nastavenie regulatora tlaku 2103

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
rider

nastavenie regulatora tlaku 2103

Příspěvek od rider »

zdravim chlapi, tak po case sa tu znova objavujem s takou praktickou otazkou.

kedysi asi 4 roky dozadu som mal problem s jednym brzdovym valcekom na pravom zadnom kolese. horsie bolo, ze som na to prisiel az na stk a cheli mi zobrat technicak, pokial si to nedam opravit. vtedy tam bol vedla servis, kde mali ruske valceky, ale ako som pozeral na skatulu, tak su univerzalne od 2101-2107 a poviem vam, ze odkedy su tam, tak na mokrej ceste sa idem zabit, lebo zadok mi zacne skoro hned flekovat. pozeral som v prirucke ako sa nastavuje ten regulator, ale nechcem sa do toho pustat pokial mi niekto skusenejsi neporadi nejaky dobry postup ako to urobit spravne, aby to pomohlo a hlavne aby to bolo bezpecne.

dakujem velmi pekne
[2103 - 1974]
popest

Příspěvek od popest »

Téma na nastavení regulátoru tu už bylo. Nedávno se to řešilo.
http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php?t=8731
http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php?t=8653

Válečky nejsou stejný. Záleží, zda zadní brzda má nebo nemá ten samoseřizovací mechanismus na vymezení vzdálenoti paken od bubnu. Jsou tedy dva typy. Jeden co se dá uplně zmáčknout a druhý co se nedá. Ten co se nedá, má samoseřizovací mechanismu v sobě a tudíž se použije tam, kde ho zadní brzda neobsahuje.
rider

Příspěvek od rider »

diky moc, o tychto temach som nevedel. dost mi to pomohlo. tu istu prirucku co tam bola odfotena mam aj ja, akurat som to potreboval vysvetlit po lopate. skusim s tym nieco spravit, lebo nerad by som si niekde natlkol hubu :)
[2103 - 1974]
Dusan

Příspěvek od Dusan »

NA 03 moze byt aj taka specialita ze vymedzenie vole sa robi na paknach a valcek je obycajny. bez vymedzenia vole.
Inak predpokladam ze mas zahrdzaveby regulator tlaku.
rider

Příspěvek od rider »

ja si tiez myslim, ze to bude tym, ze je zahrdzaveny, kedze auto stalo 2 roky vonku bez pohnutia, kym som opravil diery a dal som ho do poriadku. takze to bude asi tym. len som chcel vediet, ci tam nemoze byt suvis s tymi inymi valcekmi dufam, ze tento tyzden sa k tomu dostanem, len musim najskor kupit novy regulator. potom dam vediet, ci to pomohlo
[2103 - 1974]
Odpovědět

Zpět na „Karoserie a ostatní“