Zdravim Vas kolegacci,
tak smutna prihoda, svetelnou rampu uz nenafotim, protoze mi ji dnes v Praze na Flore zrusil ridic vozu predemnou. Vjizdel jsem do garazi Flora a zaradil se do kolony ve vjezdu, ridic Oktavie predemnou se naprosto nepochopitelne rozhodl, ze se podiva na ceduli ohledne parkingu na sloupu u vjezdu, kterou asi o 2 metry minul, tak zaradil zpatecku a jal se couvat a to tak rychle, ze mi nedal sanci ani zatroubit. Za mnou uz stalo dalsi auto, takze uz mi nezbyvalo, nez ten zlomek vteriny cekat kdy padne rana. Moje krasna svetelna rampa dopadla, tak jak vidite na fotkach. Asi dvema svetly prorazil i mrizku masky, i kdyz ne nejak vyrazne (vymena asi nutna neni, ale videt to na ni je). Svetlum meho Ziguldy se nastesti, az na mirne uvolneny ramecek praveho svetla nic nestalo.
Ridic Oktavky mel ke vznikle situaci nastesti celkem rozumny postoj, takze jsme se hned na miste dohodli na oskodneni. Otevrel na me penezenku ve ktere nemel vice nez 1650 Kc, ktere mi ihned vypaltil a me nezbyvalo, nez se s tim spokojit. Nedokazal jsem na miste posoudit, zda je skoda vetsi ci mensi, ale volat policii (mimochodem i kvuli pomerne male skode) nebylo v zajmu ani jednoho z nas. Ja jsem uz tak jel pozde na obchodni schuzku s klienty a jeste k tomu, vzhledem k tomu, ze jeste nemam dokonceny prepis vozu, se mi tuto skutecnost nechtelo vysvetlovat policii a jeste na ni, jak je v Praze, obzvlaste ve vecerni spicce, nekolik hodin cekat.
Uvazuji, ze pokud by po alespon pribliznem zjisteni skody, skoda nejak vyrazne presahla vyplacenou castku, tak bych pana jeste zkontaktoval a vzhledem k tomu jaky mel k veci postoj, bych se s nim verim dohodl na dorovnani. Rampu stejne obnovovat nebudu, ale jde mi spise o princip dorovnani vznikle skody. Cili jedna se mrizku masky a 4 plastove reflektory asi levnejsiho typu. Kolegacci, dokazete nekdo alespon priblizne odhadnout vysi takove skody
PS: Projevy uprimne soustrasi nad smrti moji svetelne rampy prijimam zde.