Bezpečnostní pásy
Moderátor: Moderátoři
Bezpečnostní pásy
Dostala jsem za úkol od šéfa sehnat na 2101 bezpečnostní pásy, prosím každá rada a informace dobrá kde sehnat tyto věci
Psala jsem do různých servisů ale ti mi rovnou napsali že takové komponenty nevedou 
- MartasBrno
A já bych se ještě zeptal:
Mají být dobové do veterána, naší výroby (MORAVAN), nebo mají být libovolné i novodobé?
Záleží na účelu který mají plnit. Jestli jen fungovat(jakékoliv), nebo fungovat pohodlně(samonavíjecí, spíše dnešní) nebo fungovat a být věrným doplňkem (dobový Moravan - je ho více typů různě provedených - skoro pro sběratele).
Sehnat se dají mezi Ladisty
Mají být dobové do veterána, naší výroby (MORAVAN), nebo mají být libovolné i novodobé?
Záleží na účelu který mají plnit. Jestli jen fungovat(jakékoliv), nebo fungovat pohodlně(samonavíjecí, spíše dnešní) nebo fungovat a být věrným doplňkem (dobový Moravan - je ho více typů různě provedených - skoro pro sběratele).
Sehnat se dají mezi Ladisty
- MartasBrno
Potom nesamonavíjecí pasují jakékoliv, protože mají normalizované úchyty. Klidně můžou být z jiného auta... ze staré škodovky třeba...
A s těmi samonavíjecími je problém v uchycení na prahu, protože jednak vadí cestujícím vzadu při nastupování/vystupování a jednak potřebují vyrobit držák. Víc o nich nevím, podrobnosti by šly dohledat tady na fóru, někdo tu už párkrát řešil. Časem to sem určitě někdo doplní.
A s těmi samonavíjecími je problém v uchycení na prahu, protože jednak vadí cestujícím vzadu při nastupování/vystupování a jednak potřebují vyrobit držák. Víc o nich nevím, podrobnosti by šly dohledat tady na fóru, někdo tu už párkrát řešil. Časem to sem určitě někdo doplní.
- MartasBrno
No, jak už jsem naznačil, dobré řešení je zdemontovat pásy z auta určeného k likvidaci a komplet včetně šroubů znovu 1:1 použít. Díry v kastli jsou stejné pro všechny auta takže to stačí přehodit.
A ještě k Hurikánovu příspěvku: S těmi šrouby je to tak, že jsou pevnostní z bezpečnostních důvodů. Proto mají u nás neobvyklý závit, aby je nikdo lehkomyslně nenahrazoval kdoví čím co mu pod ruku padne.
A ještě k Hurikánovu příspěvku: S těmi šrouby je to tak, že jsou pevnostní z bezpečnostních důvodů. Proto mají u nás neobvyklý závit, aby je nikdo lehkomyslně nenahrazoval kdoví čím co mu pod ruku padne.
Ještě připíšu že sem montoval navíjecí pásy a snažil sem se je namontovat tak aby se odvíjeli shora, ovšem pak sem došel na řešení odvíjení zdola čímž se montáž značně zjednodušila a zdá se mi to i pohodlnější (po tom co si na to člověk zvikne)
Low and Slow
Teoretik
BA3 2101 *1978
BA3 21011 *1977
East side custom shop za zahradou
East side custom shop za zahradou