2103 - Jahůdka - lahůdka
Moderátor: Moderátoři
- Petanek2101
- Kontaktovat uživatele:
Tak zase uběhl nějaký ten čas a dnes přišel svátek všech veteránistů, veteránomilců a ostatních lidí, kteří mají rádi pokoukání na krásné klasické stroje ve stylovém prostředí zámeckého parku. Dnes se totiž konal další ročník tradičního Oldtimer Festivalu v zámeckém parku slavného slavkovského zámku. Ano toho, kde nějaký čas roku 1805 pobýval i sám Napoleon.
Festival i letos potvrdil svou kvalitu, díky níž se ho rok od roku účastní stále více hostů i návštěvníků. Po několikaleté přetržce jsem se ho zúčastnil v roli hosta opět i já. Během brzkých dopoledních hodin se zaplnila celá plocha velkého parku takřka do posledního místečka. Výbornou atmosféru dotvářelo mnoho účastníků a spolupořadatelů oblečených do dobových šatů. Slečny a paničky s nepostradatelnými kloboučky rukavičkami a paraplíčky. Počasí nám též přálo a občase se ukázalo i sluníčko. K tomu hrál živý orchestr, takže dílo výtečné atmosféry bylo naplněno beze zbytku.
Oproti minulým ročníkům byl patrný posun ve vnímání našich strojů, které začínají být plnohodnotnými exponáty jak pro organizátory, tak i pro běžné laické návštívníky. Dokladem toho byla i účast cca 10 Žigulíků a několika Moskvičů u nichž si řada lidí zavzpomínala na časy, kdy i v jejich rodině byl nějaký takovýto kousek.
Kromě setkání s mnoha známými lidmi se mi podařilo dohledat i některé majitele námi propagované značky a důkladně je informovat o našem klubu. Je tedy možné, že časem rozšíří naše řady.
S pár volhaři se podařilo dát dohromady a vyfotografovat i pěknou agentskou skupinku. Přikládám pár fotografií:
Další fotky najdete v mé galerii zde. Zatím tam nejsou všechny, ale jen část. Postupně budu dodávat i další fotky. Fotky postuju v plném rozlišení, takže to trvá dost dlouho. Zato si ale fotky můžete vychutnat do posledního detailu. V pravo nahoře u náhledu je možnost zvětšení na plný rozměr.
Festival i letos potvrdil svou kvalitu, díky níž se ho rok od roku účastní stále více hostů i návštěvníků. Po několikaleté přetržce jsem se ho zúčastnil v roli hosta opět i já. Během brzkých dopoledních hodin se zaplnila celá plocha velkého parku takřka do posledního místečka. Výbornou atmosféru dotvářelo mnoho účastníků a spolupořadatelů oblečených do dobových šatů. Slečny a paničky s nepostradatelnými kloboučky rukavičkami a paraplíčky. Počasí nám též přálo a občase se ukázalo i sluníčko. K tomu hrál živý orchestr, takže dílo výtečné atmosféry bylo naplněno beze zbytku.
Oproti minulým ročníkům byl patrný posun ve vnímání našich strojů, které začínají být plnohodnotnými exponáty jak pro organizátory, tak i pro běžné laické návštívníky. Dokladem toho byla i účast cca 10 Žigulíků a několika Moskvičů u nichž si řada lidí zavzpomínala na časy, kdy i v jejich rodině byl nějaký takovýto kousek.
Kromě setkání s mnoha známými lidmi se mi podařilo dohledat i některé majitele námi propagované značky a důkladně je informovat o našem klubu. Je tedy možné, že časem rozšíří naše řady.
S pár volhaři se podařilo dát dohromady a vyfotografovat i pěknou agentskou skupinku. Přikládám pár fotografií:
Další fotky najdete v mé galerii zde. Zatím tam nejsou všechny, ale jen část. Postupně budu dodávat i další fotky. Fotky postuju v plném rozlišení, takže to trvá dost dlouho. Zato si ale fotky můžete vychutnat do posledního detailu. V pravo nahoře u náhledu je možnost zvětšení na plný rozměr.
