Dovoz Žigulíků do Čech
Moderátor: Moderátoři
- Honza 21061
- Kontaktovat uživatele:
Michal: V tom máš naprostou pravdu, nová 2106 je už příšerně ošizená... Dokonce se divím, že jí zůstaly ty chromované nárazníky... Jinak všechno uvnitř je strhané, oplastované a to bych musel nechat a chlubit se zbrusu novou šestkou, která je holt vyráběna už ne jako luxusní auto, ale doběhová nutnost.
Nebo si z toho udělat bastl a naházet na to starý volant, dřevěný dekor na chromovém podkladu, lišty, semišové sedačky, čelní masku, aj.
Tam by šlo spíše o ten pocit jezdit s autem bez 20. letého opotřebování. Sice by to celé vydrželo možná jen 50 tisíc a ne 200 a více, ale byla by to zajímavá zkušenost.
Myšlenka celopozinku a dovezení komplet nové kastle, je dobrá. Mít tak ty peníze, tak bych si nechal opravdu profesionálně generálkovat staré Žiguly přesně tímto způsobem. Na zakázku udělat sedačky, koberce...
Nebo si z toho udělat bastl a naházet na to starý volant, dřevěný dekor na chromovém podkladu, lišty, semišové sedačky, čelní masku, aj.
Tam by šlo spíše o ten pocit jezdit s autem bez 20. letého opotřebování. Sice by to celé vydrželo možná jen 50 tisíc a ne 200 a více, ale byla by to zajímavá zkušenost.
Myšlenka celopozinku a dovezení komplet nové kastle, je dobrá. Mít tak ty peníze, tak bych si nechal opravdu profesionálně generálkovat staré Žiguly přesně tímto způsobem. Na zakázku udělat sedačky, koberce...
Honza
Osa Praha - Brno
Osa Praha - Brno
-
Ty poslední 06 bych nechtěl ani zadarmo, to auto nemůže vydržet ani 20 tisíc km, proboha vždyť to je vrak...když si vezmu jak dlouho mi vydržely nový věci z kterejch to dělali tak to pardon...(čepy 7tis km, hydraulika celých 8tis km...)
A co se týče pozinku, tak, i když je to trochu OT, zajímalo by mě, kolik lidí tady už to realizovalo. To jen že o tom všichni mluví a skutek utek. Taky jsem stál před tímto rozhodnutím a všichni lakýrníci mě poslali doprdele, že pozink lakovat odmítají a klempíř by se mi na to taky vyprdnul...a není to ani tak otázka peněz jako toho, že se s tím nikdo prostě nechce patlat. Ačkoliv za půl milionu by to možná udělali všichni.
A co se týče pozinku, tak, i když je to trochu OT, zajímalo by mě, kolik lidí tady už to realizovalo. To jen že o tom všichni mluví a skutek utek. Taky jsem stál před tímto rozhodnutím a všichni lakýrníci mě poslali doprdele, že pozink lakovat odmítají a klempíř by se mi na to taky vyprdnul...a není to ani tak otázka peněz jako toho, že se s tím nikdo prostě nechce patlat. Ačkoliv za půl milionu by to možná udělali všichni.
Ano, správně. Je to taky nejlepší, protože jsou potom ošetřená i místa svarů. Staré Lady procházely ve fabrice kataforézou, která se dostane úplně všude a do značné míry je podobná pozinku. Viz. zde.mayo456 píše:a potom tie nove auta robia jak?ze cele kasne namocia do zinku?
- Michal Pokorný
Ano, jistě to bude velice kvalitní chrom, něco jako chrom. lišta co mám na zadním nárazníku - po roce se ten chrom "nádherně" odlupuje a vznikají zajímavé orezlé fleky.Honza 21061 píše:Dokonce se divím, že jí zůstaly ty chromované nárazníky...
Lišta postupně dostává zajímavý vzhled podzimního listí
možnost dovozu nové 2106ky jsem tu řešil tak před dvěma/třemi lety. Vlastně mě tato myšlenka nepustila, ale raději bych pětidvéřovou nivu... Dovézt to jde a jak e zde popsáno udělat výměnu karoserie, předem provést i výmaz motoru, tak myslím, že by nebyl problém. nikdy jsem však toto neuskutečnil. Přecejen znám některé ukrajince tady a vím, že za 20 let starýho žigula ve slušným stavu dostanou skoro stejný prachy, jako za dva roky starýho. Jinak v Kazachstánu či Tatarstánu by se stále mělo vyrábět něco co pochází z fiatu 124. Ale tuším, že už jen 2107 a 2104. A pak se povídá cosi o Egyptě. Kamarád teď zrovna řeší dovoz Zaporožce - má v plánu to přihlásit jako veterána a kdesi mu to prý přislíbili, kde to nevím. Vím, že to byl taky můj sen - ZAZ 968 M. Nebo by mě zajímalo autíčko ZAZ Slavuta - tavria sedan 4dvéř.
