rizeni

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
zigulman
Kontaktovat uživatele:

rizeni

Příspěvek od zigulman »

Ahojte,mam posledni dobou problem s rizenim. Kdyz dojizdim ke krizovatce nebo se rozjizdim v primem smeru tak v male rychlosti se mi cumak rozkmita do stan jako by byla osmica na kolech a to tak ze je to videt (3 - 8 cisel odhadem). Osmica samozrejme neni.Vymenil jsem dlouhou spojovaci tyc mezi prevodkama a doufal ze to pomuze (mela mensi vuli). Samozrejme to nepomohlo.jeste me ceka vymena praveho krajniho cepu rizeni (po dvou letech a 17 000 ma vuli asi 1mm kdyz to prezenu a prasklou prachovku). Pri toceni volantem a pozorovanim jsem nezjistil zadne nadmerne vule a nebo cokoli podezreleho.V pomocne prevodce rizeni nejsou citit zadne vule a hridel se nevychyluje do stran.Pri jizde mam pocit jako by to bylo prave od toho praveho kola.Ve vyssich rychlostech jsou citelne vibrace volantu a zvyseny valivy hluk od predni napravy.Brzy nedrhnou a kola se protaci zcela lehce.Vule v loziskach neni a bobri rodinka taky ne.
Ramena drzi na svych mistech a gumove podlozky jsou OK.Svisle cepy jsou meneny a nemaji zadne vule.
Uz nevim jak dal ,ten krajni cep prece nerozkmita auto do stran tak ze to rozhoupe i posadku na sedackach. Zvlaste kdyz po koupi jsem s vadnym cepem na te strane najel 2000 a mel vuli alespon 3mm a takove problemy jsem nemel? Je mozne,ze by to mohla delat prevodka rizeni? Pri otaceni volantem nema nijak velkou vuli a nic v ni nechroupe a nedrhne. Po vymene toho cepu jeste zajdu na sbihavost,ale nema zadny duvod se rozstelovat,takze predpokladam ze by mela byt OK. Nejake napady nez otroka hodim ze skaly? :twisted: Pokud jste meli stejnou zkusenost tak budu rad za jakoukoli radu :-)
Lada neni jen auto,je to zivotni styl.
2103 model 77 Bila pani :-)
2105 model 83 Milašek
2105 model 85 otrok
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Tohle mi dělaly nevyvážený kola, umí to i boule. Jen tak cvičně zkus přehodit přední kola dozadu a zadní dopředu a uvidíš sám. Jinak tohle umí boule taky, nemusí být ani moc vidět. PŘíčinu bych hledal v gumách a jestli hučí, tak to můžou být i ložiska, ale ty nerozkmitají auto.
Nulašestka

Příspěvek od Nulašestka »

Přesně jak píše Jelen, měl jsem naprosto stejný problém, ale na zadku. Nakonec se zjistilo že z pneumatiky lezou dráty a je z ní osmička, přičemž vtip je v tom že dokud se kola neshodily tak to nebylo vůbec vidět....a to jsem to kontroloval.... :roll:
Ivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo »

Já bych to tipnul na tu zbíhavost. Nech si to přeměřit a uvidíš.
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Já bych sázel taky na pneumatiku. Zkus nahodit jiná kola. Boule na gumě mnohdy není vůbec vidět a ani na vyvažovačce se nic nezjistí. Vada se projeví až při zatížení na autě. To je má vlastní zkušenost.
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
zigulman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zigulman »

Takze kola jsem nahodil novou sadu z milaska a je to porad to same. Vidim to tak ze zacnu menit preventivne cepy od praveho kola a uvidim kde se zastavim. Jen doufam ze to nebude ten posledni cep.Nejak se mi nelibi predstava ze se valim v te zime pod autem.
Tal drzte palce zitra jdu na nakup novych dilu. :roll:
2105 model 83 Milašek
2105 model 85 otrok
rosta

Příspěvek od rosta »

a není skřivený náboj kola ? někdo přetáhne šrouby na kole a zkřiví se i náboj, zkus sundat kolo a zatočit s nábojem, nic jiného mě nenapadá. přeji mnoho zdaru
když jsem byl malý vozili mě ladou a od té doby....
zigulman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zigulman »

Takze jsem zacal s postupnou vymenou vseho. Tedy po vymene obou cepu rizeni na pravem kole se nic nezlepsilo.Tedka uz jen zbyva pomocna prevodka rizeni kterou vymenim snad zitra pokud bude alespon trosku hezky. Tak jsem zvedav co bude nakonec spatne :-)
2105 model 83 Milašek
2105 model 85 otrok
čmelák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od čmelák »

ja ked som mal riadenie totalne na sracku tak sa mi nic netraslo takze v riadeni to nebude

pomocny cap som mal problem s bratom dvaja pohnut... capy vymlatene prachovky nikde vola taka ze som stym behal hore dole na hrboloch to normalne jebalo strasne zvuky ale nic sa mi netraslo, akurat volant siel strasne tazko zadrhaval inak nic
tolko moj poznatok :shock:
Odpovědět

Zpět na „Karoserie a ostatní“