spinací skřínka
Moderátor: Moderátoři
Spinaci skrinka
Nemate nekdo problem se spinaci skrinkou ? Kdysi zlobila, ze odmitala spoustet starter, dnes rano mi zdechlo naprosto vse, zrejme to je vse pres spinacku. Pripadne nevali se nejakemu brnakovi doma ?
Only in 4x4
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Ludku, je problem, zitra je autak potreba ( Asi budu nucen resit nakupem skrinky..Pro predstavu, orisek je vevnitr co ? primo ten system kontaktu ?Luděk Musil píše:Mám doma dva oříšky, zítra je vezmu.
Může být ale problém v tom, že máš ten oříšek zalitý v plastu a to by byl trošku problém (tedy se zapojením).
Only in 4x4
- Tomáš
- Kontaktovat uživatele:
taky mě to zlobí...špatnej kontakt či co nastartuju pustím klíček...a chcíp když to ale rukou podržím,tešně před startování tak to jede..pak stačí zahebat s klíčkem...a je to v poho...někdy se to ale vypne a motor se zastaví....nová stojí na 03 500,-Mira píše:Ludku, je problem, zitra je autak potreba ( Asi budu nucen resit nakupem skrinky..Pro predstavu, orisek je vevnitr co ? primo ten system kontaktu ?Luděk Musil píše:Mám doma dva oříšky, zítra je vezmu.
Může být ale problém v tom, že máš ten oříšek zalitý v plastu a to by byl trošku problém (tedy se zapojením).
- Jozef Matuška
Spinaci skrinka
takýto problem mal kamarát na 05 vsetko mu vypadlo blbol mu alarm aj centrál tak sme vymenili ten spodok skrinky kde su tie kontakty a zatial O.K. a stálo to u nás 198 Sk možno horšia kvalita
Ja mam zkusenost, ze spinaci skrinky casto zlobi prave v lete. Potkal jsem asi 4 u 4 aut, kde doslo k nasledujicimu. Spinaci skrinka je ulozena tak, ze kontakty pro starter atd. jsou na jejim dne. Teplem se rozpusti tuk, ktery muze ve spinaci skrince byt a stece na tyto kontakty. Pak to nekdy startuje na 5. pokus a jine vymozenosti. Tak treba bude zavada jen takovato prkotina.
VAZ 2104 1.3 1989
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
"Oříšek" je uložen pod zámkem spínací skříňky.
Jinak: podíváme-li se z boku na spínací skříňku, tak vepředu je zámkový mechanismus (klíček) a vzadu je vlastní spínací část - oříšek. Tyto dvě části drží pospolu díky drátové "segrovce".
Demontáž se provádí vyjmutím této segrovky a následně vysunutím oříšku z těla spínací skříňky.
Většinou je závada pouze v opálených kontaktech startéru, mnohdy jsou však provozem obroušeny i styčné plochy ostatních kontaktů a proto docházi, k čemu dochází.
Nouzově stačí sejmout oříšek, očistit kontakty a funguje to dál - ale je to opravdu jen nouzově. Problém s následnou koupí a výměnou oříšku je pouze časově oddálen.
!POZOR! Při demontáži oříšku doporučuji odpojení akumulátoru (mě samotnýmu pěkně připálila prsty rozžhavená segrovka, když se chytla přívodního fastonu a kostry). L.
Jinak: podíváme-li se z boku na spínací skříňku, tak vepředu je zámkový mechanismus (klíček) a vzadu je vlastní spínací část - oříšek. Tyto dvě části drží pospolu díky drátové "segrovce".
Demontáž se provádí vyjmutím této segrovky a následně vysunutím oříšku z těla spínací skříňky.
Většinou je závada pouze v opálených kontaktech startéru, mnohdy jsou však provozem obroušeny i styčné plochy ostatních kontaktů a proto docházi, k čemu dochází.
Nouzově stačí sejmout oříšek, očistit kontakty a funguje to dál - ale je to opravdu jen nouzově. Problém s následnou koupí a výměnou oříšku je pouze časově oddálen.
!POZOR! Při demontáži oříšku doporučuji odpojení akumulátoru (mě samotnýmu pěkně připálila prsty rozžhavená segrovka, když se chytla přívodního fastonu a kostry). L.
Tak jsem si k tomu pred chvili sedl a zda se ze problem je vyresen, vada neni ve spinacce, ale v ve svorce na baterii, kdyz jsem dal zapalovani, bylo to OK, a jak mi to zdechlo, tak pri druhem pokusu se to lisovane spojeni ve svorce zrejme opalilo. Ten proud, aby to uzivilo signalizaci radiostanice, coz je par miliamper to preneslo, takze to fungovalo, ale jak se cokoliv zaplo, tak to uz nepreneslo a spadlo napajeni...takze jedu pro svorku.
Only in 4x4
hi hi hi ja sem si taky smažil kůžičku ale seznam barev a čísel jsem ztratil a nejaky parchant mi to vyškubl mužete mi nekdo poslat čísla a k tomu barvy vodičů? zapojení spínačky? děkuji předem schemik@volny.cz
Luděk Musil píše:"Oříšek" je uložen pod zámkem spínací skříňky.
- Marek89
- Kontaktovat uživatele:
Asi blbá otázka, ale má 05 relé na štartér ?
Lada 2105
Vaz náš, ktorý si vyvarený
roztoč sa opäť kolesa tvoje,
buď jazda Tvoja na všetkých diaľniciach
a cestach, odpusť nám naše úpravy ako
i my odpúštame Tvoje neduhy a neuved nás
do pokušenia prejsť na inú značku a zbav
nás všetkých protivných techinkov STK.
NATURAL!
Vaz náš, ktorý si vyvarený
roztoč sa opäť kolesa tvoje,
buď jazda Tvoja na všetkých diaľniciach
a cestach, odpusť nám naše úpravy ako
i my odpúštame Tvoje neduhy a neuved nás
do pokušenia prejsť na inú značku a zbav
nás všetkých protivných techinkov STK.
NATURAL!
Tož jelikož 05 nemám, mohu pouze typovat, ale řekl bych, že ho mít bude. Každopádně relé na startér je umístěné na pravém podběhu, kousek od baterky a je to taková malá čtveratá krabička. Mno a jeden drát vede ke startéruMarek89 píše:Asi blbá otázka, ale má 05 relé na štartér ?
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/