Zapalovacie sviecky
Moderátor: Moderátoři
Marku , zaprvé – klidně mi tykej – ve většině klubů to tak funguje . Nevím co povoluje Škoda (mohou mít mnohem odolnější zapalovací systém) , psal jsem o zkušenostech s Ladou řady 211x . K tomu trojitému jiskřišti – jiskřiště jsou z elektrotechnického hlediska zapojena paralelně , takže podle Tvé teorie by namahání zapalovacího systému mělo být třetinové . Bohužel ani to není pravda . K výboji na paralelně zapojených jiskřištích dojde v podstatě tak , že maximum energie nahromaděné v zapalovací cívce se spotřebuje na jediném jiskřišti ,které má byť o několik setin milimetru menší vzdálenost ,než ta ostatní (je to podobné jako při bouřce – hlavní výboj něco zapálí , podružné výboje a indukce zničí vstupy sdělovacích zařízení v blízkém okolí) . Jedinou výhodou a „jistotou“ zde je to ,že při „upálení“ jednoho jiskřiště nedojde k destrukci zapalovacího systému . Toto řešili výrobci a dodavatelé svíček (řešilo se to na motocyklových závodech v polovině minulého století ) již v době legendárního Tondy Vitvara a když Jawa něco ve světě znamenala . A pdobné zkušenosti potvrzovali závodníci na vodních kluzácích - s motory na "špiritus" .
Moje reakce nebyla myšlena jako vykání - reagoval jsem na příspěvky více lidí, které se prakticky ztotožňovaly. Tykáme si všichni, jsme lidé stejného smýšlení a zájmu...........
Co já se tu pořád starám o svíčky, když je vlastně vůbec nemám ??? .
Co já se tu pořád starám o svíčky, když je vlastně vůbec nemám ??? .
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
- R.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Tohle jsem našel v krabici, která při koupi byla autě: http://picasaweb.google.cz/L2a1d0a1/Ost ... 3228286882
Put your pedal to the metal!
- Michal Pokorný
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavý, to už se takhle starý svíčky dělaly se šamšulkama?
[ Komentář přidal: Luděk Musil: po červen 16, 2008 12:35 ]
evidentně ano ....
[ Komentář přidal: Luděk Musil: po červen 16, 2008 12:35 ]
evidentně ano ....
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
- Michal Pokorný
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Luďku, zas tak evidentně bych to přece jenom neviděl, páč na obrázku neni a jejich montáž neni těžká. Ovšem výpověď dalšího svědka je myslim jasná. Jo a nastav si správně časLaďuša píše:[ Komentář přidal: Luděk Musil: po červen 16, 2008 12:35 ]
evidentně ano ....
[ Komentář přidal: Luděk Musil: po červen 16, 2008 13:10 ]
Ehm .... ten čas je trošku problém, ovšem nikolivěk mé maličkosti - můj (resp. firemní) comp odmítá .
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás