angažují hlavně profesionálové z letectví, kteří založili sbírku, do níž přispělo i mnoho pilotů Aeroflotu, pilotní svaz, atd. Uvidíme, zda se jim to podaří. V Rusku by snad i mohlo.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Obrázek](http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/middle/6/7/5/1082576.jpg)
![Obrázek](http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/middle/6/4/3/0676346.jpg)
![Obrázek](http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/middle/4/0/9/1116904.jpg)
Jedna 144 dokonce ještě předloni a možná i loni létala. Byla použita pro experimentální účely Rusko-Amerického výzkumného projektu a tak si Tůčko zalétalo i nad USA.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Vloni také došlo v Rusku k zahájení příprav na renovaci jedné 144 do zcela původního a letuschopného stavu. V této otázce se angažují hlavně profesionálové z letectví, kteří založili sbírku, do níž přispělo i mnoho pilotů Aeroflotu, pilotní svaz, atd. Uvidíme, zda se jim to podaří. V Rusku by snad i mohlo.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
No hledal jsem info o IL14 (není těžké uhodnout proč) a na ten inzerát za 650tKč jsem narazil, ale
nemám místo ani na další žigulévníky natož na tohle a navíc, bych už nemohl doma říkat: "Podívej se jak je to krásnej koníček, letadlo stojí třistahadrů (ULL), hangárování k tomu, zatímco Bílej nestojí skoro nic a papíry už na něj mám".
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Fotek za to poetické a vydařené odpoledne vzniklo samozřejmě více, včetně leteckých snímků rodné hroudy, ale jsou doma, tak jedině až večer.
No už si nepamatuju, která páka byla na co, ale popisky tam byly, takže bych s tím uletěl znovu jak nic.Saša píše:Kde je zpátečka (tedy reverz vrtulí) ? Tudy jet nemůžem .
Fotek za to poetické a vydařené odpoledne vzniklo samozřejmě více, včetně leteckých snímků rodné hroudy, ale jsou doma, tak jedině až večer.
Bílý LADA a okřídlená spol.
A teď tu mám něco speciálního pro Koko Loka
Snad se ti to bude líbit![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
http://www.rathergood.com/christmas
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Snad se ti to bude líbit
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
http://www.rathergood.com/christmas
- Křečík Barbuška
Jelen, nic moc, musíš najít něco hodnotnějšího abys ukojil mé rudé choutky
.
Jinak již na první pohled je vidět, že Tu-144 je výrazně lepší než jeho "soupeř". Podniknout let na palubě tohoto stroje a sát při tom Vítr z hor podávaný v kalíšku FENOX by byl jistě životním zážitkem.
Jinak již na první pohled je vidět, že Tu-144 je výrazně lepší než jeho "soupeř". Podniknout let na palubě tohoto stroje a sát při tom Vítr z hor podávaný v kalíšku FENOX by byl jistě životním zážitkem.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
peet2101, tu upravenu radicku som videl ako origo vyrobok na nivashope - to vzadu je zo samary paka aj s kulisov a na vrch je tam taky bazmek za strasnu sumu, kazdopadne nikde tam nevidim driftovaciu rucku ![:mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![:mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
Nepravidelně pravidelná návštěva Tuzexu (kovošrot) zase přinesla ovoce . Úplně nový chladič na 01 , novou lamelu a dva kousky plechu , tedy pravý a levý zadní blatník na 06 také nový . Pak ještě něco ale to dám do "Co je to" protože to nevím ani já . Zas jsem o 50 kč chudší .
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
- Pavel04
- Kontaktovat uživatele:
To není tak docela pravda, protože řidič, který se chová na silnici uvedeným způsobem se dopuští přestupku dle §22/1 l) z.č. 200/1990 Sb. pro porušení povinnosti vyplývající z § 18/2 b) z.č. 361/2000 Sb.Teepee píše:To je neřešitelná věc.radek mb píše:Jen bych rád podotkl,že pomalu ne vždy znamená bezpečně.
Pro příklad dnes:Vracel jsem se kamionem ze Žiliny.Trasa Olomouc-Hradec Králové to je dost používaná silnice.Zhruba ve Vysokém Mýtě jsem dojel kolonu vozidel.V obci necelých 40,mimo obec 65,taková byla rychlost toho prvního člověka ve žluté Ibize,SPZ s Ečkem.On si jistě připadal bezpečně,ale že zdržoval provoz mu zřejmě nevadilo.Navíc právě v těchto situacích začíná mnoho lidí nervóznět,rádi by předjeli,není kde,neustálé vyčuhování čumáku do středu vozovky.Auta na sobě nalepená na metr.Takto až do Hradce.A když jsem myslel,že ho v HK na dvouproudovce předjedu ,tento idiot si v klidu najel do levého pruhu az táhnul se 45,ačkoliv se tam může 60.
Není takový řidič pro své okolí nebezpečný,i když jel pomalu?
Takový řidič je z pohledu těch za ním nebezpečný, nicméně rychlostní limit je rychlostní limit a jeho překročení je porušení zákona, zatímco jeho nedosažení není nic. A z pohledu toho řidiče, jedou všichni okolo jako blázni.
![bigsmurf :bigsmurf:](./images/smilies/icon_bigsmurf.gif)
Vaz 2107 no engine - 0g CO2 ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)