Niva by Chomjak
Moderátor: Moderátoři
- chomjak
- Kontaktovat uživatele:
Niva by Chomjak
Tažný asi sundám. Jak sem zjistil na evidenčce, tak není zapsaný v TP. Tady nějaký foto. Bohužel sem to vyfotil až po té, co sem to vyházel ze sněhu lopatou. A nesmějte se. FAKT z toho nešlo vyjet Ale už se mě nasazujou Lassy na disky
Naposledy upravil(a) chomjak dne stř říj 14, 2009 06:51, celkem upraveno 1 x.
Honda shuttle 1.6, 4x4, 110 koní
Niva 1,7i - Bludimíra
Niva 1,7i - Bludimíra
- chomjak
- Kontaktovat uživatele:
Mám další dotazy, a nenašel jsem příslušné téma, tak budu používat "svoje", když už mě ho nějakej hodnej admin založil
Chystám se měnit olej v převodovkách a diferákách. Stačí tam běžnej PP 80, nebo máte vyzkoušený něco vhodnějšího. Prej jsou tam jehličkový ložiska, tak sem si říkal dát tam nějakej trochu řidší, ale zase aby to neprotíkalo ven... ?
Dále dotaz na zahrádku. Mám na autě bohužel hagusy, a bojím se, že nemají moc velkou nosnost. Jsou uchyceny jen na krajích. A třeba majo má má pod zahrádkou tři nosníky z jeklu na příčníkách z feldy. Je lepší hagusy sundat a udělat to tak, nebo to zvládnou? Zkoušeli jste? Potřebuji tam dát rezervu, bo se mě s těma lassama nevejde k motoru, a v autě je už tak málo místa. A na držák dozadu jsem zatím nenašel vyhovující řešení. A taky tam chci mít světýlka
A poslední otázečka. Jedu si tak po lese, a najednou začala blikat rezerva. Tak si to pomalu otáčím domů, a asi po 5-ti kilometrech, mě došel benzín
Zkoušel sem to pak ještě s rezervním kanystrem na silnici (zkouška s nízkou spotřebou) a od zablikání rezervy cca 8 km. A bylo sucho. To má opravdu jen funkci oznámení o tom, že mě došel benál, nebo je to nějaký pos..., a je potřeba udělat něco s plovákem, či spínačem?
Je toho víc, ale zase dám třeba chvilku pokoj Děkuju.
Chystám se měnit olej v převodovkách a diferákách. Stačí tam běžnej PP 80, nebo máte vyzkoušený něco vhodnějšího. Prej jsou tam jehličkový ložiska, tak sem si říkal dát tam nějakej trochu řidší, ale zase aby to neprotíkalo ven... ?
Dále dotaz na zahrádku. Mám na autě bohužel hagusy, a bojím se, že nemají moc velkou nosnost. Jsou uchyceny jen na krajích. A třeba majo má má pod zahrádkou tři nosníky z jeklu na příčníkách z feldy. Je lepší hagusy sundat a udělat to tak, nebo to zvládnou? Zkoušeli jste? Potřebuji tam dát rezervu, bo se mě s těma lassama nevejde k motoru, a v autě je už tak málo místa. A na držák dozadu jsem zatím nenašel vyhovující řešení. A taky tam chci mít světýlka
A poslední otázečka. Jedu si tak po lese, a najednou začala blikat rezerva. Tak si to pomalu otáčím domů, a asi po 5-ti kilometrech, mě došel benzín
Zkoušel sem to pak ještě s rezervním kanystrem na silnici (zkouška s nízkou spotřebou) a od zablikání rezervy cca 8 km. A bylo sucho. To má opravdu jen funkci oznámení o tom, že mě došel benál, nebo je to nějaký pos..., a je potřeba udělat něco s plovákem, či spínačem?
Je toho víc, ale zase dám třeba chvilku pokoj Děkuju.
Honda shuttle 1.6, 4x4, 110 koní
Niva 1,7i - Bludimíra
Niva 1,7i - Bludimíra
Nevím sice jak ostatní Nivaři, ale já do převodovek dávám PP 80W/90, do diferáků PP90H, a do motoru M8AD. Hagusy mám na střeše taky a když jsem je zpevnil příčkama tak unesou docela dost. Rezervu jsem chtěl řešit taky, ale nakonec jsem sáhnul po nejlevnějším způsobu, a to tak, že mám v motoru disk z Volhy 24 s rozměrem 175/80x14. Ta se mi tam vejde a mám pokoj. Je fakt, že tenhle rozměr mám i na autě pro "silniční" provoz.
Do Difu hypoidni olej, do prevodovek ne. PP90H staci. ale pokud se ti chce zainvestovat, klidne dej 75W-90, stoji 3x tolik. Pak auto utopis, dostane se ti do difu voda a muzes menit znova......
Co se tyce prosakovani ven, kdyz jsem dify odvzdusnil hadickou, prestalo......
Zahradku zatim nemam, takze neporadim..
Jinak Nivka no,,,, kazda je original. Me to trebas jede i kdyz rucicka ukazuje 2mm za nulu. A sviti me to uz 5mm pred nulou.
Co se tyce prosakovani ven, kdyz jsem dify odvzdusnil hadickou, prestalo......
Zahradku zatim nemam, takze neporadim..
Jinak Nivka no,,,, kazda je original. Me to trebas jede i kdyz rucicka ukazuje 2mm za nulu. A sviti me to uz 5mm pred nulou.
LR Def 110 300Tdi
Rumunskej trip 2016
Rumunskej trip 2015
Montenegro 2014
Romania Nivama 2009
Rumunskej trip 2016
Rumunskej trip 2015
Montenegro 2014
Romania Nivama 2009
- Michael 4x4
- Kontaktovat uživatele:
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
No předpokládam tam bude stejnej princip jako na klasikach.... Takže vyndat plovák a plíšek spínající kontrolku přihnout tak, aby svítila, kdy má. Bude to asi o pokusech.
A Rhyno, ty to vyreklamuj
A Rhyno, ty to vyreklamuj
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
- Michael 4x4
- Kontaktovat uživatele:
No hovoril som to predajcovi pri prvej garančke, tak vraj to robí väčšina - že to je konštrukciou nádrže, že v nádrži nie sú vlnolamy, čo može byť aj pravda, pretože jeden z rodiny mal tiež asi pred 3-4 rokmi nivu, a robilo mu to to isté
No presnejšie ono to nie je tak že svieti furt v kuse, ale raz svieti, potom nesvieti, zas svieti a zas prestane.... ako keby sa zasekával plavák??
inak pardon že sa montujem chomjakovi do témy
No presnejšie ono to nie je tak že svieti furt v kuse, ale raz svieti, potom nesvieti, zas svieti a zas prestane.... ako keby sa zasekával plavák??
inak pardon že sa montujem chomjakovi do témy