Naposledy upravil(a) Hurikán dne úte čer 30, 2009 15:24, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Jakub Metelka
- Kontaktovat uživatele:
Hurikán, krásné foto .Jinak ty krytky tech bocních blinkrů na 03 jak jsem ti rikal mam jak pravou tak levou obe jsou jako nové
2x VAZ-2101 (1972), 2x VAZ-2101 (1973), VAZ-2101 (1977), VAZ-2102 (1977), 2x VAZ-2106 (1978), VAZ-21053 (1989), VAZ-2107 (1986), VAZ-2121 (2002) Moskvič-408-1 (1972), Škoda-120L (1983), Škoda-105S (1984), Škoda Favorit 136L (1989), Škoda-Felicie (1995,1996), Škoda Felicie kombi (1997), Mercedes -200E (1987), Avia A31 (1987), Škoda 706 RTHP (1973)
Ahoj Hurikáne, já myslím, že to víš, ale pro jistotu:
díval jsem, že postuješ fotky Jahody na ruském serveru a uvádíš ji tam pod názvem Jagoda. Rusky jagoda znamená zahradní plod, nikoliv jahoda. Jahoda se rusky řekne klubnik.
Já jenom pro info, protože pokud bys tuto informaci neměl, tak Rusové asi nepochopí, proč tomu žigulíku říkáš zrovna jagoda (což může klidně rybíz, angrešt anebo maliny).
díval jsem, že postuješ fotky Jahody na ruském serveru a uvádíš ji tam pod názvem Jagoda. Rusky jagoda znamená zahradní plod, nikoliv jahoda. Jahoda se rusky řekne klubnik.
Já jenom pro info, protože pokud bys tuto informaci neměl, tak Rusové asi nepochopí, proč tomu žigulíku říkáš zrovna jagoda (což může klidně rybíz, angrešt anebo maliny).
Tom
VAZ 2103, 1975
VAZ 2103, 1977
VAZ 2103, 1978
VAZ 2106, 1978
VAZ 2103, 1975
VAZ 2103, 1977
VAZ 2103, 1978
VAZ 2106, 1978
Protože tam žádné volné a ochotné nebyly.Little Red Riding Hood píše:jaktože i u tveho auta jsi nefotil nějake paničky?..
Jakub Metelka, Dík. Tak mě je potom někam vezmi a uděláme byznys.
lionol, Dík za poznámku. Tohle samozřejmě vím. Jenže ono to není s názvy ягода a клубника tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá. Nejenom podle slovníku jsou možné obě varianty. Spíš asi taky záleží na oblastním pojmenování, takže někde můžou jahodě říkat клубника a jinde zase ягода. A to se ani nezmiňuji o názvu lesní jahody, což je земляника.
- Křečík Barbuška
To je dobrý nápad! A aby jí tam nebylo samotné smutno, tak další dvě by mohl dodat Cory. Beztak to ještě dluží od jarního srazu. Zároveň by se aspoň využila sedačková kapacita auta.Koko Loko píše:Se příště domluv s Laďušou, onehdá tu dával švicu k dispozici .Hurikán píše: Protože tam žádné volné a ochotné nebyly.
Máš pravdu, ale dám ti rozhřešení
Vypadlo mi tam -a, správně je samozřejmě klubnika. Jsem rusky hovořící a spoustu Rusů znám (asi jako ty), takže jsem to prokonzultoval - řešení najdeš v přídavných jménech. Nic, co je v Rusku jahodové se nejmenuje jinak než např. klubničnoje pirožnoje, klubničnyj sok ... a jahodník je kust klubniki. Takže pouze ta klubnika. Jinak to žádný Rus neřekne. Lesní jahoda je zemljanika, ale to už je speciální věcička ...
Výsledek = klubnika. Punkt
Vypadlo mi tam -a, správně je samozřejmě klubnika. Jsem rusky hovořící a spoustu Rusů znám (asi jako ty), takže jsem to prokonzultoval - řešení najdeš v přídavných jménech. Nic, co je v Rusku jahodové se nejmenuje jinak než např. klubničnoje pirožnoje, klubničnyj sok ... a jahodník je kust klubniki. Takže pouze ta klubnika. Jinak to žádný Rus neřekne. Lesní jahoda je zemljanika, ale to už je speciální věcička ...
Výsledek = klubnika. Punkt
Tom
VAZ 2103, 1975
VAZ 2103, 1977
VAZ 2103, 1978
VAZ 2106, 1978
VAZ 2103, 1975
VAZ 2103, 1977
VAZ 2103, 1978
VAZ 2106, 1978
- Křečík Barbuška
Hurikán, Hurikán...Nedáš si ty pokoj!
[ Komentář přidal: Jelen: po červen 29, 2009 19:18 ]
je to tak, hranatcům jsou podobné akce uzavřeny
[ Komentář přidal: Jelen: po červen 29, 2009 19:18 ]
je to tak, hranatcům jsou podobné akce uzavřeny
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)