Ovládání sklonu sedaček

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Miči

Ovládání sklonu sedaček

Příspěvek od Miči »

Stalo se vám někomu, že byste si najednou lehli v autě? Předjíždím a najednou křup a opěradlo sedačky řidiče se zcela položilo na zadní sedadlo...Když jsem sedačku vymontoval zjistil jsem, že ten hřebínek, do kterého zapadá ta tyč s kolečkama je úplně mrtvej. Když jsem to chtěl odvrtat zjistil jsem, že nemám vrták, kterej by se na tom materiálu vůbec chytal. Když jsem do toho začal mlátil majzlem s tím, že to odrazím tak se taky nepovedlo...ptám se raději dopředu - jde to vůbec něčím potom zavařit? Nebo mám rovnou vyměnit sedačku?
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Stalo. Udělal jsem to, že jsem vzal drát (pevnej) a navařil jsem ho tam přez to, trošku to přiohneš a nahradíš tím ten hřebínek. Můžeš ho tam dát pěrz celej a udělat na něm oblouček (samozřejmě víc drátů za sebou), nebo nastříhat špalíčky a navařit je místo hřebínku. Je to celkem kreativní, jde to více způsoby. A jde to docela dobře.
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Musil »

Ano, stalo se mi taky. Sice jsem si nelehl, ale asi tejden jsem jezdil s opěrákem zapřeným tyčkou .... nevkusné řešení. Bylo to způsobeno totálním ohlodáním zoubků do kterých zapadá závitnice a utržením těch "půlobloučků".
Opravil jsem to za pomoci flexy. Z 3mm pásoviny jsem vyřízl nové dva půlobloučky a nové hřebínky. Soused mi to potom C0-čkem přivařil na místo původních zničených a odbroušených součástí. L.
PS: jak psal Daněk - je to celkem kreativní zábava. Záleží na možnostech jednotlivce
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
rezna

Příspěvek od rezna »

ano stalo ;) - sedacku jsem napevno svaril v poloze jak mi vyhovuje ;)
Miči

Příspěvek od Miči »

rezna píše:ano stalo ;) - sedacku jsem napevno svaril v poloze jak mi vyhovuje ;)
provedu stejně pokud to ještě někdy vyjede na silnici...
peet2101

Příspěvek od peet2101 »

Taky se mi to stalo na spolujezdcově straně vyřešil sem to tak že sem si sehnal tyč s levým závitem a našrouboval ji místo te tyčky co zapadala do hřebenu a mezi ty obloučky sem dal matice seřídil do optimální polohy a lehce dotáhl.

[ Komentář přidal: Laďuša: ne prosinec 07, 2008 00:38 ]
Ty čárky tě odpustim, ale levím se prostě nedalo :D
Naposledy upravil(a) peet2101 dne ned pro 07, 2008 00:37, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Karoserie a ostatní“