úpravy motoru z 21061 (1500)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Štěpán

Příspěvek od Štěpán »

VAZoun píše:
Štěpán Getsko píše: Základem výkonného motoru je mít ho co nejlehčí a zároveň co nejspolehlivější. A o pohyblivých součástech to platí dvojnásob...
Jo a s timhle rozhodne nemohu souhlasit.. :)
Vysvětlit...
VAZoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VAZoun »

Štěpán Getsko píše:Vysvětlit...
Nevim co na tom chces vysvetlovat.. :D proste nesouhlasim s tim ze dosahnutim minimalni vahy motoru mas zaklad pro nadupany motor.. jak jsem rekl, zalezi na co ten motor chces - rozlozeni vykonu a krouticiho momentu..

A paklize se podivas na spousty ruznych druhu zavodnich aut, tak maji spodek seriovy a resi dodavku smesi at uz karburatory nebo preprogramovanim ridici jednotky.. plus samozrejme vse co k tomu patri komplet hlavu s vackou, vyfukovy system atd..

asi se na to koukame kazdy z jine strany.. ja to beru z hlediska financni narocnosti ku ziskanemu vykonu 8)
VAZ 2106
Štěpán

Příspěvek od Štěpán »

Trochu jsi to špatně pochopil.
Moje narážka na maximální lehkost agregátu se opírá o fakt, že " opravdu závodní motor " ( F1 a nějaký prototypy ) musí být maximálně lehkej pří zachování vysokého výkonu a spolehlivosti jen na určitej počet km nebo třeba jen na jeden závod.
Nevztahovalo se to vůbec na motor z LADY.
A to, že pohyblivý součásti musejí být maximálně odlehčený se myslí nejenom to, aby setrvák nebo klika vážili o ubohejch pár kilo míň ( i když je to taky duležitý, aby to rychlejc šlo do otáček ), ale to, že takovej zbytečně o pár gramu těžší píst s ojnicí zhoršuje účinnost motoru ( obzvlášť ve vysokých otáčkach ), kterou lze využít na rotační pohyb kliky. ( jeden z důvodu, proč má Wankel větší účinnost, než ottův klikovej mechanizmus. Nic tam totíž nelíta nahoru a dolu z sínusovým průběhem )
Miči

Příspěvek od Miči »

tak to nemusí být třeba HONDA, já tím chtěl jenom říct, že to jde koupit hotový => nemyslel jsem tím kup Hondu a nic jinýho... cokoli, co ten výkon má a je finančně dostupný (akorát je fakt, že na ladu vyjdou ND mnohem levněji než na ostatní auta)
VAZoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VAZoun »

Štěpán Getsko píše:Trochu jsi to špatně pochopil.
Moje narážka na maximální lehkost agregátu se opírá o fakt, že " opravdu závodní motor " ( F1 a nějaký prototypy ) musí být maximálně lehkej pří zachování vysokého výkonu a spolehlivosti jen na určitej počet km nebo třeba jen na jeden závod.
Nevztahovalo se to vůbec na motor z LADY.
Jenze ja beru zavodni motory jako celek, ne jen vysokootackove super lehke motory do formuli o kterych ty tady mluvis.. takovy motor Ti totiz v rallye bude k prdu.. ja potrebuji motor s vykonem ale kroutakem v nizkych otackach..
Nejdu tak do extremu jako ty..

A jak sam pises ucinnost motoru se tim zlepsi hlavne az ve vysokych otackach.. a ja proste nejsem formular.. motor na jeden zavod to je uz velky extrem..

a ta diskuze pokud vim je o tom jak zvysit vykon u 1500ky.. tudiz proto rikam vylestit ojnice.. :) a zamerit se na hlavu, vacku, karburatory, svody.. ;)

A neber to tak, ze rikam, ze mluvis howadiny.. sam mam v motoru hlinikovy pisty.. ;)
VAZ 2106
Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vašátor »

Hlavně si to kluci vysvětlete po dobrým a hovořte pls k tématu. Pokud tu vaše diskuse přeroste k vzájemným narážkám a hádkám, počítejte s bludišťákama :wink: . Takže klííd 8)
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
Odpovědět

Zpět na „Zajímavé úpravy a vylepšení“