Chrom
Moderátor: Moderátoři
-
- Kontaktovat uživatele:
Chrom
Pani, da sa nejakym amaterskym sposobom zrekonstruovat poskodeny alebo chybajuci chrom na listach alebo narazniku ? Alebo je lepsie uz poskodene kusy natriet klasickym emailom ?
Stefan M.
Presne to uz radsej kupit novy, ja som kupoval uz som to tu pisal komplet zadny aj so slzickami a vzperami a vysiel do 3000Sk. To je celkom slusna cena za krasne nachromovany kusok, v porovnani za nejaky plastovy dat niekolko 10 tisic.Majo píše:vsak hej, ale chromovanie - aby si si vsetko pripravil sam, este Ti ten naraznik daju aj rozrezat, lebo im tam cely nevojde a nakoniec za to este veznu nehorazne prachy. Za to mas 2 nove!!!
blue viper
som to nejak prehliadol - takze si kupoval novy? Super - nebol som si isty, ci sa este kupit da - aj ja sa chystam na 03kove obaAndrej píše:Presne to uz radsej kupit novy, ja som kupoval uz som to tu pisal komplet zadny aj so slzickami a vzperami a vysiel do 3000Sk. To je celkom slusna cena za krasne nachromovany kusok, v porovnani za nejaky plastovy dat niekolko 10 tisic.
blue viper
- Patrac
- Kontaktovat uživatele:
To je to co jsem říkal. Pomáhal jsem restaurovat Jawu Péráka. Nádrž se musela celá obrousit od starého chromu, pak vyleštit ( děsná práce) a nachromovat. Pak se vzala bruska a místa kde se to pak lakovalo ( znak a červený pruhy se musely vybrousit na kov. odstarnit chrom. no řeknu vám pěkně se mi klepali ruce. Představa že by mi ta bruska ujela do plochy a celý bych si to zopakoval s tím rozdílem že původní chrom byl z 1/3 olezlej..... fuj tajxl traději už nevzpomínat.Pool píše:Emailem na chrom nee! Tady u nás za barákem parkuje žigul a majitel to evidentně zkoušel, na černo.. Teď má strakatý nárazník a leze mu to rapidně dolů jako volaká lišej, no vypadá to nechutně.
vsak to mate pravdu, ale zase verzia - obrusit chrom, ktory je uz dobre zhrdzaveny kefou, presmirglovat a strieknut chromovym sprejom potom lakom je celkom dobra. Teda samozrejme to myslim ako najlacnejsiu docasnu verziu! Robil som to kamosovi na buranom narazniku a vyslo ho to cca 200Sk. A to musite byt ozaj velmi blizko a mat pozorne oko aby ste zbadali rozdiel
Výborně Majo, to je dobrá zpráva..Majo píše:vsak to mate pravdu, ale zase verzia - obrusit chrom, ktory je uz dobre zhrdzaveny kefou, presmirglovat a strieknut chromovym sprejom potom lakom je celkom dobra. Teda samozrejme to myslim ako najlacnejsiu docasnu verziu! Robil som to kamosovi na buranom narazniku a vyslo ho to cca 200Sk. A to musite byt ozaj velmi blizko a mat pozorne oko aby ste zbadali rozdiel
Ještě jsem třeba viděl chlapíka, kterej obrousil chrom a natřel nárazníky na hnědo (béžovej 2101). Kdepak, bez toho chromu to působí divně..
To jsi ale nenapsal že patřil Ferovi a Dežovi.Pool píše:Dnes ve městě jsem viděl zajímavě vyřešenej nárazník na neznámé 2101. Jedna z dalších variant, jak si poradit s poškozeným chromem. A teď se podržte.. Byl omotán izolepou, postupně celej, závit vedle závitu a izolepa natřena stříbřenkou. Hodnotil bych to tak 5-
Ford Sierra 2.9i V6 Manuál Ghia - 150 koní a jede to šíleně, jak jinak než na LPG