spinací skřínka

Moderátor: Moderátoři

Mira
Kontaktovat uživatele:

Spinaci skrinka

Příspěvek od Mira »

Nemate nekdo problem se spinaci skrinkou ? Kdysi zlobila, ze odmitala spoustet starter, dnes rano mi zdechlo naprosto vse, zrejme to je vse pres spinacku. Pripadne nevali se nejakemu brnakovi doma ?
Only in 4x4
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Musil »

Mám doma dva oříšky, zítra je vezmu.
Může být ale problém v tom, že máš ten oříšek zalitý v plastu a to by byl trošku problém (tedy se zapojením).
Mira
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira »

Luděk Musil píše:Mám doma dva oříšky, zítra je vezmu.
Může být ale problém v tom, že máš ten oříšek zalitý v plastu a to by byl trošku problém (tedy se zapojením).
Ludku, je problem, zitra je autak potreba :(( Asi budu nucen resit nakupem skrinky..Pro predstavu, orisek je vevnitr co ? primo ten system kontaktu ?
Only in 4x4
Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

Mira píše:
Luděk Musil píše:Mám doma dva oříšky, zítra je vezmu.
Ludku, je problem, zitra je autak potreba :(( Asi budu nucen resit nakupem skrinky..Pro predstavu, orisek je vevnitr co ? primo ten system kontaktu ?
taky mě to zlobí...špatnej kontakt či co nastartuju pustím klíček...a chcíp když to ale rukou podržím,tešně před startování tak to jede..pak stačí zahebat s klíčkem...a je to v poho...někdy se to ale vypne a motor se zastaví....nová stojí na 03 500,- :cry: :cry: :cry:
Jozef Matuška

Spinaci skrinka

Příspěvek od Jozef Matuška »

takýto problem mal kamarát na 05 vsetko mu vypadlo blbol mu alarm aj centrál tak sme vymenili ten spodok skrinky kde su tie kontakty a zatial O.K. a stálo to u nás 198 Sk možno horšia kvalita
JmJ

Příspěvek od JmJ »

Ja mam zkusenost, ze spinaci skrinky casto zlobi prave v lete. Potkal jsem asi 4 u 4 aut, kde doslo k nasledujicimu. Spinaci skrinka je ulozena tak, ze kontakty pro starter atd. jsou na jejim dne. Teplem se rozpusti tuk, ktery muze ve spinaci skrince byt a stece na tyto kontakty. Pak to nekdy startuje na 5. pokus a jine vymozenosti. Tak treba bude zavada jen takovato prkotina.
VAZ 2104 1.3 1989
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Musil »

"Oříšek" je uložen pod zámkem spínací skříňky.
Jinak: podíváme-li se z boku na spínací skříňku, tak vepředu je zámkový mechanismus (klíček) a vzadu je vlastní spínací část - oříšek. Tyto dvě části drží pospolu díky drátové "segrovce".
Demontáž se provádí vyjmutím této segrovky a následně vysunutím oříšku z těla spínací skříňky.
Většinou je závada pouze v opálených kontaktech startéru, mnohdy jsou však provozem obroušeny i styčné plochy ostatních kontaktů a proto docházi, k čemu dochází.
Nouzově stačí sejmout oříšek, očistit kontakty a funguje to dál - ale je to opravdu jen nouzově. Problém s následnou koupí a výměnou oříšku je pouze časově oddálen.
!POZOR! Při demontáži oříšku doporučuji odpojení akumulátoru (mě samotnýmu pěkně připálila prsty rozžhavená segrovka, když se chytla přívodního fastonu a kostry). L.
Mira
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira »

Tak jsem si k tomu pred chvili sedl a zda se ze problem je vyresen, vada neni ve spinacce, ale v ve svorce na baterii, kdyz jsem dal zapalovani, bylo to OK, a jak mi to zdechlo, tak pri druhem pokusu se to lisovane spojeni ve svorce zrejme opalilo. Ten proud, aby to uzivilo signalizaci radiostanice, coz je par miliamper to preneslo, takze to fungovalo, ale jak se cokoliv zaplo, tak to uz nepreneslo a spadlo napajeni...takze jedu pro svorku.
Only in 4x4
Dusan

Příspěvek od Dusan »

:D Ludku Ludku to se snad muže stať jenom tebe :D

p.s. prepač ak som ti skomolil meno .. :oops:
Mira
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira »

tak opraveno, nakonec to ani spinackou nebylo, jak jsem zjistil, po hlubsi analyze nez rano
Only in 4x4
šemik

Příspěvek od šemik »

hi hi hi ja sem si taky smažil kůžičku ale seznam barev a čísel jsem ztratil a nejaky parchant mi to vyškubl mužete mi nekdo poslat čísla a k tomu barvy vodičů? zapojení spínačky? děkuji předem schemik@volny.cz

Luděk Musil píše:"Oříšek" je uložen pod zámkem spínací skříňky.
Jinak: podíváme-li se z boku na spínací skříňku, tak vepředu je zámkový mechanismus (klíček) a vzadu je vlastní spínací část - oříšek. Tyto dvě části drží pospolu díky drátové "segrovce".
Demontáž se provádí vyjmutím této segrovky a následně vysunutím oříšku z těla spínací skříňky.
Většinou je závada pouze v opálených kontaktech startéru, mnohdy jsou však provozem obroušeny i styčné plochy ostatních kontaktů a proto docházi, k čemu dochází.
Nouzově stačí sejmout oříšek, očistit kontakty a funguje to dál - ale je to opravdu jen nouzově. Problém s následnou koupí a výměnou oříšku je pouze časově oddálen.
!POZOR! Při demontáži oříšku doporučuji odpojení akumulátoru (mě samotnýmu pěkně připálila prsty rozžhavená segrovka, když se chytla přívodního fastonu a kostry). L.
EMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EMI »

zapojte startér přes relé jako to mam udělaný já a je klid.... 8) spínačka je pak O.K. :D
red BA3 21061, 1984, 4q, LPG :finga:

BLIZZARD = iron fist in a velvet glove

osa Klatovy - Plzeň - ....
Kewint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kewint »

ahoj prosím vás jak je zapojená spínací skřínka?myslím tím čisla a dráty(barvy.Díky mocc
Lada 2105-rv.1984,1.3-v GO
Lada 2107,LPG,1,7i,5kvalt
Škoda Forman-1993
Člen LKCS
MÍSTO PORSCHE JEZDÍM LADOU , OBČAS V LÉTĚ SVEZU MLADOU !!
Marek89
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek89 »

Asi blbá otázka, ale má 05 relé na štartér ?
Lada 2105

Vaz náš, ktorý si vyvarený
roztoč sa opäť kolesa tvoje,
buď jazda Tvoja na všetkých diaľniciach
a cestach, odpusť nám naše úpravy ako
i my odpúštame Tvoje neduhy a neuved nás
do pokušenia prejsť na inú značku a zbav
nás všetkých protivných techinkov STK.
NATURAL!
Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vašátor »

Marek89 píše:Asi blbá otázka, ale má 05 relé na štartér ?
Tož jelikož 05 nemám, mohu pouze typovat, ale řekl bych, že ho mít bude. Každopádně relé na startér je umístěné na pravém podběhu, kousek od baterky a je to taková malá čtveratá krabička. Mno a jeden drát vede ke startéru :)
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
Odpovědět

Zpět na „Elektrická soustava“