Shemíkův Žigulda Gomolka 2101, rv LP 1973

Moderátor: Moderátoři

Shemik

Shemíkův Žigulda Gomolka 2101, rv LP 1973

Příspěvek od Shemik »

Ahoj Laďáci,
stal jsem se jedním z vás. Nedávno jsem byl nucen dát na delší dobu do servisu mého Sharana, tak jsem na dočasné pojížďky koupil pěknou Ladovčičku 2101 rv 1973. 8)

EDIT:
A co čert nechtěl, přeskočila jiskra a vnikla láska na první pohled. Původně jsem se chtěl žigulíka zbavit po opravě našeho velkého auta, ale nakonec jsem se rozhodl, že si ho nechám i potom. Je to fakt parádní vozítko. Sem tam se nějaká ta rezavá bublinka zpodlaku už dere, ale opravdu jen vyjímečně. Jinak je v opravdu pěkném stavu.

Máte pěkné fórum, tak když bude potřeba, tak se na Vás sem tam obrátím s prosbičkou o radu, neboť věřím, že zde jsem v náruči odborníků na tahle sovětska fára. Jinak mám ještě velký rodinný VW Sharan a na tato auta máme podobné fórum: http://www.vw-club.cz/viewforum.php?f=50 , kde to funguje stejně jako doufám i zde čili vzájemně si pomáhající dobrá banda. :lol:

PS: Kde v Praze koupím brzdové destičky a jiné ND na Ladu :?:
Zdraví Vás Shemik. 8)
Přílohy
shemik-zigulik%2001.jpg
shemik-zigulik%2003.jpg
shemik-zigulik%2002.jpg
Naposledy upravil(a) Shemik dne úte črc 13, 2010 11:03, celkem upraveno 11 x.
Majo2103
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majo2103 »

V prvom rade vytaj!Neviem síce,kde kúpiš doštičky,ale tu nádheru ti musím pochváliť :shock: .Len dúfam,že ju nezničíš a budeš si ju ceniť!Určite si ju zamiluješ :)
Honza 21061
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza 21061 »

Koukám nový typ do flotily KLM- Royal Dutch Airlines. :D

Náhradní díly: Možností je tady dost a obchodů také, vypíšu Ti jich pár, které znám. Ne v každém ale dostaneš dobré a kvalitní zboží.
Já beru díly výhradně v CS Auto Lada- Koněvova ul. www.lada.cz protože tam téměř vždy dostanu originál VAZ díly a pokud zrovna originály nejsou (častý případ spojkových, brzdových válců apod.) tak na to prodejce upozorní, nebo si je můžeš objednat a chvíli počkat.
Všeobecně kvalita nových dílů na Ladu už je horší, než bývala, ale v CS Auto máš víceméně největší záruku dobrého nákupu a toho, že díly budou pasovat. I pokud jde o díly, co nejsou přímo od VAZu, mají jakousi "lepší" image.
Navíc prodávající tomu rozumí, zpravidla jsou velmi ochotní, hovorní a můžeš s nimi probrat i postupy při výměnách a problémy auta.
Samozřejmě tomu odpovídají i vyšší ceny, ale všechno se to dá...

Potom znám ještě Autodíly Krč, ale tam Ti nakupovat nedoporučuji- díly berou kdoví odkud, píšou sice originál, ale nemá to s ním nic společného a nespálil jsem se tam jenom já, pokud jsem od nich něco koupil. Nic nevydrží, nic nepasuje a ještě se Ti tam kolikrát snaží namluvit a vnutit věci, přitom je to jinak. Dokonce i žárovky od nich mi po půl roce zčernaly.
Cenově výhodnější, ale skutečně nedoporučuji...

Potom vím ještě o Autostartu, také snad na Koněvce, ale tam nechodím...
Honza
Osa Praha - Brno
Nemo

Příspěvek od Nemo »

Zdravím tě i já, a k dotazu: Základní věci kolem brzd, spojky a další lze v Praze taky koupit třeba v Elitu. Sice to není nejlevnější, ale kvalita je ceně odpovídající. A jeden si alespoň ušetří spousty sprostých slov, když mu díly vydrží sotva pár kilometrů.Samozřejmě u některých dílů se to vyplatí a u některých vůbec ne.
viz.např.: http://www.elitecat.cz/ArticleSelection.aspx?B=0
Lada ? - tím jezdit, není normální !
>2121- ? hniloba s velkou budoucností! Již vyvařená a bojeschopná.
Shemik

Příspěvek od Shemik »

Zdravím pánové,

tak jsem do prvního příspěvku doplnil info o tom jak Shemik k Ladovce přišel.

