Tak zase uběhl nějaký ten čas a dnes přišel svátek všech veteránistů, veteránomilců a ostatních lidí, kteří mají rádi pokoukání na krásné klasické stroje ve stylovém prostředí zámeckého parku. Dnes se totiž konal další ročník tradičního Oldtimer Festivalu v zámeckém parku slavného slavkovského zámku. Ano toho, kde nějaký čas roku 1805 pobýval i sám Napoleon.
Festival i letos potvrdil svou kvalitu, díky níž se ho rok od roku účastní stále více hostů i návštěvníků. Po několikaleté přetržce jsem se ho zúčastnil v roli hosta opět i já. Během brzkých dopoledních hodin se zaplnila celá plocha velkého parku takřka do posledního místečka. Výbornou atmosféru dotvářelo mnoho účastníků a spolupořadatelů oblečených do dobových šatů. Slečny a paničky s nepostradatelnými kloboučky rukavičkami a paraplíčky. Počasí nám též přálo a občase se ukázalo i sluníčko. K tomu hrál živý orchestr, takže dílo výtečné atmosféry bylo naplněno beze zbytku.
Oproti minulým ročníkům byl patrný posun ve vnímání našich strojů, které začínají být plnohodnotnými exponáty jak pro organizátory, tak i pro běžné laické návštívníky. Dokladem toho byla i účast cca 10 Žigulíků a několika Moskvičů u nichž si řada lidí zavzpomínala na časy, kdy i v jejich rodině byl nějaký takovýto kousek.
Kromě setkání s mnoha známými lidmi se mi podařilo dohledat i některé majitele námi propagované značky a důkladně je informovat o našem klubu. Je tedy možné, že časem rozšíří naše řady.
S pár volhaři se podařilo dát dohromady a vyfotografovat i pěknou agentskou skupinku.

Přikládám pár fotografií:
Další fotky najdete
v mé galerii zde. Zatím tam nejsou všechny, ale jen část. Postupně budu dodávat i další fotky. Fotky postuju v plném rozlišení, takže to trvá dost dlouho. Zato si ale fotky můžete vychutnat do posledního detailu. V pravo nahoře u náhledu je možnost zvětšení na plný rozměr.