Znak na masku - oprava

Moderátor: Moderátoři

MartasBrno

Znak na masku - oprava

Příspěvek od MartasBrno »

Zdravím,
je mi to blbé, zakládat téma kvůli tomuto, ale: Jak řešíte zašlý nebo oprýskaný chrom rámečku znaku a jak vyblednutí/oprýskání znaku (plexi) samotného? Kupujete všechno nové, nebo na to někdo má fígl? Ne že by nebyly nové, ale černý plast je hnus, radši bych chrom a nevím jestli jde přehodit vnitřek z černého do chromového rámečku...
Puhi

Příspěvek od Puhi »

znak sa dá kúpiť chrómový, akurát že dnu už nieje plachetnica na červenom podklade, ale čiernom... a s tym chrómom, podla toho ako to je dodrbané, skús 2000 brusny papier a pod vodou, ale tuším aj origo rámček je plastový, takže to asi velmi nepomôže :roll:
MartasBrno

OK, takže s tím červeným mám asi smůlu. No a napadlo mne pokud obrousím hnusný chromový zkusit nějakou chromovací lázeň, akorát by se to asi muselo prvně pomědit, ale to je asi SCI-FI.
Dobře, dík, asi bude nový.
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Nulašestka

Příspěvek od Nulašestka »

MartasBrno píše:zašlý nebo oprýskaný chrom rámečku
Vyměnit za lepší.
MartasBrno píše:vyblednutí/oprýskání znaku (plexi) samotného?
To je hroznej problém, především ve dvou věcech. První problém je dokonale odstarnit původní barvu, která sice vypadá, že už slezla, ale z druhé strany znaku pořád zůstává, hlavně ve vlnkách okolo plachetnice. Dál mi zatím nikdo neporadil, jak znovu nachromovat tu plachetku - to je neřešitelná věc. Pokud se to natře nastríbrno, je to jakž takž, ale rozhodně to není ono. Kamenem úrazu je i volba barvy pozadí znaku, protože ani při použití červené metalízy se to netřpytí jako původní provedení. :cry:
Kdyby tak měl někdo nový znak na šestnáctku... :roll: ...na prodej...
Naposledy upravil(a) Nulašestka dne čtv led 22, 2009 18:19, celkem upraveno 1 x.
Yellow01

Příspěvek od Yellow01 »

Ten znak je plastovej, rámeček můžeš buď nastříkat chromovým sprejem, nebo ho třeba nechat katalitycky pochromovat. A vnitřek jde taky barevně zrenovovat, stačí jemnej štěteček a trochu si s tim vyhrát. Plexi by mělo jít vyleštit, pokud v něm nejsou hluboký rejhy. Zkus filcem a jemnou pastou a nakonec třeba popel z cigaret je na takovýhle jemný leštění dobrej.
Puhi

Příspěvek od Puhi »

mám taký nápad, čo takto nový znak čierny a červenú namiesto čiernej? vieš čo, ja ti pôjdem ten nový odfotiť nech vieš ako vyzerá

tu
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

S rámečkem jsem si nehrál, ale když je zašlý plexi, je to naprd. Dostat z toho všechnu barvu pryč snad ani nejde....chrom z ostrých rohů plachetnice a červenou z vlnek...
A rámeček jak je v háji, tak broušení ho už těžko podle mě zachrání, neb je z plastu.

Obrázek

Takhle vypadal po renovaci, dokonalý to neni, ale to už je o tom, jak to komu stačí, že?
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
MartasBrno

Nulašestka: No právě, zbytky z plexi mi nejdou vydrbat...
Yelow: Díky za radu, chromový sprej na rámeček může být OK.
Puhi, Laďuša: Díky za foto, mám inspiraci.

Zkusím si pohrát se stávajícím a v případě neúspěchu pořídím nový a zhlídnu to. No a s tím barvením načerveno, to je teda otázka, buďto se to povede, nebo se zbleju, ale dokud to nezkusím tak nevím.
Díky za náměty a ty obrázky.
Puhi

Příspěvek od Puhi »

MartasBrno píše:Yelow: Díky za radu, chromový sprej na rámeček může být OK.
Ale nebude, je to istá "napodobenina" chrómu ale ako chróm to nikdy vyzerať nebude, skúšal som 2 spreje rôznych značiek :roll:
Ale vyskúšať môžeš no :P
Cory

Příspěvek od Cory »

Puhi píše:
MartasBrno píše:Yelow: Díky za radu, chromový sprej na rámeček může být OK.
Ale nebude, je to istá "napodobenina" chrómu ale ako chróm to nikdy vyzerať nebude, skúšal som 2 spreje rôznych značiek :roll:
Ale vyskúšať môžeš no :P
a co tak ten nastriekany chrom prestriekat lakom?
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Kopr

Příspěvek od Kopr »

Na natření vlnek lze použít lak na nehty ostře červený ale musí být průhledný nechat pořádně zaschnout a pak další vrstvu stříbrné barvy a mělo by to být dobré (zrovna se už týden s tím zabývám chci ho darovat kamarádovi Jelenovi tak to musí být topka zatím jsem ve fázi škrábání je to piplačka jeden už mám za sebou ale nebyl jsem dost trpělivý a zůstalo tam dost barvy staré :wink: ) jinak stříbrnou modelářskou od Rewelu na disky kol je to skoro jako chrom ale musí se to dobře a dlouho míchat (samozřejmě chrom to nebude to je jasné)
TŘI SESTRY <III> LADA GANG
LADA 21061 (1.7-5q od Kinga) -1986
MERCEDES BENZ W124 220E -1993
SIMSON S51 -1990
FORD GRANADA ESTATE 2.0 4V-1984

http://fotoalba.cz/Kopr21061
http://kopr21061.rajce.idnes.cz/
LED ZEPPELIN
Puhi

Příspěvek od Puhi »

Cory píše:a co tak ten nastriekany chrom prestriekat lakom?
zo spreja hej? no prvy sprej co som mal som vyskušal a len to zosivelo :lol: ale možno som mal blbý sprej, neviem :P
Marek Doležal

Příspěvek od Marek Doležal »

Puhi píše:mám taký nápad, čo takto nový znak čierny a červenú namiesto čiernej? vieš čo, ja ti pôjdem ten nový odfotiť nech vieš ako vyzerá

tu
Zkoušels jestli to dosebe pasuje?
Maysner

Příspěvek od Maysner »

chromo ve spreji k nicemu. at je to zaschly jak chce a sahne se na to zustanou tam otisky. a v podminkach jako je maska auta. hehe. zapomente. za chvilu dole. bezbarvej lak na to poradne nechyta nebo ho zkurvi uplne.

ramecek proste ocistit od staryho chromu, odnest do firmy kde umej pochromovat plasty(nanese se vrstva medi a na ni pak chytne chrom). bezne si tak lidi pochromovavaji plastovy kolecka ovladani topeni a dalsi chujoviny do interieru
E36 330i coupe skoro Alpina, Mauritiusblau Metallic - Crash Packet
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic :-P

Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
dmatej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dmatej »

Áno, lak na nehty je geniální věc. Nevim, proč nám to ty ženský zatajili, má to spoustu využití od fixace šroubů po opravu znaku :D

Znak jsem takhle napravoval na Žigulovi, nebylo to úplně ono (já se s tím moc nepatlal), ale i tak to vypadalo mnohem líp.
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
Odpovědět

Zpět na „Karoserie a ostatní“