Děkuji Vám za rady a doporučení. S tou krčskou prodejnou jsem si to bohužel přečetl až teď večer, po tom co jsem na ní odpoledne narazil na internetu a hned jsem tam zajel pro ty brzdové destičky. No tak asi nebudou na dlouho, ale příště dám na dopručení a nejspíš zajdu na tu Koněvovku.

PS: Ještě tři fotečky :lol:
Přílohy
shemik-zigulik%2004.jpg
shemik-zigulik%2005.jpg
shemik-zigulik%2006.jpg
Naposledy upravil(a) Shemik dne čtv úno 28, 2008 20:38, celkem upraveno 2 x.
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Neni možný, že jsem Tě potkal v Žebráku u Hořovic??
Jakub Metelka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub Metelka »

Krasná.
2x VAZ-2101 (1972), 2x VAZ-2101 (1973), VAZ-2101 (1977), VAZ-2102 (1977), 2x VAZ-2106 (1978), VAZ-21053 (1989), VAZ-2107 (1986), VAZ-2121 (2002) Moskvič-408-1 (1972), Škoda-120L (1983), Škoda-105S (1984), Škoda Favorit 136L (1989), Škoda-Felicie (1995,1996), Škoda Felicie kombi (1997), Mercedes -200E (1987), Avia A31 (1987), Škoda 706 RTHP (1973)
Shemik

Příspěvek od Shemik »

Jelen píše:Neni možný, že jsem Tě potkal v Žebráku u Hořovic??
Cau,
me ne, ale myho ziguldu s byvalym majitelem za jeho volantem pravdepodobne ano, protoze pochazi z nedalekeho Zbiroha. :lol:
Jo svet je malej. 8)
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Neni to tak dlouho, maximálně dva měsíce, co jsem viděl takovouhle bílou 01ku z přídavnejma dálkovkama. Byl v tom mladej kluk okolo 20ti let... :-)
Shemik

Příspěvek od Shemik »

No tak to mohl být on, měl ji myslím po dědovi, nebo tak nějak to říkal. Asi proto také bude tak zachovalá. :lol:

Já ji mám teprve měsíc. 8)
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Aha, tak to jo :-)
Shemik

Příspěvek od Shemik »

Jinak musím říct, že se o ní bývalý majitel staral dobře. Jediné co chci změnit, resp. vrátit do původního stavu, jsou sedačky a zrcátka. Obojí je tam ze škodovky a po přeskočení jiskry mezi mnou a mým žiguldou Homolkou (tak mu říkáme :lol: ), to bylo první u čeho jsem pocítil potřebu změny. Už mám domluvené krémově hnědé zachovalé sedačky na inzerát, tak ještě ta zrcátka. Tu světelnou rampu tam asi nechám, protože je užitečná a nemyslím, že by na tom vypadala špatně. :D
Kopr

Příspěvek od Kopr »

Tož tak další pěkný kousek tak to má být,a stou jiskrou to chápu u mě přeskočila poprvé asi tak v osmi :D
TŘI SESTRY <III> LADA GANG
LADA 21061 (1.7-5q od Kinga) -1986
MERCEDES BENZ W124 220E -1993
SIMSON S51 -1990
FORD GRANADA ESTATE 2.0 4V-1984

http://fotoalba.cz/Kopr21061
http://kopr21061.rajce.idnes.cz/
LED ZEPPELIN
Shemik

Příspěvek od Shemik »

Kuci, tak dneska jdu menit brzdove desticky, tak doufam, ze me tam neceka nejaka zaludnost. Co se tyka desticek na ziguliku, jsem jeste panna, bude to dnes poprve, ale pokud to neni nejak vyrazne rozdilne od skody 120, na ktere jsem si to driv delal take sam nebo VW Sharan, na kterem si to delam dodnes, tak to snad zvladnu. 8)

Jeste prosim o radu. Prestala mi svitit zadni leva obrysovka. Zarovka je dobra. Je mozne, ze by mohla, jak jsem se doclechl, byt pojistka na kazdou stranu zvlast :?: nebo to bude binec ve vedeni?

Diky Shemik.
Honza 21061
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza 21061 »

Pojistky jsou tam zvlášť. Pro levou koncovku je to pojistka č. 8 (pro pravou 7). Současně s tím by neměla svítit pravá přední obrysovka, pravá žárovka SPZ, osvětlení zapalovače a motorového prostoru.
Pokud tohle všechno ostatní jde, bude to nejspíše zoxidovanými kontakty v objímce...
Honza
Osa Praha - Brno
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“