Brzdy - účinost a vadnutí

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět

Připadají Vám brzdy u Lady desítkové řady oproti vozům jiných značek:

Anketa končí za pon kvě 05, 2008 07:47

Lepší
0
Žádná hlasování
Srovnatelné
6
43%
Horší
8
57%

Celkem hlasů: 14

plavec

Příspěvek od plavec »

žádný chvaty mě to drhlo přes tisíc km a pořád buben neulítnul. :)
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch :-D
FOMA

Příspěvek od FOMA »

...to jistě ne ,mě to drhne již skoro 5 tis.km :twisted: (ale zpočátku jen slabě a až posledních cca 1000 docela intenzívně..) :roll:
Hlavi

Příspěvek od Hlavi »

Že by to mohly být pružinky už mě taky napadlo. V ceníku Autokelly je dokonce mají - zkusím je po neděli nechat vyměnit, až přetěsním světlo. Auto ve stání, tmel v garáži a pistole na chatě :)
radek mb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek mb »

Jinak PLavče,směle do toho,já jsem docela pako na takovýhle mechanický opravy,ale ten systém brzd jsem dal dohromady sám,kdyzž jsem to měl komplet rozdělané,a to je co říct :lol:
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
tavri

Příspěvek od tavri »

Bubny jsem otevřel, pakny mají dobrých 3-4 mm a jsou rovnoměrně opotřebené. Zvolil jsem tedy variantu čištění, benzín do plechovky a štětkou to celý vymatlat :-) a otřít hadrem. Složil jsem to zpátky a drhne to taky, ale už mnohem míň.
Takže pakny zatím měnit nebudu. ;-) Snad příště.
Dodge Avenger 2.0 VVT
plavec

Příspěvek od plavec »

radek mb píše:,já jsem docela pako na takovýhle mechanický opravy
Však já taky a kolikrát ani nechápu jak to či ono funguje nebo nefunguje.
Dneska jsem si objednal ty pružinky, tak snad je zítra bude mít abych to přendal. :wink:
Pak poreferuju.
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
paves
Kontaktovat uživatele:

Re: Pružinka v zadních brzdách

Příspěvek od paves »

plavec píše:..Při brždění mi v jednom bubnu pořád něco drhlo.Jako železo na železo...
a drhnulo ti to pri kazdnym zabrzdeni nebo jen chvili? me to obcas taky skripe, ale jen nez dvakrat nebo trikrat zabrzdim, pak uz je ticho. co jsem si vsimnul tak to dela nejvic kdyz prsi nebo po desti (vlhkost?)
bad sex is better than a good day at work
plavec

Re: Pružinka v zadních brzdách

Příspěvek od plavec »

paves píše:
plavec píše:..Při brždění mi v jednom bubnu pořád něco drhlo.Jako železo na železo...
a drhnulo ti to pri kazdnym zabrzdeni nebo jen chvili? me to obcas taky skripe, ale jen nez dvakrat nebo trikrat zabrzdim, pak uz je ticho. co jsem si vsimnul tak to dela nejvic kdyz prsi nebo po desti (vlhkost?)
Právěže při každým ne.Záleží jakou pozici zrovna zaujaly pakny.Vyměnil jsem pérka na jedný straně a udělám to asi i na druhý, protože ta začíná taky drhnout. Když to dělá po dešti, tak stačí většinou párkrát probrzdit a ta voda se odpaří :wink:
Ty pružinky stály 16kč jedna.Na Krči je maj za dokonce 10kč. :wink:
paves
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paves »

a je to nejakej zasadni problem kdyz se na to vykaslu a smirim se s tim ze to obcas skripe? muze neco upadnout nebo se tim neco nici? nejde o to ze pruzinka stoji 16Korun, ale nemaje garaz se mi to nechce delat pred barakem a jet do servisu jen na to aby sunali buben atd.. to dam za takovou opravu na obou kolech (preventivne) minimalne 1000Kc a to se mi uz moc nechce :) pokud je to jen esteticka zalezitost 8) jestli to ma nejakou funkci tak neni co resit a zase navstivim svuj oblibenej servis :twisted:
bad sex is better than a good day at work
plavec

Příspěvek od plavec »

No takle: Mě dřela pakna o čelo bubnu.Železo na železo a bylo to docela vyleštěný ta styčná plocha :D Najezdil jsem s tím tisíc km a FOMA snad 5tisíc a buben zatím neulítnul.Ale není to nic složitýho ty pružinky vyměnit.Na Parkovišti to uděláš za chvíli, když ten buben sundáš, tak to pochopíš.Když bys to náhodou nepochopil tak ho tam dáš zpátky a necháš to udělat v Sadský no. Ta výměna není tak náročná, to nemůže bejt drahý. :wink:
FOMA

Příspěvek od FOMA »

zajtra plánuju ,,service day,,...tak snad dojde i na pružinky.. :wink:
Hlavi

Příspěvek od Hlavi »

Pružinky vyměněny - cena sedm stovek a je klid 8)
plavec

Pružinka v zadních brzdách

Příspěvek od plavec »

Hlavi píše:Pružinky vyměněny - cena sedm stovek a je klid 8)
Nojo ale za všechny, ne?
Já měnil jen ty malý pomocný. :wink:
Hlavi

Příspěvek od Hlavi »

To ani nevím, hlavně že je pokoj a auto bylo druhý den.

V Ladě mě objednali za týden, auto jsem tam musel dát brzo ráno a výsledek - akorát to za dvě stovky vyčistili a druhý den to dřelo zas.
tavri

Příspěvek od tavri »

Včera mi spadnul bordel z bubnu mezi pakny a strašně to drhlo, nejdřív jen při couvání, pak i při jízdě vpřed. Mechanicky jsem úsady vydrápal šroubovákem, štětka a benzín se ukázala jako nedostatečná. Na okraji bubnu je jakási drážka, plná bordelu, asi naoxidovaný prach...
Časem dám přeci jen ty nový pakny...
Dodge Avenger 2.0 VVT
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“