Tak už zase v žižulu!
Pokud myslis celopozink karoserii, tak zatim asi nikdo (Sasa neco planuje?), ale proc by te mel lakyra a klempir posilat do prdele nevim. Maximalne pouzije zakladovku, ktera vic drzi, pripadne lepsi tmely. Orig dily na novy auta budou taky pozink a nikdo nerekne nic, kdyz se takovy auto dela. Jestli te poslal do prdele, tak to bylo mozna kvuli tomu, ze se jedna o zigo Takze posli do prdele jehoNulašestka píše:A co se týče pozinku, tak, i když je to trochu OT, zajímalo by mě, kolik lidí tady už to realizovalo. To jen že o tom všichni mluví a skutek utek. Taky jsem stál před tímto rozhodnutím a všichni lakýrníci mě poslali doprdele, že pozink lakovat odmítají a klempíř by se mi na to taky vyprdnul...
mimochodem, tak pekny auto a je tak zbastleny tou cernou maskou a hroznejma poklicema a ty blinkry, no skoda mluvit. fuj
Calling name Bastl One
Calling name Bastl One
Už i něco dělá ale tenhle rok to asi nebude hotovéMalda píše:(Sasa neco planuje?)
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
Nemas na kamarada nejakej kontakt? Resim neco podobnyho, a bodla by jaka koliv informace. Dikyspunt píše:Kamarád teď zrovna řeší dovoz Zaporožce - má v plánu to přihlásit jako veterána a kdesi mu to prý přislíbili, kde to nevím. Vím, že to byl taky můj sen - ZAZ 968 M. Nebo by mě zajímalo autíčko ZAZ Slavuta - tavria sedan 4dvéř.
Trosku OT ,ale o dost jednoduchsie to bude mat z Madarska ,predsa len EUspunt píše:možnost dovozu nové 2106ky jsem tu řešil tak před dvěma/třemi lety. Vlastně mě tato myšlenka nepustila, ale raději bych pětidvéřovou nivu... Dovézt to jde a jak e zde popsáno udělat výměnu karoserie, předem provést i výmaz motoru, tak myslím, že by nebyl problém. nikdy jsem však toto neuskutečnil. Přecejen znám některé ukrajince tady a vím, že za 20 let starýho žigula ve slušným stavu dostanou skoro stejný prachy, jako za dva roky starýho. Jinak v Kazachstánu či Tatarstánu by se stále mělo vyrábět něco co pochází z fiatu 124. Ale tuším, že už jen 2107 a 2104. A pak se povídá cosi o Egyptě. Kamarád teď zrovna řeší dovoz Zaporožce - má v plánu to přihlásit jako veterána a kdesi mu to prý přislíbili, kde to nevím. Vím, že to byl taky můj sen - ZAZ 968 M. Nebo by mě zajímalo autíčko ZAZ Slavuta - tavria sedan 4dvéř.
ex.VAZ 2102 1974 ex hniloba VS. laminat
ex.VAZ 2101 1973 ... od 27.2.2008 minulost : /
ex.VAZ 2105 1984 ... tuned up 2107 gr. A
BMW E46 318i Touring
BMW E30 318IS 1990 Kinder M3 =)
BMW E30 325i Funwagen/Rallycar under construction
Lada Niva Urban 2017
ex.VAZ 2101 1973 ... od 27.2.2008 minulost : /
ex.VAZ 2105 1984 ... tuned up 2107 gr. A
BMW E46 318i Touring
BMW E30 318IS 1990 Kinder M3 =)
BMW E30 325i Funwagen/Rallycar under construction
Lada Niva Urban 2017
spunt píše:možnost dovozu nové 2106ky jsem tu řešil tak před dvěma/třemi lety. Vlastně mě tato myšlenka nepustila, ale raději bych pětidvéřovou nivu... Dovézt to jde a jak e zde popsáno udělat výměnu karoserie, předem provést i výmaz motoru, tak myslím, že by nebyl problém. nikdy jsem však toto neuskutečnil. Přecejen znám některé ukrajince tady a vím, že za 20 let starýho žigula ve slušným stavu dostanou skoro stejný prachy, jako za dva roky starýho. Jinak v Kazachstánu či Tatarstánu by se stále mělo vyrábět něco co pochází z fiatu 124. Ale tuším, že už jen 2107 a 2104. A pak se povídá cosi o Egyptě. Kamarád teď zrovna řeší dovoz Zaporožce - má v plánu to přihlásit jako veterána a kdesi mu to prý přislíbili, kde to nevím. Vím, že to byl taky můj sen - ZAZ 968 M. Nebo by mě zajímalo autíčko ZAZ Slavuta - tavria sedan 4dvéř.
Všude jen plané řeči, vím že dovoz není jen tak, ale dovezl někdo novou 2105, 2107 nebo třeba Volhu Siber?
Mě zde připadá určitý strach dovážet něco z východu, pamatujte turci jsou i v německu.