Dálková a mlhová světla: použití, vyhláška, diskuze
Moderátor: Moderátoři
- mirek.peknik
Honza21061- Ja jsem jenom zkopíroval www stránku,kde je cizace zákona platná pro dnešní den. To jest obrysová a potkávaci i dálková-základní osvětlení pro den i noc,mimo světel pro denní svícení. Vím že tam o mlhovkách není nic zakázaneho ani povoleno. měl by jsi vycházet ze základu. Zbytek jsou světla doplňková a povolená.Ne všechna auta jso jimi vybavená.Pokud máš jinou citaci zákona,sem s www adresou Já jsem čerpal z http://www.zakruta.cz/silnicni-zakon/zakon.php?zakon=40
- Honza 21061
- Kontaktovat uživatele:
Přílohu vyhlášky možná někde na webu najdu, ale pravděpodobně ne, protože všude je všechno napůl (a takto i předkládáno v učebnicích autoškoly, bohužel i na školení řidičů, kterých jsem se jako bývalý autobusák též účastnil). Pokud chci opravdu pořádně nějakou věc o silničním provozu znát, musím se hodně snažit sehnat a oběhnout si to sám z vlastní iniciativy...
Čerpám ze svých písemných pramenů a z technických norem pro osvětlení motorových vozidel.
Tam stojí to, jak jsem to popsal, ale budu tedy hledat dál na netu a pokud objevím něco nového, co mi případně uniklo, přihodím to do diskuse.
Čerpám ze svých písemných pramenů a z technických norem pro osvětlení motorových vozidel.
Tam stojí to, jak jsem to popsal, ale budu tedy hledat dál na netu a pokud objevím něco nového, co mi případně uniklo, přihodím to do diskuse.
Honza
Osa Praha - Brno
Osa Praha - Brno
- Krwel
- Kontaktovat uživatele:
a není to trochu zavádějící se tu bavit o vyhláškách. Stejně si to každý zapojí podle svého. Víc bych kladl důraz na rozumné používání. Sám jsem si přední mlhovky zapojil i s dálkovýmy a to proti vyhlášce, jenže komu jsem tím vadil, když dálkovky používám, jen když je přede mnou volno? A na druhou stranu, proč by neměly mlhovky svítit s obrysovkama? Osobně, sice zatím jen jednou jsem zažil mlhu, že bylo lepší jet s obrysovkama mlhovkama, jelikož me potkávačky moc oslňovaly. A druhý případ je, že člověk píchne a pak si myslím, že je dobré být dobře osvětlen.
- mirek.peknik