Bezpečnostní pásy

Moderátor: Moderátoři

Lady80

Bezpečnostní pásy

Příspěvek od Lady80 »

Dostala jsem za úkol od šéfa sehnat na 2101 bezpečnostní pásy, prosím každá rada a informace dobrá kde sehnat tyto věci :lol: Psala jsem do různých servisů ale ti mi rovnou napsali že takové komponenty nevedou :(
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

A jaké bezpečnostní pásy by to měly být? Přední, nebo zadní? Dále pak obyčejné, nebo samonavíjecí?
Bílý LADA a okřídlená spol.
Lady80

Příspěvek od Lady80 »

Určitě by stačilo jen na přední sedadla a když by byla možnost tak samonavíjecí (ale myslím že by šéf byl vděčný i za obyč) :D , bohužel s tímhle autem nemám zkušenost tak nevím kde se na to dají sehnat tyto věci :( . Díky
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

A já bych se ještě zeptal:
Mají být dobové do veterána, naší výroby (MORAVAN), nebo mají být libovolné i novodobé?
Záleží na účelu který mají plnit. Jestli jen fungovat(jakékoliv), nebo fungovat pohodlně(samonavíjecí, spíše dnešní) nebo fungovat a být věrným doplňkem (dobový Moravan - je ho více typů různě provedených - skoro pro sběratele).

Sehnat se dají mezi Ladisty :wink:
Lady80

Příspěvek od Lady80 »

Řekla bych že to má jen splnit účel bezpečnostních pásů :D
MartasBrno

Potom nesamonavíjecí pasují jakékoliv, protože mají normalizované úchyty. Klidně můžou být z jiného auta... ze staré škodovky třeba...
A s těmi samonavíjecími je problém v uchycení na prahu, protože jednak vadí cestujícím vzadu při nastupování/vystupování a jednak potřebují vyrobit držák. Víc o nich nevím, podrobnosti by šly dohledat tady na fóru, někdo tu už párkrát řešil. Časem to sem určitě někdo doplní.
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Lady80

Příspěvek od Lady80 »

děkuji moc :D
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Já ty navíjecí doma mám z 21011, ale právě to uchycení navíječů dole moc důvěry nebudilo. V případě zájmu by mohly jít do světa.
Každopádně díry na pásy v karoserii vyžadují speciální šrouby (mají specifický závit).
Bílý LADA a okřídlená spol.
Wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolf »

Jednu sadu (včetně šroubů) nových samonavíjecích pasů mají v Pop-Artu, stačí tam zavolat (tel. 558 337 061) a ještě dnes to za 120,- Kč odešlou PPL nebo DPD (zítra je to na místě). Cena je 3 tis. Kč.
Lady80

Příspěvek od Lady80 »

Zkusím to přetlumočit šéfíkovi :D Kolik by jsi za ně event. chtěl? Předpokládám že co se týče special šroubů tak ty by se museli shánět i kdyby se tam dávalo jen obyč. pásy :?:
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Ano. Speciální šrouby musí být vždy a to bez ohledu na typ a výrobce použitých pásů. Jde totiž o závit. Kotevní body v karoserii jsou vybaveny unifikovaným palcovým závitem UNF-20 7/16" Všechny kotevní body mají stejný závit.
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Lady80

Příspěvek od Lady80 »

Děkuji moc všem za pomoc :wink:
MartasBrno

No, jak už jsem naznačil, dobré řešení je zdemontovat pásy z auta určeného k likvidaci a komplet včetně šroubů znovu 1:1 použít. Díry v kastli jsou stejné pro všechny auta takže to stačí přehodit.
A ještě k Hurikánovu příspěvku: S těmi šrouby je to tak, že jsou pevnostní z bezpečnostních důvodů. Proto mají u nás neobvyklý závit, aby je nikdo lehkomyslně nenahrazoval kdoví čím co mu pod ruku padne.
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
peet2101

Příspěvek od peet2101 »

Ještě připíšu že sem montoval navíjecí pásy a snažil sem se je namontovat tak aby se odvíjeli shora, ovšem pak sem došel na řešení odvíjení zdola čímž se montáž značně zjednodušila a zdá se mi to i pohodlnější (po tom co si na to člověk zvikne)
Low and Slow
Teoretik
BA3 2101 *1978
BA3 21011 *1977
East side custom shop za zahradou
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

peet2101 píše:sem montoval navíjecí pásy a snažil sem se je namontovat tak aby se odvíjeli shora
:shock: :shock: :shock: :koko: :koko: :koko: Tak tohle ja na mě moc. Takovýhle řešení jsem ještě nikde neviděl. :shock: :roll:
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Karoserie a ostatní“