S autem se jezdilo naposledy asi v roce 2002. Letos jsem se rozhodl, ža auto uvedu do provozu. Na motoru jsem dekarbonizoval hlavu a ventily (+nová gufera ventilů), vyčistil jsem karburátor (neošizený OZON), vyměnil vzduchový filtr a různá potřebná těsní (pod hlavou, pro sací a výfuková potrubí a spoustu těsnění karburátoru). Dále je nové palivové čerpadlo, svíčky, kabely ke svíčkám, přerušovač a hlava a palec rozdělovače. Seřídil jsem předstih, mezeru přerušovače, plovák, vůli ventilů.
Motor dobře držel volnoběh a také se dobře vytáčel. Subjektivně se mi zdálo, že z výfuku jde podstatně méně "smradu z oleje", než před výměnou gufer ventilů. Motor je podle mě dost hlučný ale problém je v tom, že si už ani nepamatuju jak hlučný byl normálně, protože jsem v tom autě jel naposledy jako šestnáctiletý.
Zvýšený obsah nespálených uhlovodíků může být podle toho, co jsem se zatím dočetl, způsoben nedokovalým spalováním, pronikáním oleje do spalovacího prostoru, nebo ,jak tu už někdo psal před lety, tím ,že technik neodpojil odvětrávání klikové skříně. Tato poslední možnost se mi zdá s ohledem na výše uvedené opravy nejvíce pravděpodobná. Je však možné, že je obsah HC díky tomu tak vysoký? Zde si musím vysypat popel na hlavu. Nevyměnil jsem totiž motorový olej s tím, že ho vyměním po technické

Takže prosím o radu čím by to mohlo být, nebo jestli někdo řešil stejný problém. Dále bych uvítal kontakt na nějakého opraváře, který těmto motorům rozumí a je z Prahy.