Petr HC píše:Klidový odběr CB Formel 1 podle schematu by měl být do 10mA . Pokud tomu tak není a klidový proud se mění s teplotou o více než 5 mA na 10 st.C ,může jít o „lehce nakopnutý“ koncový tranzistor vysilače. Ze mně trochu záhadného , důvodu jsou tam některé obvody připojeny před hlavní vypinač . Možná ,že důvodem je to ,že jeho kontakty nejsou dostatečně dimenzovány na celkový proud při vysílámí . I tak se ale nemusíš obávat vybití aku . I při jeho poloviční kapacitě by to trvalo více než 1000 hod . A když denně jezdíš ,jak jsem někde četl , není co řešit ani při odběru 50 mA . Těch max 1200 mAh Ti tam alternátor „naláduje“ za necelé dvě minuty jízdy .Pro porovnání – přibližně stejnou část kapacity aku „zchlastne“ starter za 5 sec. Pokud Ti to přesto vadí ,dej ještě jeden vypinač před pojistku Formely .
Zdravím
Petr HC .
P.S. A ampérmetr může na rozsahu A při měření desítek mA již hodně "kecat" .
Vím petře ono to je už do jiného tématu asi ale když vezmu že klidová spotřeba je cca 80mA i s formelkou a hodinama a dalšíma ptákovinama tak za den to schlamstne 600mA nevím kolik přesně má ten nový startér pohledám a dám vědět ale když mi cesta do práce autem zabere cca 5-10min a cesta zpět dejme tomu taky a když k tomu připočtu ještě i nějaký drobný popojížďjky po práci třeba 2 startování s dobou jízdy kolem 2 min.. tak je jasný že 1-2 je pořád -1 tzn že mi auto sežere celkově víc než stíhá dobít. Formelu jsem do auta osadil přes dvojfaston aby se dala z auta vydělat tzn že za formelou je asi 10cm kabel a fastony odtud další kabeláž. není potřeba ani vypínač stačí rozpojit na foastonech popřípadě relé které bude spínané přes spínačku tzn že v klidovéms tavu nepůjde do formela nic až když se nastartuje tak půjde pod šťávu ( jasné nevýhoda fungování bez motoru ale na druhou stranu se mi nestane že zapomenu zaplou formelu v autě a odejdu...
prostě formela a hodiny mi dohromady berou plus mínus 30mA k tomu centrál+ alarm, RJ motoru, RJ LPG, a rádio a jsem prakticky na 80mA což jak jsem psal při 24 hodinách odstavení udělá 600mA. když auto pak stojí třeba dva tři dny jako teď o svátku tak rázem je 1,8A v pr...zatím jsem to vyřešil odpojením Formeláka od śťávy stejně tak hodiny a uvidíme co a jak. odpoledne budu mít pojistku ( asi) a s ní pak i přesně změřené hodnoty.