Bože to jsem zase měl dnes zážitek. Poprvé v životě se mi stalo, že jsem odešel z restaurace bez zaplacení aniž bych si to ihned uvědomil. Nejlepší ovšem je, že si to neuvědomila ani servírka.
Seděl jsem v nádražce, nějak jsme se zakecali a já říkám, že už mi to za chvíli jede, tak jsem se prostě zvedl a šel na vlak v 17:02, rozloučil jsem se se servírkou a zmizel.
Cestou ve vlaku jsem nějak rozjímal a uvědomil jsem si, že jsem neplatil. Zašrotovalo mi v hlavě kdy mi to jede zpět, jen jsem nevěděl jestli to jezdí i ve svátek tak jsem nevystoupil hned na první zastávce, abych tam pak někde uprostřed polí a v zimě nečekal třeba hodinu.
Dojel jsem tedy až na nádraží Bohušovice n.O. , zde jsem zjistil, že mi to jede za 20 minut zpět. Tak jsem vyrazil do Roudnice, vlezu do hospody a servírka se už usmívala, protože si mezi tím také uvědomila, že jsem neplatil.
Hned jsem dostal vynadáno, že jsem se kvůli tomu vracel, že bych zaplatil příště.
No, nic zaplatil jsem, dal jsem si ještě jedno a vyrazil na nástupiště na rychlík v 18:43 .
Když už jsem chtěl nastoupit tak z něho vystoupil bývalý kolega z bývalého zaměstnání. Ihned během dvou vteřin jsme domluvili, že si půjdeme sednout do hospody a pokecáme. Tak jsem už vešel do zdejší restaurace ten den potřetí. Servírka si neodpustila poznámku, že už mám zaplaceno
Tak jsem nakonec ještě poseděl a vyrazil jsem domů až osobákem ve 20:02